MUSTAFA AVCI

Tarih: 12.01.2026 23:25

Hatırlanan Gazeteciler, Sessiz Kalanlar ve Eksik Olanlar

Facebook Twitter Linked-in

Bu yılın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne baktığımızda, samimiyetin ve iyi niyetin öne çıktığı anlamlı buluşmalara tanıklık ettik. Her biri, mesleğin onuruna yakışır şekilde gerçekleşti; kimi zaman sohbetle, kimi zaman veda hüznüyle, kimi zaman da dayanışmanın sıcaklığıyla…

6 Ocak’ta Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın ev sahipliğinde gazetecilerle yapılan kahvaltı ve sohbet, günün en verimli buluşmalarından biriydi. Üniversitenin gelişimi, akademik hedefleri ve özellikle tıp fakültesi üzerine yapılan değerlendirmeler, karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde gerçekleşti. Bilgiye değer veren, gazeteciyi muhatap alan bu yaklaşım takdire şayandı.

Ertesi gün Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve yönetiminin ev sahipliğinde, borsanın sosyal tesislerinde gerçekleştirilen buluşmada ise şehrin ekonomik yapısı ve borsanın çalışmaları anlatıldı. Karşılıklı fikir alışverişiyle geçen bu toplantı, gazetecinin yalnızca haber yapan değil, kentin nabzını tutan bir paydaş olduğunun göstergesiydi. Sayın Hamit Özkök’e bu yaklaşımı için teşekkür etmek bir borçtur.

Ardından Sayın Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun düzenlediği buluşma ise hüzünlü bir veda niteliğindeydi. Görev yeri değişen valimizin gazetecilerle son kez bir araya gelişi, meslek camiasında buruk bir iz bıraktı. Kendisine yeni görev yerinde başarılar ve hayırlı yolculuklar diliyoruz.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in gazetecilerle yaptığı kahvaltıda ise kentin bugünü ve yarını slayt eşliğinde anlatıldı. Ortaya konan hizmetleri izledikten sonra söylenecek fazla söz kalmamıştı; yapılanlar zaten ortadaydı. Şehre dokunan her hizmetin arkasında emeği olanlara teşekkür etmek insani bir görevdir. Allah razı olsun Sayın Başkan’dan.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün adeta taçlandığı an ise akşam saatlerinde düzenlenen Tarım Platformu yemeği oldu. Gazeteciler onuruna verilen bu yemek, günün belki de en anlamlı buluşmasıydı. Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, tek tek gazetecilerin gününü kutlayarak mesleğe duydukları saygıyı açıkça gösterdiler.

Ortaya çıkan tablo güzeldi, içtendi ve samimiydi.
Gazetecinin hatırlandığını, emeğinin görüldüğünü hissettiren bir tabloydu.

Son olarak CHP yönetimi 10 ocak çalışan gazeteciler gününde basın ile bir araya geldiler, ancak il dışından misafirlerim geldiği için maalesef CHP nin gazeteciler ile buluşmasına katılamadım  onlardan özür diliyorum.

Ancak bazı eksiklik de gözlerden kaçmadı. Şehrin siyasetçileri, milletvekilleri ve siyasi aktörlerinin bu günde sessiz kalmaları, ne yazık ki dikkatlerden kaçmadı. Gazeteciyi sadece seçim dönemlerinde hatırlayan anlayış, böylesi anlamlı günlerdeki sessizliğiyle kendini ele verdi.

Gazeteci; alkış beklemez, ayrıcalık istemez.
Sadece emeğinin fark edilmesini, hatırlanmayı ve muhatap alınmayı ister.

Bu yıl bazı kurumlar bunu fazlasıyla yaptı.
Bazıları ise yine sessiz kalmayı tercih etti.

Ve tarih, her zaman olduğu gibi, kimlerin hatırladığını ve kimlerin görmezden geldiğini not etti.

Son İki Yılda Kaybettiğimiz Basınımızın 2 Duayeni Büyük Çınarları Rahmetle andılar en çokta ona sevindim Merhum Ahmet Erbaş ve Rasim Gül abilerimi Rahmetle şükranla anıyorum. Allah Gani Gani Rahmet Etsin.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —