Erdogan Kaya


Zulmün bittiği bir bayram dileği ile


Bugünden sonra Bayram tatili nedeni ile bizde yazılarımıza 5 gün ara vereceğiz. Bu nedenle Bayram yazımızı bir gün önceden yazıyorum. Evet, en buruk Bayramlardan birisini yaşayacağız. Ben bu Bayramı böyle görüyorum sizi bilmem. Biz Bayram kutlayacağız, Arakanda, diğer komşu ülkelerde ve dünyada zulüm gören Müslümanlar boynu bükük bir şekilde evsiz barksız ve parçalanmış bir şekilde belki de bayramı hatırlamayacaklar.

Vatan kadar önemli ve kutsal bir şey yok. Vatanın değerini vatanından edilenlere sormak lazım. Vatanının kıymetini bilmeden ülkemizi karıştırmak isteyen hainlere sesleniyorum. Ne zaman kurşun geleceği endişesi ile yaşayanlar, ülkelerinden sürülüp tanımadığı bir ülkeye kaçanlar, eşi ölmüş yetimleri ile duvar dibinde kalan bacılar, masum çocukların cesetleri ellerinde dolaşan bebelere, evsiz barksız aç susuz kalan mazlumlara sorun ve bakın ibret alın.

Şu güzelim vatanımızda dört başı mamur yaşamımızı karartmaya çalışan hainler kimin amacına çalışıyorlar ve huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar buna bakmak lazım. Falanın falana denk trampet çalıyorsun hesabı, acı görmemiş sıkıntı çekmemiş macera arayanlar otursun oturdukları yerde.

Çocuklarınıza bayramlık, eşe dosta ikram için rahat ve huzur içinde alışveriş yapıyorsun. Hele bundan yoksun olan başka kardeşlerine bir bak hele. Neyine sevineyim böyle bir bayramda, ben elimde şeker, lokum ve kahve taşırken kucağında çocuğunun cesedini taşıyan Müslümanı görünce bana mı düştü bayram kutlamak diyorum.

Vallahi içime sinmiyor, içimden gelmiyor Bayram kutlamak. Mahşerde sen şuralısın buralısın demeden aynı alanda toplanacağımız ümmeti Muhammedin acısın görmek beni üzüyor.

Bayram alışverişindeki maksat çocuklara Bayramları ve mübarek günleri hatırlatmak. Yoksa eskisi gibi değil artık herkes her zaman her şeyi alıyor. Ama bayram alışverişleri çocuklar için sevinç ve güzellikler doğurur.

Ama gelin Filistin’de, Gazze’de, Arakan’da, Suriye’de, Irakta ve daha nice ülkelerde kurşundan kaçan çocuklar bundan yoksun. Onlar bu bayram hediyesi ve sevincini yaşayamıyorlar. Boynu bükük bir vaziyette bayrama giriyoruz.

Benim ülkemde bolluk ve bereketten mi diyeyim yoksa çok varlıklı olmamızdanmıdır, çocuklar şeker toplamıyor, tenezzül edip komşuyla bayramlaşıp şeker ve lokum almıyor. Gelin Bayramlardan yoksun ve masum din kardeşlerimizin için hiç değilse onlar adına çocuklarımız komşular ile Bayramlaşsın, ete ihtiyacı olmayanlar kurbanını onlara göndersin.

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar zalimlerle çarpışıp çocukları ölürken, bayramda denize kaçanlara sesleniyorum. Bu güzel cennet vatanımızın kıymetini bilelim. Onu bunu bahane edip kargaşa çıkarmaya çalışanları çevremizdeki ülkeleri onlara gösterelim.

Allah korusun ülkemiz 15 Temmuzda darbeye kalkışan hainler muvaffak olsalardı aynı şekilde çocuklarımız duvar dibinde kurşun sesi dinleyip kör kurşuna onlarda kurban giderdi.

Baba parası yeyip çaka satan bu gençler ülke birliği ve vatan duygusunu iyi öğrenmeliler. Durup dururken ülkemizde kargaşa çıkarmaya çalışmasınlar. Bu kargaşaların kimlerin faydasına zararına olduğunu 15 Temmuzda çok iyi öğrendik.

Yazacak çok şeyler var, ama ben bu bayramları Müslüman kardeşlerim için içime sindiremiyorum. Çünkü onlarda benim gibi Bayram kutlayamıyorlar. Dünyadaki Müslüman zulmünün bitmesi ve zalimlerin yok olması dileği ile herkesin Bayramını tebrik ediyorum.

  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    50,91% -0,17
  • GRAM ALTIN

    7221,89% -1,55
  • Ç. ALTIN

    11762,72% -0,52

Zonguldak

12.03.2026

  • İMSAK 05:38
  • GÜNEŞ 07:03
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:24
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:22
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET
Aksaray
Aksaray'da Duyarlı Bir Çiftçi Tarlasına “Korkma” Yazarak 12 Mart’a Anlamlı Mesaj Verdi Aksaray'da Duyarlı Bir Çiftçi Tarlasına “Korkma” Yazarak 12 Mart’a Anlamlı Mesaj Verdi
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ