Ali Genç


TÜRKÇE’NİN UYDURUKÇAYLA KISIRLAŞTIRILMASI MİLLİ BEKA MESELESİDİR!!!

TÜRKÇE’NİN UYDURUKÇAYLA KISIRLAŞTIRILMASI MİLLİ BEKA MESELESİDİR!!!


 

   Bugün ki yazılanların tam olarak anlaşılabilmesi için” https://aksarayolay.com/kose-yazilari/_korerterek_bayrami_kutlanan_dil_-6648.html”daki ilk bölümünün okunmasını dilerim.

    15 Mayıs Perşembe’den devam.

  “Farkında değiller diyeceğim” fakat bunu ülkemiz yöneticilerine yakıştıramıyorum.

 “ Umursanmıyorlar” demek ise yakıştıramamaktan da öte.!

  Ne olursa olsun farkına tam olarak varılmasa da!, hatta benim yaşımda olan ,yani ömürlerindeki atmışlı yılları geride bırakıp yetmişe dayanan bir çok yazar ve sözüm ona münevverin, hatta bunlardan kendilerini en kavi milliyetçi sayanlar bile bilinçsizce dilimizin köküne kibrit suyu dökenlerle aynı kervana katılmış durumda.!!!

 Bu şekilde Selçukludan başlayarak 20. Asrın ilik çeyreğine kadar imparatorluk yapan  bir millet olarak dilimizin bu yüzlerce yıllık şanlı geçmişi boyunca biriken kelime zenginliğinin bilinçli şekilde yok edilmesi.

KÖLELİK DÜZENİ KOMÜNİSTLER SICAK DENİZLERE İNMEK İÇİN DİLİMİZİ UYDURUKÇA’YI İCAT ETTİLER! 

 Yani imparatorluk bakiyesi olan milletimizin dilini oluşturan ve zenginleştirerek bizi asırlardır bir arada tutan kelimelerinin yerine bir zamanlar kölelik düzeni olan komünistliğin mensupları tarafından bu zihniyetin dünyaya hakim edilerek tüm insanlığın köleleştirmenin ilk çaresi olarak Rus egemenliğinde olan fikrin lider ülkesi  Sovyet Sosyalist  Cumhuriyetler Birliğinin(SSCB) sıcak denizlere inmesinin şart olduğu kanaati oluştu.

  Bunu için ise Türkiye ye hakim olmak istiyorlardı.

SICAK DENİZE İNMENİN ÇARESİ DEDEYLE TORUNUN ANLAŞMASINI ÖNLEYECEK FİTNE”UYDURUKÇA”

 Bu sosyalist fikir ile yavruları solcu ve sosyal demokratlar bunun çarelerinden birisinin de dede ile torunun birbirinin söylediklerini anlayamamaları için bir çalışma başlatıldı.

Bunlar bu süfli emellerini ”Öz Türkçe” yaftasıyla empoze edip bir yandan dil bilimine aykırı olan kelimeler uydururlarken, diğer taraftan ise mevcut kelimeleri unutturdular.!!!

   Empoze edilen kelimelerin  oluşturulan algıyla bilinçsizce kullanmakta bir beissin yani sakıncanın görülmemesiyle her yıl dilimizden unutturulan onlarca kelimeyle dede ile torunun anlaşamaması için yapılan çalışma ile ortaya çıkan sonuç kesinlikle ülkemiz için bir milli güvenlik meselesidir.

SOSYALİSTLER” BELİRLEME,HAYAT,ÖMÜR YAŞANTI ÖLÜMLE VEFAT ETME “ YERİNE”SAPTAMA”  AŞAĞILAMAK İÇİN İKİ KELİME OLARAK KULLANILAN”YAŞAM,YAŞAMINI KAYBETTİ” HAKİM OLDU

    Sovyetlere bağlı olan ve önceleri Sovyetlerle müttefiki olan Arnavutluk lideri Enver Hoca’ cılar ile Mao’ cular TDK’ yada direk ve dolaylı olarak militanlarını yerleştirerek, buralardakileri etkileyerek bu kelimeleri kurum adına millet kamu yayınları ile kendileriyle ,yandaşlarının yayınlarıyla pazarladılar.

 BUNLAR“BELİRLEME/BELİRLENDİ, BELİRLEDİK”YERİNE ” SAPTAMA/SAPTADIK”LA DİLİ SAPTIRDILAR

   Bu kölelik düzenin direk ve dolaylı hizmetkarları aynı yöntemle “Belirleme/belirledik, belirlendi” kelimelerini de yok ederek iki kelime yerine “Saptama’yı” koyarak bu kelimeyi de fikirlerini millet iktidar yapmasa da  önceleri adamları olan Yüksek Öğrenim ile Yüksek Bürokrasi ve Yüksek Yargı mensupları, ardından bilgisayarın yaygınlaşmasıyla dijital yollardan ve bu yolda yönetimi emperyalistlerde olan sosyal medyayı da kullanarak sanki ata dede kelimeleriymiş gibi uydurduklarıyla dilimizi kısırlaştıran kelimeleri yaygınlaştırırlarken bilinçsiz şekilde  bin yıllık kelimeleri de kullanmayarak/kullandırmayarak  dilimizin bir çok kelimesinin unutturulmasını yaygınlaştırıldılar.

“ÖMÜR,HAYAT,YAŞANTI”NIN YERİNİ”YAŞAM”IN ALMASIYLA DİLİMİZDEN 3 KELİME DAHA GİTTİ!!!

   Bunları bu konudaki birçok yazımda da ısrarla belirttiğim gibi” Ömür, Hayat, Yaşantı” kelimelerini yok ettiler.!!!

“HAKKA YÜRÜDÜ,VEFAT ETTİ,RAHMETLİ OLDU,DÜNYASINI DEĞİŞTİRDİ VE ÖLDÜ”KELİMELERİ YERİNE AYNI KELİMENİN SONUNA GETİRİLEN ”YİTİRDİ”İLE DİLİMİZDEN 5 KELİME DAHA YOK EDİLDİ!

 “Hakka yürüdü ,vefat etti, rahmetli oldu ,dünyasını değiştirdi ve öldü” kelimeleri hiç olmamış ve binlerce yıl kullanılmamış gibi ,bunun yerine varsa da ,yoksa da” Yaşam, Yaşamını yitirdi!!!” geldi.

 ÇOCUKLUĞUMDAN BU YANA DİLİMİZDEN YÜZLERCE KELİME YOK EDİLİP BUNLARIN %30’U KADAR UYDURUKÇAYLA DEDE İLE TORUNUN ANLAŞAMAZ DURUMA GELMESİ BİR MİLLİ BEKA MESELESİDİR!!!

   Başta ülkemizin birlik ve dirliğini kıyamete kadar sürdürmesini samimiyetle istediğine kamuoyumuzun kahır ekseri si gibi benimde bildiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milli bekadaki yol arkadaşı Bahçeli olmak üzere ülkemizin milli birlik ve diriğinin şartlarından birinin dilimizin korunması olduğuna inan herkesin artık bir  milli beka meselesi haline gelen sıkıntının bertaraf edilmesi için gerekeni ivedilikle yapmaları ve yaptırmaları dileğiyle.

  İnşallah 3 Haziran günü konumuza kaldığı yerden devam edeceğim.

  Milyonlarca şehit ve gazi kanıyla sulanarak bize vatan olan ülkemizin kıyamete kadar birliğini korumasına hizmet için takip edilmesi ve ettirilmesi dileğiyle.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

   Devamı 3 Haziran’a

 

  • Pazar 6.7 ° / 3 ° Güneşli
  • Pazartesi 8.2 ° / 3.6 ° Güneşli
  • Salı 10 ° / 4.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Zonguldak

08.03.2026

  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:10
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:17
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden  ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı
ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi
ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi