Ali Genç


Sabır ve Samimiyetin Ulaşım ve Sağlıktaki Güzel Meyveleri

Sabır ve Samimiyetin Ulaşım ve Sağlıktaki Güzel Meyveleri


 Hani ?Durdu, durdu´da Turnayı gözünden vurdu!? derler ya gerçekten de öyle olacak.

 Allah(c.c.) ülkemizi ve milletimizi görünür görünmez kaza ve belalardan saklasın gerçekten de bu sene özelde Aksaray ile mücaviri, genelde ise Türkiye´nin pozitif şekilde etkileyecek güzel şeyler olacak.

AKSARAY SAMİMİ SABRIYLA SÜRDÜRDÜĞÜ MÜCADELESİNİN KARŞILIĞINI BU SENE ALIYOR!

 Yunus Emre´mizin sabırla çiğnenen koruğun bal ile şerbet olacağını belirttiği şiiri bu sene  Aksaray için ete kemiğe bürünen bal, şeker karışımı bir güzel şerbete dönüşecek!!!. Ben bunu gördüm!!!

 Aksaray bunlar için 2004´den  başlayarak önce 2009´a ardından ise  bu konudaki ilk sözünü aldığı 18 Aralık 2010´a ardından samimi çabasının biraz daha ete kemiğe büründüren müjde ve yapım emri ile 26 Mayıs 2011´le devam ettirdi.

   Samimi ve istikrarlı çabamızın karşılığı 2013´de hattın ÇED Projesinin tamamlanmasıyla şekillenmeye, hattın güzergahı ile getirisi götürüsü ile kısmen maliyeti belirlendi.

    2015 yılı 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi yine Mayıs ayı içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan ihalenin üstüne yapılacağı Etüt proje yapımı ihalesi sözü  Aksaray ziyaretinde verildi.

  Alınan sözün gereği o yılın Mayıs ayında Etüt Projenin tekliflerinin alınması,14 Nisan 2016 günü alınan bu tekliflere göre hazırlanan Etüt Proje yapım ihalesinin görevinin ilk görev gününde yeni genel Müdür İsa Apaydın´a 25. Dönem Milletvekili Nevzat Palta Tarafından imzalattırılması sağlandı.

    2017´de önce 5 Şubat´ta UDH Bakanı Arslan´ın, 5 gün sonra yanındaki üç bakanla ilimizi  yeni ve eski Vekillerle ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından hattın ihalesi ve yapımının gerçekleştirileceği müjdesi, bu müjdenin 14 Nisan günü DDY Genel Müdürü İsa Apaydın´ın ilimizi ziyareti Esnasında ki açıklaması ve başlatılan zemin yarma çalışmaları

    Bu sene 13 Ocak günü Ak Parti 6. Olağan kongresine gelen Başbakan Yıldırım ın buradaki konuşmasının ardından hemşerilerimiz tarafından medya ve sosyal medyada  gösterilen seviyeli tepki  ile   çok hızlı bir şekilde  devam eden hazırlığın kamuoyuyla paylaşımı sağlandı.

DPT´INDAN YATIRIM KARARI KALKINMA BAKANLIĞINDAN YATIRIM BEDELİ SAĞLANDI, AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ İHALESİ YAKINDA YAPILACAK, İNŞAATI İSE YIL İÇİNDE BAŞLAYACAK!!!

    Başbakan Yıldırım?ın 13 Ocak´taki Ak Parti 6. olağan Kongresinde söylenmediği bu nedenle Aksaray kamuoyu tarafından medya organları ve Sosyal medyada verilen tepki öncesi bu konuda yapılan fiiliyata ulaşmış bir çalışmayı da tüm hemşerilerimiz bu vesileyle öğrenmiş oldular!!!

   Başbakan Yıldırım tarafından konuşmasında belirtmese de aslında istikbalimizin bu olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ihalesinin yapılabilmesi için gereken projenin Devlet Planlama Teşkilatından çıkartılması ile bedelinin Kalkınma Bakanlığından alınması işlemi tamam!!!

 MİLLETVEKİLLERİ VE İL BAŞKANI HEM AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ YAPIM İHALESİYLE YAPIMINA BAŞLANILMASINI ,HEMDE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİ NET OLARAK AÇIKLADILAR!!!

    Çarşamba günü Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk,İl Başkan Yardımcısı  Naci Duman, Kadın kolları başkanı Ferhan Polat´la birlikte bizi misafir ettiler.

    Samimi bir sohbet şeklinde geçen toplantıda Milletvekilleri tarafından sabrımızın mükafatı olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın DPT´nin yatırım programına alınması ile Kalkınma Bakanlığından yatırım bedelinin verilmesinin sağlanmasıyla ihalenin yapılarak yıl içinde ise inşaatına başlanacağı net bir şekilde açıklandı!!!

   Yine bu toplantıda Milletvekilleri tarafından Aksaray´ın yeni modern Araştırma hastanesi binasının kabulünün yakın olduğunu, Şubat ayında 200 yataklı ek binanın ihalesinin de yapılacağını, tefrişat ve tıbbi araçlarında tamamlanmasıyla yüksek ihtimal ile yılın ilik yarısında hizmete açılacağını belirttiler.

   Yine bu toplantıda Başbakan Yıldırım tarafından Aksaray Ak Parti 6. Olağan il kongresinde müjdesi verilen Aksaray Diş Hekimliği Fakültesinin ilk olarak hizmete vereceği binanın da belirlendiğini ve bu konudaki çalışmalara aralıksız şekilde devam edileceği samimi bir şekilde belirtildi.

    Başkan Altınsoy ve Milletvekillerinin samimi açıklamaları beni ikna etti.

    Bundan sonrası yapılacak şey bellidir.

    Verilen sözlerin takibi gereğinde tenkidi Aksaray kamuoyu muhalefet parti teşkilatları, Meslek Odaları ile STK´larla medyasında.

      2004 den bu yana sürdürdüğümüz samimi ve istikrarlı takibimizi aynı şekilde aralıksız olarak eleştiri seviyesini düşürmeden medeni şekilde  sözü verilen hizmetlerin gerçekleştirilmesine kadar aralıksız olarak sürdüreceğiz.

   İl Başkanı, Vekillerle Valilik ve Belediye ise bu takibimizi Ak Parti üst yönetimine ve hükümete taşıyacaklar.

    Bu ortak çaba ile de özelde Aksaray, genelde ise bölgemiz ve ülkemizin faydasına olan hizmetlerin zamanında alınması sağlanacak.

    Bu ilimiz ile bölgemizin geleceğini inşa edecek samimiyetin ortak meyvesinin en kısa zamanda alınması dileğiyle.

     Cuma´mız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

    (*) Çarşamba günkü yazımı bitirirken verdiğim sözü bu günkü yazımın konusunun güncelliği nedeniyle yerine getiremediğim için özgünüm. İnşallah çok çok önemli bir aktüel gelişme olmadıkça verdiğim sözümü Pazartesi günü yerine getireceğim. Saygılarımla.

 

 

 

  • Salı 13 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 9.1 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    17313,52%-0,10
  • DOLAR

    43,72% 0,06
  • EURO

    51,80% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6927,60% -1,24
  • Ç. ALTIN

    11589,47% -0,69

Zonguldak

17.02.2026

  • İMSAK 06:13
  • GÜNEŞ 07:39
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 18:35
  • YATSI 19:55
Aksaray’da Eğitim Seferberliği: Şubat Ayı Olağan Toplantısında 2026 Vizyonu Masaya Yatırıldı Aksaray’da Eğitim Seferberliği: Şubat Ayı Olağan Toplantısında 2026 Vizyonu Masaya Yatırıldı
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN ŞİRKETLERE KASKO UYARISI ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN ŞİRKETLERE KASKO UYARISI
Hemşerimiz Öğretmen Osman Okan Gül Nevşehir'de Son Yolculuğuna Uğurlandı Hemşerimiz Öğretmen Osman Okan Gül Nevşehir'de Son Yolculuğuna Uğurlandı
Palta ve Yıldız Ailelerinin Mutlu Günü Palta ve Yıldız Ailelerinin Mutlu Günü
ASÜ’lü akademisyenlerden TÜBİTAK 1507 destekli STRIKE V2 Projesi ASÜ’lü akademisyenlerden TÜBİTAK 1507 destekli STRIKE V2 Projesi
Aksaray’ın küresel turizm vizyonu UNESCO panelinde konuşuldu Aksaray’ın küresel turizm vizyonu UNESCO panelinde konuşuldu
ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Türkiye birinciliği ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Türkiye birinciliği
Ortaköy’de Kaçak Sigara Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem Ortaköy’de Kaçak Sigara Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
ASÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bölge üniversitelerine örnek oluyor ASÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bölge üniversitelerine örnek oluyor
ÇARDAKLILAR DERNEĞİNDEN ALTINSOY’U ANMA PROGRAMINI ERTELEME AÇIKLAMASI!!! ÇARDAKLILAR DERNEĞİNDEN ALTINSOY’U ANMA PROGRAMINI ERTELEME AÇIKLAMASI!!!
AKSARAY BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ KABRİSTANLIKLARDA VE KÜLLİYELERDEHAZIRLIKLARINI TAMAMLADI AKSARAY BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ KABRİSTANLIKLARDA VE KÜLLİYELERDEHAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Mehmet Altınsoy Ölümünün 19. Yıldönümünde Hemşerileri Tarafından Anılacak! Mehmet Altınsoy Ölümünün 19. Yıldönümünde Hemşerileri Tarafından Anılacak!
Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi
-Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor -Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor