Ali Genç


ÜYELERİ TECRÜBEYLE OLUŞAN ÖZGÜVENLE ÇALIŞAN KURUM

ÜYELERİ TECRÜBEYLE OLUŞAN ÖZGÜVENLE ÇALIŞAN KURUM


   Meslekteki kesintisiz 48. yılı geride bırakmanın tecrübesiyle çoğunu yıllardır siyasetten ve bu uzun yılların verdiği bilgi ve görgüleriyle oluşan özgüvenlerine meslektaşlarımızla şahit oldum. 

  Bilgi birikimi ve siyasi tecrübeyle oluşan öz güvenleri duruşları, konuşmaları ve sorulana rahat bir şekilde verdikleri cevaplarıyla ete kemiğe bürünüyor.

  Kahır ek serisinin toplantıya katılan meslektaşlarımız tarafından geçmişleri ve bu geçmişlerindeki siyasetleriyle hayatları da biliniyor.

 Toplantı gündemi görüşülürken ortaya konan uyum kadar alınan kararlardan önce gelen tekliflerin kılın kırka yarılmasıyla incelenmesi de bilgi ve tecrübelerini ortaya konmasının yanında kararlarında kamunun çıkarını gözetmeleri de siyasi tecrübelerinin sağduyuyla yoğrulmasıdır.

    Bahsettiklerim Aksaray İl Genel Meclisi üyeleri.

  Bil ve tecrübelerinin yanında milletin her kuruşunun yerinde harcanmasına bir  misal verilecek olursa kamu kurumuna alınma isteğinde bulunulan araçlara harcanacak meblağın uygun bulunmayarak buraya harcanacak bedelle köylerin ihtiyacı olan iş makinalarına yapılması kararı Beytül malın gözetilmesinin ete kemiğe bürünmüş halidir.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLENLERİN MAHALLİNDE İNCELENDİKTEN SONRA HAZIRLANAN OLUMLU RAPORUN ARDINDAN UYGULANMASINA KARAR VERİLMESİYLEDE MİLLİ SERVET KORUNUYOR!!!

   Aynı hassasiyet kamu kurumları ile muhtarlar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden gelen tekliflerde de  karar alınmadan önce mecliste enine boyuna görüşüldükten sonra teklifin yerinde incelenmesinin üyelerden oluşan komisyonlara havalesi.

  Havale edilenin komisyon üyeler tarafından yerinde yapılan incelemede gerekli olup olmamasının yanında ivediliğine de yer verilen rapora göre ödeneğin ayrılmasıyla israfın önüne  geçilerek milli servetin hebasına geçit verilmiyor.

KÜLTÜR EVİNDE MEVCUDUN KORUNARAK GASTRONOMİ MERKEZİ KARARI KAMU HASSASİYETİDİR!

   Aksaray’ın 2. Vilayetliğine ilham veren 6 binadan birisi olan ve 56 yıllık 2. İlçelik prangasından kurtulmamızdan sonraki ilk üç Vali tarafından da ikametgah olarak kullanılan Cahit Kıraç döneminde yaptırılan yeni Valilik konağının ardından boşaltılan bina 1. Vilayetlikten kalan değer biçilemeyecek bir hazinemizdir

  Vali Sebati Buyuran döneminde Muzaffer Ay hocanın yönetiminde uzun bir çalışmanın ardından yüzlerce vatandaşında ellerindeki eşyaları bağışlamasıyla 20. Asrın ikinci yarısı ile 21. Asrın ilk yarısındaki Aksaray yaşantısı ile bu hayatta kullanılan araç ve gereçlerinde ,dönemin belli başlı figürlerinin de sergilendiği  Kültür Evi gerçekten de şehre gelenlere gezdirilecek nadir yerlerimizden.

    Bu binanın Belediye tarafından VİP ağırlama yapılacak yer dışında mevcut halin korunması, diğer yapılacakların ise bahçede gerçekleştirilmesiyle ilgili olarak 68 Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Südemen tarafından dile getirilen ve konuşmanın akabinde karşılıklı yapılan görüşmelerdeki gazetecilerle Meclisin tutumunun uyuşması da İGM ’nin bu servetin korunmasına verdiği değer yönünden  kıymetlidir.

AROMATİK VE TIBBİ BİTKİLERLE AHDE VEFA İÇİN GEREKENLERİN YAPILMASIDA MECLİSE ONUR KATAR!

 Toplantıda A. Kadir Ay tarafından dile getirilen ve ortak aklın ürünü olan az su isteyen bitkilerin tercihi ve bu çerçevede Aromatik ve tıbbi bitkiler yetiştirilmesini sağlayacak bir OSB’nin kurulması teklifi ile birlikte ahde vefanın gereğinin yapılması konusundaki mutabakatta İGM başkanı Latif Ağar ve üyelerinin kamu yararını gözetmeleriyle İGM’nin emin ellerdeki bir başka somut halidir.

    Latif Ağar ve kendisi gibi siyasi tecrübe sahibi olan üyelerin yazının girişinden itibaren yazılanlarda işaret edilen tutumlarını ilimizin birinin bin olmasını gözetmek için aralıksız olarak sürdürmeleri dileğiyle başarılar diliyorum.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

  • Pazar 7.3 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 7.9 ° / 5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 3.7 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Zonguldak

01.02.2026

  • İMSAK 06:30
  • GÜNEŞ 07:58
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 15:50
  • AKŞAM 18:15
  • YATSI 19:38
AVRUPA ENDÜSTRİYEL MİRAS ROTASINDA AZM-İ MİLLİ’YE ZİYARETÇİ AKINI AVRUPA ENDÜSTRİYEL MİRAS ROTASINDA AZM-İ MİLLİ’YE ZİYARETÇİ AKINI
AKSARAY İHRACATTA YENİ REKOR KIRDI ATSO BAŞKANI KOÇAŞ AÇIKLADI “2025 YILINDA 1 MİLYAR 657 MİLYON DOLARLIK İHRACATLA REKOR KIRDIK” AKSARAY İHRACATTA YENİ REKOR KIRDI ATSO BAŞKANI KOÇAŞ AÇIKLADI “2025 YILINDA 1 MİLYAR 657 MİLYON DOLARLIK İHRACATLA REKOR KIRDIK”
ASÜ ve SBÜ iş birliği kapsamında Aksaray’da ileri düzey kanser ameliyatı yapıldı ASÜ ve SBÜ iş birliği kapsamında Aksaray’da ileri düzey kanser ameliyatı yapıldı
Aksaray’da 2 Bin 353 TOKİ Konutu Kura ile Sahiplerini Buldu Aksaray’da 2 Bin 353 TOKİ Konutu Kura ile Sahiplerini Buldu
Aksaray Merkez Çiftlik Mahallesi’nden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Ziyaret Aksaray Merkez Çiftlik Mahallesi’nden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Ziyaret
BAKAN URALOĞLU, BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İ ZİYARET ETTİ BAKAN URALOĞLU, BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İ ZİYARET ETTİ
Avukat Demet Yılmaz Akbulut Son Yolculuğuna Uğurlandı Avukat Demet Yılmaz Akbulut Son Yolculuğuna Uğurlandı
Aksaray’da Narkotik Operasyonu: 8 Şüpheli Tutuklandı Aksaray’da Narkotik Operasyonu: 8 Şüpheli Tutuklandı
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı
AKSARAY’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEMİR YOLU YATIRIMI HAYATA GEÇİYOR AKSARAY’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEMİR YOLU YATIRIMI HAYATA GEÇİYOR
Avukat Demet Yılmaz Akbulut Son Yolculuğuna Uğurlanıyor Avukat Demet Yılmaz Akbulut Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Aksaray Ulukışla Tren Hattının Yapım İhalesinin Yapıldığı Müjdesini Bakan Uraloğlu Verdi Aksaray Ulukışla Tren Hattının Yapım İhalesinin Yapıldığı Müjdesini Bakan Uraloğlu Verdi
ESKİ TEDAŞ BİNASI KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA SON YAPININ YIKIMI TAMAMLANDI ESKİ TEDAŞ BİNASI KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA SON YAPININ YIKIMI TAMAMLANDI
Aksaray’da bağımlılıkla mücadele için Bağımsız Mahalle Projesi başlıyor Aksaray’da bağımlılıkla mücadele için Bağımsız Mahalle Projesi başlıyor
Bakan Uraloğlu Ortaköy Çevre Yolunu Açtı: Yıllık 141 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak Bakan Uraloğlu Ortaköy Çevre Yolunu Açtı: Yıllık 141 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak