Ali Genç


TÜRKİYE GENELİ VE KOMŞULARDAN EN AZ %5 DAHA FAZLA YATIRIM AKSARAYIN EN MEŞRU HAKKI !

TÜRKİYE GENELİ VE KOMŞULARDAN EN AZ %5 DAHA FAZLA YATIRIM AKSARAYIN EN MEŞRU HAKKI !


Bu başlığı hiç kimse Afaki olarak görmesin!

  Çünkü  ?Laf olsun torba dolsun? diye yazılmamıştır.

   Bu başlık bir zamanların ? Kim ne verirse  % fazlası benden diyen popülist siyasetçi gibi bir söylemde değildir.

   Ayakları yere basan somut gerekçeleri olan meşru ve haklı bir tekliftir!

AKSARAY´LILARIN BABASI MUHTARMIKİ TÜRKİYE VE ÇEVRE İLLERE YAPILACAK YATIRIMIN %5 DAHA FAZLASI İSTENİYOR?!!!

 Bu başlığı okuyan Aksaraylı olmayan veya  olsa da Aksaraylılık bilinci olmayan, yani daldan, yapraktan Aksaraylı olanlar veya  Doğrucu Davut olanlar ? Sizin babanız Muhtarmıki  Aksaray iline Türkiye ortalaması ile çevre illere yapılacak yatırımların en az %5´i oranında daha fazla yatırım isteniyor?? diyebilirler.

CEVABIMIZ? BİZİM ÇOCUK NÜFUSUMUZ TÜRKİYE ORTALAMASININ 2 PUAN KOMŞULARDAN MAKSİMUM %7 MİLİMUM İSE %2 FAZLA OLDUĞUNDAN DAHA ÇOK YATIRIM ALMAK HAKKIMIZ!!!

    Aksaray´ın çocuk nüfusu oranının Türkiye ortalamasından %2 fazla olduğunu da, yine Kırıkkale´den %7,Kırşehirden,%5,Nevşehir´den %4.5 ve Niğde´den ise  %2 fazla olduğunu ben söylemiyorum.

   Bunu Devletimizin resmi İstatistik Kurumu olan TUİK´in ?İstatistiklerle Çocuk 2018 ?raporun da belirtiliyor.

 AKSARAY´A EĞİTİM, SAĞLIK VE İSTİHDAMDA TÜRKİYE ORTALAMASININ  EN AZ%´Sİ VE KOMŞULARDAN İSE %5 DAHA FAZLASI SAĞLANABİLİRSE ANCAK ÇOCUKLARIMIZA KOMŞULARIN ÇOCUKLARININ KAVUŞACAKLARI EĞİTİM, SAĞLIK VE İSTİHDAM SEVİYESİNDE BİR HAYAT OLUŞTURULABİLİR! !!

     Aksaray için Türkiye ortalamasının en az %2 ve komşularımızdan ise %5 civarında artı eğitim, sağlık ve istihdam sağlayacak yatırımları istememizin sebebi Aksaraylıların babasının muhtar olmasından değil Türkiye ortalaması ile komşulara göre  daha çok kişiye sağlık, eğitim ile istihdam ihtiyacı olduğundan bunun verilmesini gerektiren çocuk nüfusumuzun oranının fazlalığıdır!!!

ADALETİN SAĞLANABİLMESİ İÇİN AKSARAY´A KOMŞU VE BÖLGE İLLERİNDEN EN AZ %5 DAH FAZLA YATIRIM ALINMASINDA 1. GÖREV VALİ ALİ MANTI´NIN AYAKLARI YERE BASAN TEKLİFİNDE!

   Aksaray ?n genel bütçe yatırımlarıyla çeşitli bakanlıkların hibe yatırımlarının yanında köy ve beldelere yapılacak artı yatırımlar, özelliklede Türkiye ve komşulara göre daha çok eğitim ve sağlıkla istihdam yatırımı alınabilmesi için TUİK in verilerinin mutlaka Vali Ali Mantı tarafından kaynak gösterilmeli.

  Bu verilerin ışığında Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara artı sağlık, eğitim ve istihdam teklifleri götürülmeli.

   Yapılan bu tekliflerin hedefine ulaşabilmesi için zatıalileri tarafından ilimizi milletvekilleriyle diğer tüm atanmış ve seçilmişleriyle, Meslek Odaları ve STK´larla koordineli olarak yapılan tekliflerin mutlaka kesintisiz olarak istikrarlı bir şekilde hedefe ulaşılıncaya kadar takip edilmeli!

ÇOCUKLARIMIZIN İSTİKBALİ İÇİN 2. GÖREV BELEDİYE VE İGM BAŞKANIYLA MESLEK ODALARINDA!

   Çocuk nüfus oranımızın Türkiye ortalamasının %2 ve komşularımızın ortalamasının ise %5 üstünde olması başta merkez ilçe Belediye başkanımız Evren Dinçer ve İGM başkanı Mehmet Tüzün olmak üzere ilçe ve Belde Belediye başkanları için daha çok park, bahçe ve oyun bahçesi demek.

  Bu nedenle merkez ilçe Belediye Başkanı Evren Dinçer ile İGM başkanı Mehmet Tüzün´le ilçe ve belde belediyelerimizle birlikte buraların Belediye Başkanlarını direk ilgilendiriyor.

    Yine merkez ilçe Belediye başkanı ile İGM ve ilçe ile Belde Belediye başkanlarının bu konudaki direk kadar önemli olan desteği ise bu %5 lik daha fazla olan çocuk nüfusumuzun eğitim göreceği ana okulundan üniversiteye kadar daha çok eğitim kurumları ile sağlık kurumları ve  istihdam imkanlarının oluşturulması için Vali beyle ilçe  Kaymakamlarıyla iş birliği yapılarak yapılan  tekliflerin gerçekleştirilmesi için çalışmaların her vesileyle takip edilmesinin yanında kendi partilerinin teşkilatlarıyla da konunun takipçileri olmaları gerekiyor.

 MİLLETVEKİLLERİ İNCEÖZ,AYDOĞDU,EREL KAŞLI VE ALTINOK´UN  GELECEK YATIRIM TEKLİFLERİNİN SONUÇLANMASINI SAĞLAMAK BOYUNLARININ BORCUDUR!!!

  Türkiye geneline göre en az  %2,komşularımıza göre ise en az %5 daha fazla olan  çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi ve sağlık hizmetini alabilmeleri için daha çok eğitim kurumu ve öğreticisi ile sağlık kurumu ve tedavi edenlerinin yanında  bu çocuklara  büyüdüklerinde istihdam  sağlayacak yatırımlar için Vilayet tarafından yapılan teklifleri sonuna kadar Milletvekilleri  tarafından takip edilerek gerçekleştirilmesinin sağlaması boyunlarının borcudur.

AK PARTİ VE DİĞER PARTLERİN İL´LE İLÇE TEŞKİLATLARIYLA MESLEK ODALARIDA KONUYU TAKİP ETMEZLER İSE BUNUN HESABINI  YARATANADA MİLLETİMİZEDE VEREMEZLER!!!

   Türkiye ve komşulara göre en az %2 ila 5 oranında ki daha çok olan çocuklarımıza  mutlu bir istikbalin sağlanabilmesi için Vilayet, merkez ve ilçe ile belde  Belediye başkanları, İGM  başkanı kadar Ak Parti  il Başkanı Hüseyin Altınsoy ,Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk ile muhalefet partilerinin il ve ilçe teşkilatları da Meslek Odaları ile STK´larında istikrarlı çaba sarf etmeleri gerekiyor.

   Mülki amirden, seçilmiş merkez ilçe ile ilçelerin ve beldelerin mahalli idarecileriyle Milletvekilleri, iktidar ve muhalefet partilerinin il ve merkez ilçelerindekilerin yanında ilçe ve belde teşkilatlarıyla Meslek Odaları konuyu hakkıyla takip ederler ise sonucu almak daha  kolay olur.

   Gereken sonuç zamanında alındığında ise alınacak sonucun maddi ve manevi mükafatına da bunu sağlayanlar kavuşurlar.

   Aksini yaparlar ise bunun hesabını Ulu Yaratanımızla birlikte milletimize de veremezler.

    Bu hakikatler çerçevesinden atanmışından seçilmişine  ve Meslek Odaları ve STK larına kadar herkesin cürmünce yer yakarak meşru tüm yolları kullanarak hedefe ulaşılmasını sağlamaları, aksinden ise vebali ve vebalin sebep olacağı günahlara girmekten fersah, fersah  kaçınmaları dileğiyle.

 AKSARAY GAZETECİLER VE YAZARLAR CEMİYETİ KONGRE DELEGELERİ KARARIYLA ?ORTA ANADOLU GAZETECİLER VE YAZARLAR CEMİYETİ OLARAK YENİ BAŞARILARLA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK!

   Cumartesi günü Cemiyet binasında yapılan seçimle yeni yönetimini belirleyen Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti daha geniş bir coğrafyada etkili olabilmek ve buralarda teşkilatlanabilmenin önün açılması için ismini? Orta Anadolu Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti? olarak değiştirdi.

    Yapılan seçime katılan 3 üyenin dışındaki tüm üyelerin oyunu alan Celil Acar Başkan  olarak güven tazelerken yönetim kurulu üyeliğine ise  Lokman Gümüşsoy ,Gürsel Özkan, Ahmet Pektaş, Muhammet Küçük, Serdar Tolga Yalçınkaya, Cümali Dağ, Derya Özaba, S.Süleyman Kaya, Hilmi Yol ve bendeniz  Ali Genç´ten oluştu.

   Kongre sonucunun ilimizin meselelerinin takibi ile sonuçlanmasına vesilesini Cenab-ı Allah(c.c) dan niyazımla  seçimlerin ilimize ve seçilenlere hayırlı olmasını dilerim.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

 

 

  • Salı 13 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 9.1 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    17313,52%-0,10
  • DOLAR

    43,72% 0,06
  • EURO

    51,80% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6927,60% -1,24
  • Ç. ALTIN

    11589,47% -0,69

Zonguldak

17.02.2026

  • İMSAK 06:13
  • GÜNEŞ 07:39
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 18:35
  • YATSI 19:55
Aksaray’da Eğitim Seferberliği: Şubat Ayı Olağan Toplantısında 2026 Vizyonu Masaya Yatırıldı Aksaray’da Eğitim Seferberliği: Şubat Ayı Olağan Toplantısında 2026 Vizyonu Masaya Yatırıldı
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN ŞİRKETLERE KASKO UYARISI ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN ŞİRKETLERE KASKO UYARISI
Hemşerimiz Öğretmen Osman Okan Gül Nevşehir'de Son Yolculuğuna Uğurlandı Hemşerimiz Öğretmen Osman Okan Gül Nevşehir'de Son Yolculuğuna Uğurlandı
Palta ve Yıldız Ailelerinin Mutlu Günü Palta ve Yıldız Ailelerinin Mutlu Günü
ASÜ’lü akademisyenlerden TÜBİTAK 1507 destekli STRIKE V2 Projesi ASÜ’lü akademisyenlerden TÜBİTAK 1507 destekli STRIKE V2 Projesi
Aksaray’ın küresel turizm vizyonu UNESCO panelinde konuşuldu Aksaray’ın küresel turizm vizyonu UNESCO panelinde konuşuldu
ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Türkiye birinciliği ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Türkiye birinciliği
Ortaköy’de Kaçak Sigara Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem Ortaköy’de Kaçak Sigara Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
ASÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bölge üniversitelerine örnek oluyor ASÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bölge üniversitelerine örnek oluyor
ÇARDAKLILAR DERNEĞİNDEN ALTINSOY’U ANMA PROGRAMINI ERTELEME AÇIKLAMASI!!! ÇARDAKLILAR DERNEĞİNDEN ALTINSOY’U ANMA PROGRAMINI ERTELEME AÇIKLAMASI!!!
AKSARAY BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ KABRİSTANLIKLARDA VE KÜLLİYELERDEHAZIRLIKLARINI TAMAMLADI AKSARAY BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ KABRİSTANLIKLARDA VE KÜLLİYELERDEHAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Mehmet Altınsoy Ölümünün 19. Yıldönümünde Hemşerileri Tarafından Anılacak! Mehmet Altınsoy Ölümünün 19. Yıldönümünde Hemşerileri Tarafından Anılacak!
Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi
-Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor -Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor