Erdogan Kaya


Yeni oluşumlar tutar mı?

Yeni oluşumlar tutar mı?


İstanbul seçimleri sonucunda yeni parti oluşumları gündemi oluşturmaya devam ediyor. Ancak parti kuracaklar vurucu ve ciddi bir çıkışta bulunmuyorlar. Hemde çıkıp ben parti kuracağım da demiyorlar. Dedikodu ve fısıltı gazeteleri ile amel etmeye devam ediyorlar. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile ilgili haberleri genel olarak muhalif guruplar yapıyor ve gündemde tutuyorlar. Onlar için Ak Partiyi nasıl böleriz ve Tayyip Erdoğan'ı nasıl indiririz hesaplarından başka değildir.

Aslında Davutoğlu ve Babacan’ı gündemde tutan kurumlar aslında bunların ikisini de sevmiyorlar. Ama acaba Tayyip Beye nasıl darbe vurur oyunu aşağıya çekeriz hesabından başka değildir. Çünkü kendi kanatlarında her ne surette olursa olsun %29 üzerine çıkamıyorlar. Dolayısı ile Ak Partiyi aşağıya ancak bu şekilde çekersek belki koalisyon olur düşüncesi ile hareket ediyorlar.

parti kurmaya çalışanlar ilk etapta gündem oluştururlar. Ancak daha sonra bu gündem yerini sessizliğe terk eder. Davutoğlu ve Babacan’ın son günlerde yavaş yavaş alevlenen ateşleri közleşmeye başladı. Bu közleşen ateşler belki ilk seçimlerde közünü devam ettirir ama seçimden sonra küllenmeye terk eder.

Bunu nereden bildiğime gelince, geçmişte parti muhalefeti sonucu parti kuranlar ilk seçimlerden sonra küllenip gittiler de ondan. Bu sağ partilerde de, sol partilerde de yaşanan olayları geçmişte çok gördük.

Ak Parti son seçimlerde yaşadığı darbe yıkımını önüne serer yeniden bir yapılanmaya giderse tekrar ayağa kalkacağını tahmin ediyorum. Biz bunları düşünüyorsak, elbette Tayyip Beyde bunu düşünüyordur.

Siyaseti bilmeyen siyaset acemileri ile devam etmek yerine, yep yeni bir düzenleme yaparak partiyi gözden geçirerek toplumun sevdiği muhafazakar insanlarla yeniden toparlanarak oluşum sağlarsa ayağa kalkar.

Bunları biz görüyoruz da yukarıda onlar görmüyor mu? Acemi siyasetçilerle bir yere gelinmediği gibi, benim adam senin adam diyerek siyasetten haberi olmayanlarla yola devam edersen yine farklı sonuçlarla karşılaşırsın.

Siyaseti bilmeyen adam siyasi koltukları işgal etmeyecek. Gidip memurluk yaparak hizmet edecek. Bakın Salı günü ilimize gelen Sayın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bana göre siyaset acemisi. Çok zeki ve iş bilen bir insan olabilir.

Konuşması esnasında iki konuda siyaset acemiliği yaptı. Ben bunu buradan yazmak istemiyorum, ama dinleyenler belki fark etmiştir. Siyaseti iyi bilse idi ince bir cümle ile o konuyu farklı bir şekilde geçiştirirdi.

Aynen bunun gibi siyasi kanala bir yerlere gelen memurlar, memurluk bilgisine mutlaka siyasi bilgi ve tecrübeleri de eklemesi gerekir. Umarım Tayyip Bey bazı yanlışları görmüştür ve bunun gereğini yaparak halkın talebine kulak verecektir.

Olaya Ankara’dan bakmak yerine taşrada sevilmeyen ve seçmen tarafından tepki toplayan insanlarla siyaset yapmayacak. Onları o şehirlerin başına atayarak getirmeyecek ve seçtirmeyecek. Eğer bu yanlışı yapmaya devam ederse bir başka seçimde bunun aksini görür. Eğer halkın talebini dinlerse yeni yapılanmalar falan ilk seçimde bir kaç puanla ufak tefek zarar verseler de Ak Patiyi bir anda ülkeden silmeye güçleri yetmez. Gelecek seçimde de en büyük parti Ak Parti olmaya devam edecektir.

  • Çarşamba 9.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • BIST 100

    16018,35%2,67
  • DOLAR

    44,04% 0,03
  • EURO

    51,40% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7342,26% 0,92
  • Ç. ALTIN

    11860,01% 0,91

Zonguldak

11.03.2026

  • İMSAK 05:40
  • GÜNEŞ 07:05
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:24
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:21
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu