Abbas Satır


“ÖZGÜR ÖZEL’İN PARA KULELERİ”

“ÖZGÜR ÖZEL’İN PARA KULELERİ”


 

“ÖZGÜR ÖZEL’İN PARA KULELERİ”

CHP Grup Toplantısı başlamadan önce parti görevlileri bir valiz getirdiler ve kürsünün yanına koydular.  Gazeteciler ve partililer valizin içinde ne var diye merak ediyorlardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısı öncesinde İYİ Parti'den istifa eden İzmir Milletvekili Ümit Özlale'ye "Baba ocağına hoş geldin" diyerek rozet taktı.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle grup toplantısına bir grup görme engellilerde katılmıştı. Engelli vatandaşları da kürsüde ağırlayan Özel, iktidara geldiklerinde 'Engelliler Bakanlığı'nın kurulacağını belirtti.

Gündemin sıcak konularına değinen Özgür Özel, Suriye’de gelişmeler konusunda hem Esat’a hem de Erdoğan’a uyarılarda bulunurken “ Atatürk bize 'Komşularla iyi geçin, toprak bütünlüklerine saygılı ol' diye vasiyet bıraktı. Suriye bölmek üzere söylemler, selefi grupları eğit-donat. Atatürk ne dediyse tersini yaptılar. Bunun sonucunda milyonlarca mülteci geldi. Bizim yoksulumuz yerine yardım alıyorlar, bizim gencimiz yerine işe giriyorlar. Hala yanlışta ısrar ediyorlar. Sonu belli olmayan maceralardan uzak durmalıdır. Rusya'nın mevzi kaybetmemesi, İran'ın yeniden toparlanması bizim iktidarımızın önceliği olamaz. Bu macerada feda edilecek bir tane Mehmedimiz yoktur. Dışarıda yazılmış bir senaryonun parçası olamaz.” dedi. Özgür Özel’in bu sözleri ayakta alkışlandı.

Sabah saatlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada Özgür Özel'in son zamanlarda ülke gündemindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini sert bir dille eleştirmişti. "Özgür Özel yolun yol değildir, ağzının ayarı bozuktur!" diyen Bahçeli, "Eğer demokrasiyi kesintiye uğratacak yeni bir cunta hedefindeyseniz, ki buradan baktığımızda bunun pek çok delili vardır, o halde bunun sonuçlarına değil şahsınız yedi ceddiniz en ağır şekilde katlanacak" tehdidi savurmuştu.

Bahçeli’nin sözlerine yanıt(cevap) vermeyeceğini söyleyen Özgür Özel, Devlet Bahçeli’nin hakaret dolu yazısını yırtıp attı. Bu konuşma da salonda büyük alkış aldı.

Özgür Özel, merak edilen valizi kürsüye çıkarırken "Devlet Bey'e hediyem" diyordu.

200 TL'lik bir banknot gösteren Özel, "Bu ilk çıktığı gün Erdoğan dedi ki; 'Para tıpkı bayrak gibidir, bir ülkenin gücünü, itibarını ve bağımsızlığını simgeler.' Bu banknot 132 dolar ediyordu. Bugün 5 lira 75 kuruşa düştü. İlk piyasaya çıktığında oranı sadece yüzde 5'ti şimdi yüzde 80. PTT'ye yolladım arkadaşları, "Resmi pul alın" dedim. 175 lira." Parayı pul ettiniz" diyoruz ya... Atalar söyler, Erdoğan yapar. Parayı, pul ettiler.

Devlet Bey arabalara meraklı. Şimdi bir de Devlet Bey hesabı yapalım. Devlet bey yerli ve milli olmaya önem veriyor.  2009 yılında Bursa'da bir otomobil firmasının aracı 26 bin liraydı. Devlet Bey'e hediyem olsun, o yerli ve milli arabayı almak için para kulesi lazım. Tayyip Bey şu para kulesinin hesabını ver. 1.3 desteye alınıyorken, bugün 90 deste parayı bavulla götürmen lazım” dedi.

Deste deste 200 liralıkları kürsüde kule yapan Özgür Özel "Devlet Bey'e hediyem olsun. Para kulesi soruyorlardı ya al sana para kulesi. Valizi Devlet Bey isterse gönderin” diye konuştu.

Özgür Özel ,konuşmasını bitirdikten sonra, 200 liralık destelerin gerçek mi, yoksa örnek para mı olduğunu merak edilmeye başlandı.  200 liralık desteleri yakından görenler gerçek 200 liralıkların boyutlarından küçük olduğu ve örnek para olduğu anlaşıldı.

Bu arada parti görevlilerinin örnek paraları çok dikkatli bir şekilde bavula koyduğu görüldü.

Valizin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isteyip etmediği konusunda bir bilgi alınamadı.

 

  • Cumartesi 34.9 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazar 33.6 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.7 ° / 19.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    10370,7%2,46
  • DOLAR

    40,37% 0,20
  • EURO

    46,95% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4333,51% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,00

Aksaray

19.07.2025

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 16:48
  • AKŞAM 20:12
  • YATSI 21:48
Aksaray Belediyesi Geleneksel Nohut Hasadı Programı Düzenledi Aksaray Belediyesi Geleneksel Nohut Hasadı Programı Düzenledi
Aksaray’da Komşu Kavgası Kanlı Bitti: Bir Kişi Yaralandı Aksaray’da Komşu Kavgası Kanlı Bitti: Bir Kişi Yaralandı
ASÜ’de 15 Temmuz Ruhu Canlı Tutuldu: İsmail Kahraman “Bu bir işgal girişimiydi” ASÜ’de 15 Temmuz Ruhu Canlı Tutuldu: İsmail Kahraman “Bu bir işgal girişimiydi”
Aksaray’da Kadınların Üretim Gücü Hanımeli Pazarı’nda Yaz Bereketi Sürüyor Aksaray’da Kadınların Üretim Gücü Hanımeli Pazarı’nda Yaz Bereketi Sürüyor
ASÜ ile KOP İdaresi Stratejik İş Birliğini Güçlendirecek ASÜ ile KOP İdaresi Stratejik İş Birliğini Güçlendirecek
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 301 Kök Kenevir Ele Geçirildi Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 301 Kök Kenevir Ele Geçirildi
Aksaray Belediyesi’nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Rehberlik Desteği Aksaray Belediyesi’nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Rehberlik Desteği
Aksaray Belediyesi’nden Gençlere Yeni Sosyal ve Sportif Merkez Aksaray Belediyesi’nden Gençlere Yeni Sosyal ve Sportif Merkez
Teknopark ve Tıp Fakültesi Temel Bilimler binaları hızla tamamlanıyor Teknopark ve Tıp Fakültesi Temel Bilimler binaları hızla tamamlanıyor
15 Temmuz’da Aksaray’da Anlamlı Yürüyüş: Bayraklar Milli İrade İçin Dalgalandı 15 Temmuz’da Aksaray’da Anlamlı Yürüyüş: Bayraklar Milli İrade İçin Dalgalandı
AK Parti İl Başkanı Aktürk: "Türkiye Yüzyılı’nın Kapıları Ardına Kadar Açılmıştır" AK Parti İl Başkanı Aktürk: "Türkiye Yüzyılı’nın Kapıları Ardına Kadar Açılmıştır"
KARA VE BÜYÜKBAYRAM AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ KARA VE BÜYÜKBAYRAM AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
ZİNCİRLİ MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR ZİNCİRLİ MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Azerbaycan’dan dünyaya müzik mesajı: Festival başlıyor… Azerbaycan’dan dünyaya müzik mesajı: Festival başlıyor…
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’undan 15 Temmuz Mesajı “ZAFERİN ADI TÜRKİYE” Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ undan 15 Temmuz Mesajı “ZAFERİN ADI TÜRKİYE”