Ali Genç


TÜRKİYE’NİN KARDEŞLİK DESTANI YAZDIĞI GÜN!

TÜRKİYE’NİN KARDEŞLİK DESTANI YAZDIĞI GÜN!


Dünyada bunun bir eşi ve benzeri yok.!!!

   Devlet ve millet tek vücut oldu bölge için hem maddi hem de manevi imkanlarla tüm dünyanın gıpta ettiği bir kardeşlik destanı yazıldı.

   Bugün 120 bin kilometre karelik alanda 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 6 bin 929 köy ve mahallemizin ağır yıkıma uğradığı. 53 bin 537 canımızı yitirdiğimiz, 107 bin 213 vatandaşımızın ise yaralandığı 6 Şubat 2023 depremlerinin 2. yıldönümü.

   Haktan ülkemizin ve insanlık aleminin başına bu ve benzerlerinin gelmemesi niyazıyla tarihe başlıklar altında vereceğim kısa kısa bilgilerle not düşmek istiyorum.

 AFAD’IN 45. DAKİKADA MÜDAHALE İLAN EDİP BAŞLADIĞI TÜRKİYE’NİN VE ASRIN AFETİNE DEVLETİ VE MİLLETİYLE ADETA YAĞMUR OLUP YAĞMASI DÜNYA TARAFINDAN GIPTA İLE TAKİP EDİLDİ!!!

   6 Şubat  2024 Pazartesi günü 04.17 günü Maraş merkezli olarak meyana gelen depremden 45 dakika sonra AFAD  tarafından 05.02 de Afet Müdahale Planındaki en üst seviye olan Uluslararası(Milletler Arası) Acil Yardımda 4. Seviye Acil Durumu ilan edildi

   04.30’da AFAD tarafından, Türkiye’deki tüm kurtarma ekiplerine “Deprem bölgelerine intikal edin” talimatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla oluşturulan koordinasyonla devlet ve millet var gücüyle yaraların sarılması için maddi ve manevi yardımlar başlatıldı.

AKSARAY VALİSİ AYDOĞDU VE KAYSERİ VALİSİ ÇİÇEK İLE BİRLİKTE 29 KOORDİNATÖR VALİ ATANDI

   Deprem yerinde ihtiyaç duyulan ekip ve ekipmanla yardımların ve kurtarma çalışmaları ile kurtarılanların tedavilerinin yapılması için Aksaray’ın gönüllerde taht kuran 2020-23 arası Valisi Hamza Aydoğdu ile Kayseri’ye atanmasının üstünden yıllar geçmesine rağmen Afyonlular tarafından kendisinden övgüyle bahsedilen Gökmen Çiçek inde içinde bulunduğu 29  çalışkan Vali bölgeye  koordinatör Vali olarak atandı.

 RADYO VE TV KANALLARINDA 7 SAAT SÜREN KAMPANYA İLE 115.5 MİLYAR LİRA PARA TOPLANDI!!!

  Türkiye'de yüzlerce televizyon ve radyo kanalında yedi saat boyunca yayımlanan programda, 6 Şubat'taki iki depremden sonra hayatta kalanlar için yapılan çalışmada başını Merkez bankasının çektiği ülkemizdeki kurum ve kuruluşlarla  iş insanları, sanatkarlar ve siyasilerle vatandaşlardan yardım olarak 115,5 milyar lira toplandı.

  11  ilde yıkılan konut ve  iş yerlerinin %90’ civarındaki tamamlanarak çoğunluğu hak sahiplerine teslim edilirken geriye kalanları ise bu yılın bitiminden önce hak sahiplerine teslim edilecek.

AKSARAYLI VE AKSARYLI GURBETÇİLERİ VALİ AYDOĞDU’NUN YANINDA BÖLGEYE YARDIM YAĞDIRDI

 Depremde Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine Koordinatör  Vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ile birlikte özel idare, AFAD’a bağlı 4 araç ve 20 Personel,2 UMKE  timi 5 Ambulans 25 Sağlık personeli ve 22 arama kurtarma ekibiyle ve acil ihtiyaçlarla birlikte deprem bölgesine en hızlı şekilde ulaşıldı.

     Depremin ilk günüden itibaren Valilik koordinesinde Aksaray merkez Belediye Başkanı Dr.  Evren Dinçer ile  Aksaray’a bölgeden ilik yardımları ulaştıran Fahri Solak yönetimindeki Sultanhanı Belediyesi olmak üzere ilimiz merkez ile ilçeler ve beldeleriyle köylerinden, Meslek Odaları ile STK’lardan  binlerce tır deprem bölgesinde ihtiyaç malzemesi taşıyarak Vali Aydoğdu’nun ardında kale gibi durdular.

  Elbistan’ın 68 Plakalı araçlarla doldurulan aramla ve kurtarma ile yardımlarda Aksaray Basınından da bir kısmı bölgeye intikal ederek çalışmalara katılarak  kurtarma ekiplerine moral desteği verirken ,katılamayanlar ise var güçleriyle yaptıkları haberler ve köşe yazılarıyla afetzedeler ve yardım edenlerin yanında oldular.

    Aksaray da ikamet edenlerle birlikte ülkemiz geneline yayılan çeyrek milyonu ulaşan Aksaraylı gurbetçilerle il nüfusumuzun iki mislini aşan sayıdaki Yurt dışındaki gurbetçilerde başlattıkları kampanyalarla toplanan nakdi yardımların yanında yüzlerce tır ve özel araçlarıyla da bölgeye ihtiyaç maddelerini taşıyarak kardeşlik yardımlaşmasında asrın felaketine karşı asrın kardeşlik destanın yazdılar.

    Ülkemiz ve dünyada bu ve benzeri felaketleri Rabbimizin göstertmemesi niyazıyla Deprem şehitlerine Rahmet yaşayanlara ise sağlıklı imanlı uzun ömürler dilerim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

  • Pazartesi 7.6 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Salı 9 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 6.4 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Zonguldak

02.03.2026

  • İMSAK 05:55
  • GÜNEŞ 07:20
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 16:17
  • AKŞAM 18:51
  • YATSI 20:10
Aksaray Protokolü İftar Sofrasında Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Turizm Vurgusu Aksaray Protokolü İftar Sofrasında Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Turizm Vurgusu
Aksaray’da Gönül Sofrası: Yakabağlar Camii’nde İftarda Buluştu Aksaray’da Gönül Sofrası: Yakabağlar Camii’nde İftarda Buluştu
MİLLETLER ARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNDEN BÜRÜKSEL'DE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ MİLLETLER ARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNDEN BÜRÜKSEL'DE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ
AK Parti Aksaray’dan 28 Şubat’ın 29. Yıl Dönümünde Basın Açıklaması AK Parti Aksaray’dan 28 Şubat’ın 29. Yıl Dönümünde Basın Açıklaması
ZABITA EKİPLERİ KASAPLARA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ ZABITA EKİPLERİ KASAPLARA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ
28 Şubat süreci ülkemiz için kayıp yıllar olarak tarihe geçti 28 Şubat süreci ülkemiz için kayıp yıllar olarak tarihe geçti
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşgücü Uyum Duyurusu Yaptı Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşgücü Uyum Duyurusu Yaptı
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ AKSARAY’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ AKSARAY’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel: “Gazetecinin Helal Kazancı Sorgulanamaz, Gazetecilik Onurlu Bir Duruştur” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel: “Gazetecinin Helal Kazancı Sorgulanamaz, Gazetecilik Onurlu Bir Duruştur”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş’ten Aksaray Belediyesi’ne Ziyaret AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş’ten Aksaray Belediyesi’ne Ziyaret
Aksaray Bilim Merkezi’ndeki TÜBİTAK Sergi Salonu Öğrencilerden Yoğun İlgi Görüyor Aksaray Bilim Merkezi’ndeki TÜBİTAK Sergi Salonu Öğrencilerden Yoğun İlgi Görüyor
Somuncu Baba Lisesi Öğrencilerinden Örnek Çevre Seferberliği Somuncu Baba Lisesi Öğrencilerinden Örnek Çevre Seferberliği
Aksaray Üniversitesi’nde “Asrın Felaketi” Paneli: Kurumlar Deneyimlerini Paylaştı Aksaray Üniversitesi’nde “Asrın Felaketi” Paneli: Kurumlar Deneyimlerini Paylaştı
AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
AKSARAY EMNİYETİ’NDEN SİBERAY ÇALIŞMALARI: 48 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI AKSARAY EMNİYETİ’NDEN SİBERAY ÇALIŞMALARI: 48 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI