Erdogan Kaya


Turizmi genişletmek için alt yapı şar


Aldığım duyuma göre bugün 03.09.2019 Salı günü alınan randevu sonucu milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu başkanlığında sivil toplum kuruluşları ile birlikte Turizm Bakanı ziyaret edilecek. Tabi konu muhtemelen Aksaray ile ilgili turizmin geliştirilmesi konuşulacak. Bu görüşmeyi Aksaray için güzel bir gelişme olarak görüyorum.

Aksaray kapadokyanın giriş kapısı olduğunu biz biliyoruz. Ancak hala Ihlara vadisi Nevşehir ilinin olduğu şeklindeki imajı yıkamadık. Geçtiğimiz günlerde Konyalı bir öğretmenle sohbet etme imkanı buldum. “Aksaray’a gelmesem bende Ihlara vadisini Nevşehir bölgesine ait olduğunu biliyordum” dedi.

Öncelikle bu imaj yıkılmalı ve tanıtım olarak daha faal olarak hareket edilmeli. İlimiz her türlü turizmin bulunup yaşandığı bir bölgedir. Ancak bölgemizin altyapısının yeterli olduğunu düşünmüyorum. Turisti çekmek için alt yapı ve konaklama çok önemlidir.

Konaklama açısından yeterli değiliz. Gelen turistleri konaklatacak yeterli otellerimiz yok. Yeterli otellerimiz olmadığı gibi alt yapımızda yeterli olmadığından gelen turistler gerekli ihtiyaçlarını görememektedir. Dolayısı ile gelen turist bir geldiğinde bir daha gelmiyor.

Ihlara vadisinde kaç tane WC var merak ediyorum. Bildiğim kadarı ile bir erkek, birde kadın WC var. Turist kafilesi geldiğinde ihtiyacını karşılayacak yeterli hizmeti göremezse dakikalarca sırada beklerse her halde bir daha gelmezler.

Turizm bölgelerinde yeterli hijyenlik yok, temizlik yeterli değil. Bunlar giderilmediği sürece ne kadar turist çekebiliriz? Gelen turistler için bu hizmetler çok önemlidir. Gelişi güzel ihtiyaç yerleri yapılmamalıdır, sadece yemek vermek onlar için yeterli değildir.

Turizm bölgelerinin yolları en güzel şekilde yapılmalı. Hasandağı tepesinde paraşüt uçuşları yapılıyor. Buraya gelen yerli ve yabancı pilotlar gerekli ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu? Hala tepeye çıkan yol ise stabilize olarak duruyor, kışın ise yağıştan berbat halde. Yeme içme ve tuvalet ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorlar? Bunlar iyi bir imaj oluşturmamaktadır.

Helvadere bölgesinde gelen insanlara satış yapılan yerli üreticilerin satış yapacağı bir tertip ve düzen yok. Gelişi güzel leğenler içerisinde satış yapılıyor. Bunlar ne kadar hijyen olup olmadığı tartışmalıdır. Burada yerli ürünlerin satılması çok güzel ama denetlenmelidir.

Tuz gölü havzasında ilimiz bölgesinde Flamingo bulunmaktadır. Turizm açısından çok önemli ve ehemmiyetlidir. Geçtiğimiz günlerde Eskil Belediye Başkanı Sayın Necati Belgemen Flamingo bölgesine stabilize bir yol yapmış. Ben kendisine buradan teşekkür ediyorum.

Çöl bölgesi olan bu bölge yazın tozlu, kışın ise çamurlu bir bölgedir. Bu bölgeye açılan yol belli bir mesafeye kadar asfatlanmalıdır. Ayrıca Flamingo izleme gözlem yerleri yapılmalıdır. Flamingo ve bölgenin önemli resimleri ve maskotları buraya veya giriş çıkışlara asılmalıdır. Bunları yapmazsanız yeterli cazibeyi elde edip turist çekemezsiniz.

Her yeri turizm kokan ilimiz bölgelerindeki yerler alt yapı olarak yeterli hale getirilmelidir. Dışarıdan gelenler buralarda yeterli ihtiyaçlarını karşılayabilmelidirler. En acil ve hızlı bir şekilde bölgeler cazip hale getirilmelidir. Yoksa daha çok turist bekleriz. Eğer bunları yapalım gelen turist sayısı ikiye katlanacaktır.

 

  • Cuma 8 ° / 7.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 5.8 ° / 4.7 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 5.7 ° / 2.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    14318,28%0,64
  • DOLAR

    42,83% -0,01
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6167,97% -0,03
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,00

Zonguldak

26.12.2025

  • İMSAK 06:38
  • GÜNEŞ 08:11
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:36
  • YATSI 19:03
ŞANLIURFA'DA TÜRKİYE’NİN DİJİTAL MEDYA VİZYONUNA YÖN VEREN ÇALIŞTAY ŞANLIURFA'DA TÜRKİYE’NİN DİJİTAL MEDYA VİZYONUNA YÖN VEREN ÇALIŞTAY
ATSO Başkanı Koçaş’tan 2026 Asgari Ücret Değerlendirmesi ATSO Başkanı Koçaş’tan 2026 Asgari Ücret Değerlendirmesi
TİGAD IN ŞANLIURFADA DÜZENLEDİĞİ DİJİTAL MEDYA ÇALIŞTAYI TÜRKİYEDE SES GETİRDİ TİGAD IN ŞANLIURFADA DÜZENLEDİĞİ DİJİTAL MEDYA ÇALIŞTAYI TÜRKİYEDE SES GETİRDİ
TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ KIŞ AKADEMİSİ 2026 İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ KIŞ AKADEMİSİ 2026 İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI
AKSARAY’DA TARİH YENİDEN AYAĞA KALKIYOR 17 TARİHİ ESER RESTORE EDİLDİ, KENTİN KÜLTÜREL HAFIZASI GÜÇLENİYOR
Sedat YEĞEN Öğretmen Avukatlık Ruhsatını Aldı Sedat YEĞEN Öğretmen Avukatlık Ruhsatını Aldı
Aksaray Altınyıldız Kuyumculuktan Şehit Ailelerine Anlamlı Destek Aksaray Altınyıldız Kuyumculuktan Şehit Ailelerine Anlamlı Destek
Asgari Ücret 28 Bin 75 Lira Oldu Asgari Ücret 28 Bin 75 Lira Oldu
Aksaray Önder AKİMDER ’den İmam Hatip Öğrencilerine Anlamlı Buluşma Aksaray Önder AKİMDER ’den İmam Hatip Öğrencilerine Anlamlı Buluşma
Aksaray Üniversitesi’nin Otizmli Çocuklara Yönelik Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı Aksaray Üniversitesi’nin Otizmli Çocuklara Yönelik Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı
ASÜ Kalite Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi ASÜ Kalite Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi
HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA OTOPARK VE ŞARJ İSTASYONU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR BAŞKAN DİNÇER: “ŞEHİR MERKEZİNDE ULAŞIMI DAHA AKICI BİR YAPIYA KAVUŞTURUYORUZ”
TİGAD ailesi Urfa’da tarihin sıfır noktasını keşfetti TİGAD ailesi Urfa’da tarihin sıfır noktasını keşfetti
Vali Kumbuzoğlu; “Şehitlerin emaneti başımızın tacıdır” Vali Kumbuzoğlu; “Şehitlerin emaneti başımızın tacıdır”
BAŞKAN AKTÜRK: ÇİĞ SÜT DESTEK ÖDEMELERİ BUGÜN ÜRETİCİLERİMİZİN HESAPLARINA AKTARILIYOR BAŞKAN AKTÜRK: ÇİĞ SÜT DESTEK ÖDEMELERİ BUGÜN ÜRETİCİLERİMİZİN HESAPLARINA AKTARILIYOR