Ali Genç


TACİZCİ VE DOLANDIRICILAR İÇİN YAŞASIN ADALET!

TACİZCİ VE DOLANDIRICILAR İÇİN YAŞASIN ADALET!


    Bunlar gerçekten de insani değerlerden sabini almamış batıl dinlerde de hak dinlerde tasvip edilmeyen zihniyete sahip olan mahlukat denmeye haya edilenlerdir.

   Hem tacizci hem de dolandırıcı.

    Türk hatta bir çok dünya ülkesi kamuoyu tarafından çık iyi bilindiği gibi on yıllar öncesinden başlayıp yakın zamana kadarda devam edenler bilindiği gibi kendilerine adli makamların talimatıyla çalıştıklarını belirterek nice ,nice canlar yaktılar.

    Arka planda telsiz konuşmaları Polis amiri olduğunu belirten biri telefonu açana emredercesine sert bir edayla bölücülere yardım etmekle suçlandığını bu nedenle hesabındaki paranın suç örgütlerine gitmemesi için kendilerine yardımcı olacakları belirtiliyordu.

 TERÖR ÖRGÜTÜ NE YARDIM EDİLMEKLE TEHDİT POLİS’İN BAŞARILI OPERASYONUYLA ÇÖKERTİLDİ 

  Türkiye ve bir çok ülkede sayısı bilinmeye   kişinin paralarının kendi hesaplarına aktarılması mağduriyetinden sonra bu  çete Polisin başarıl operasyonuyla bertaraf edilmesine rağmen yöntemlere değişse de bir çok kişinin canın yakan soygunlarının sonları gelmedi.

 SOYGUNCULARIN YENİ YÖNTEMİ “KOMBİ SERVİSİ VE ÖDÜL KAZANDINIZ”

   Bu çeteden sonra en yaygını bankalar ,Polis ve Jandarma başta olmak üzere bir çok kurumdan gelen cep telefonu mesajlarına da konu olan ” Ödül kazandırma” çetesi türedi.

   Vatandaşları arayarak telefon açıldığında” Tebrikler büyük ödül kazandınız” diye başlayan cümlelerle kazanılan ödülün kazanan gönderilmemi için kargo bedeli ve benzeri şeyler istendi.

   Bir tacize dönüşen bu olur olmaz zaman ve yerde vatandaşların aranması nedeniyle canlarından bezdirenlere vatandaşın” Çok af edersiniz hangi alış verişi  yaptım veya çekilişe katıldım ki bu ödülü kazandım?” sorusunu soranlara  hakaret edilerek telefonlar suratlarına kapatıldı.

     İnsanları canından bezdiren bu arsız tacizci dolandırıcılarla birlikte kombim olmadığı halde ismimle birkaç defada bana hitap edilerek kombimin bakım zamanın geçtiğin mağdur olmama için bakımı yaptırmamı istediklerinde kombimin olmadığın söyleyince telefon suratıma kapatıldı.

KIRŞEHİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN BAŞARILI OPERASYONUYLA KOMBİ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

  Emniyet yetkililerinin medya organlarına akseden çalışmalarında verilen bilgide 0850 numaralı telefonlardan rest gele telefonları arayan dolandırıcıların teklifini kabul edenlerin mesken veya iş yerlerine giderek parça değişimi ve başka yöntemlerle 1.5 milyon lira dolandırdıkları belirlendi.

    Kırşehir Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortaç operasyonuyla  gerçekleştirilen çalışmada Kırşehir ve Aksaray başta olmak üzere Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Karabük, Aydın, Afyonkarahisar, Sinop, Amasya, Bartın, Kırıkkale, Çanakkale, Antalya, Manisa, Denizli, Burdur, Kütahya, Balıkesir, Isparta, Uşak, Muğla,  Bilecik, Giresun, Çankırı gibi en az 26 ilde bu işi yaptıkları belirlendi.

SUÇÜSTÜ YAKALANAN DOLANDIRICILAR TUTUKLANARAK CEZA EVİNE GÖNDERİLDİ

   Yapılan operasyonla L.D. ve D.A. yetkili servis görünümünde dolandırıcılık yaparken suçüstü yakalanırken, çetenin diğer üyeleri Y.V. ve M.G. ise Kervansaray Mahallesi’nde Polisin kovalamacasında yakalandılar.

    Yapılan çalışmada göz altına alınanların 100'den fazla dolandırıcılık kaydı bulunduğu ortaya çıkanlar

   emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Vatandaşlarımızın başta Polis ve Jandarma ile bankalar olmak üzere çeşitli yerlerden gelen cep telefonu mesajlarının da gereğini yaparak asla ve asla bu dolandırıcılar kanmamaları, kamu tarafından da başarılı operasyonların bunların köklerinin kurutulmasına kadar devam ettirilmesi dileğiyle.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

  • Pazartesi 5.8 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10.1 ° / 4.8 ° false
  • Çarşamba 7.3 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    17122,83%1,72
  • DOLAR

    43,83% 0,00
  • EURO

    51,84% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7238,73% 0,79
  • Ç. ALTIN

    11844,53% 0,00

Zonguldak

23.02.2026

  • İMSAK 06:05
  • GÜNEŞ 07:30
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:11
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:02
Şehit Hamza Sevinç Gözyaşlarıyla Uğurlandı Şehit Hamza Sevinç Gözyaşlarıyla Uğurlandı
Sultanhanı’nda Sanat Rüzgârı: Aksaray Maarif Korosu İlçe Programlarına Başladı Sultanhanı’nda Sanat Rüzgârı: Aksaray Maarif Korosu İlçe Programlarına Başladı
Aksaray Liseleri, 50. Yıl Coşkusunda Buluşuyor Aksaray Liseleri, 50. Yıl Coşkusunda Buluşuyor
BELEDİYE EĞİL'LİLERİ PEYGAMBER TÜRELERİNDEKİ TERAVİH NAMAZINA OTOBÜSLE GÖTÜRECEK BELEDİYE EĞİL'LİLERİ PEYGAMBER TÜRELERİNDEKİ TERAVİH NAMAZINA OTOBÜSLE GÖTÜRECEK
Aksaray Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den İldeki Öğretmen Açığı ile Şiddete Dikkat Çekildi Aksaray Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den İldeki Öğretmen Açığı ile Şiddete Dikkat Çekildi
Aksaraylı Asker Hayatını Kaybetti Aksaraylı Asker Hayatını Kaybetti
Aksaray Emniyet Müdürlüğü’nden Narkotik Operasyonu: 12 Tutuklama Aksaray Emniyet Müdürlüğü’nden Narkotik Operasyonu: 12 Tutuklama
Aksaray İHH’den Ramazan’a Coşkulu Karşılama: Fener Alayı Düzenlendi Aksaray İHH’den Ramazan’a Coşkulu Karşılama: Fener Alayı Düzenlendi
ASÜ’nün 20. kuruluş yılında 20 öğrenciErciyes’te kayak keyfi yaşadı ASÜ’nün 20. kuruluş yılında 20 öğrenciErciyes’te kayak keyfi yaşadı
BAŞKAN AKTÜRK: “23 YILDA AKSARAY'A 61 SU YAPISI KAZANDIRDIK” BAŞKAN AKTÜRK: “23 YILDA AKSARAY'A 61 SU YAPISI KAZANDIRDIK”
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 487 Gram Bonzai Ele Geçirildi Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 487 Gram Bonzai Ele Geçirildi
AKSARAY’DA RAMAZAN AKŞAMLARI GELENEKSEL OYUNLARLA ŞENLENİYOR BAŞKAN DİNÇER: ‘’RAMAZAN AYI BOYUNCA SÜRECEK ETKİNLİKLERİMİZE TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR’’
Memur-Sen’den 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret Memur-Sen’den 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret
İŞKUR’dan Aksaray’daki Tarihi Alanlara 40 Kişi Alacak İŞKUR’dan Aksaray’daki Tarihi Alanlara 40 Kişi Alacak
Aksaray’da Apartman Dairesinde Silahlı Olay: 3 Kişi Hayatını Kaybetti Aksaray’da Apartman Dairesinde Silahlı Olay: 3 Kişi Hayatını Kaybetti