Erdogan Kaya


Önce hastane sağlıklı olmalı


Malumunuz Ak Parti ile beraber Türkiye sağlıkta çağ atladı. Ama maalesef sadece Aksaray’da çağ atlayamadık. Devasa bir hastane yaptık ama hala vatandaşın şikayetini bitiremedik. Öncelikle şunu söyleyim benim ne hastane yönetimi, ne de sağlık müdürlüğü ile en ufak bir problemim yok. Hastaneye de sadece ilaç yazdırmaya gidiyorum. O da aile hekiminin yazamadığı raporlu ilaçlarımı yazdırmaya giderim. Bunun dışında ham dolsun yeni hastane yapılandan bu güne muayene için gitmedim.
Yani herkes rahat olsun hastanede ham dolsun bir işi olmadı da bunları yazıyor diyemez. Ya da hastanede veya bir sağlık kuruluşunda düşmanım falan da yok, aksine dostum daha çok diyebilirim. Ama konu vatandaşın şikayetleri ise bunları yazmak durumundayız.
Hastanede geçtiğimiz aylarda doktor sıkıntısı ve başhekim ile bir anlaşmazlık vardı. Bende bu konuda bir yazı yazdım, başhekim alınsın diye yazmadım bu eksiklikler giderilsin diye yazdım. Netice itibarı ile başhekim alınmadan kendisi istifa etti.
Her ne kadar vekaleten başhekimlik yürütülüyorsa da, henüz hastanede bir boşluk var. İki ay kadar oldu hala bir başhekim atanamadı. Kardeşim bu ne boşluk ve eksiklik? Vekaletler her zaman sorumsuzluk ve disiplinsizlik doğurur. Çünkü mevcut personel vekillerin pek emirlerini yerine getirmez işleri savsaklar, nasıl olsa gidecek diye düşünür.
Bir otorite boşluğu oluşuyorsa buna müdahale edilmeli hala hastaneden şikayetler bitmiş değil. Kimi görsem şikayet ederek bir yaz diyor. Hizmet ile ilgili şikayetler devam ederken birde adli soruşturma hadisesi üzerine üstlük başladı.
Adliyeye intikal etmiş bir olay üzerinde durmak istemiyorum. Metin Güzel’de iyi bir arkadaş, burada hesaplaşmaların olduğunu tahmin ediyorum. Normal hesaplaşmalar farklı şekillerde görüldüğü kanaatindeyim.
Hastaneye acilen başhekim atanmalıdır, buradaki boşluk doldurulmalı. Eğer benim adam senin adam meselesinden dolayı doldurulamıyorsa konuya Sayın valimiz müdahale etmeli. Bir an evvel hastanedeki şikayetler bitmeli ve vatandaş rahat hizmet almalı.
Hastanenin çevre düzenine dün baktım içler acısı. Hala bir otoparkı asfaltlanmamış toz toprak içerisinde. Çevre düzenlemesi ve yeşil alan diye bir şey yok. Orta refüj ve yeşil alan yerleri yapılmış toz toprak içerisinde.
Koskoca hastane kendi çevresini sağlıklaştıramamış ki, vatandaşı nasıl sağlıklaştırsın. Bir yıla yaklaştı hala bir çevre düzenlemesi yapılamamış. Otopark bölgesi asfaltlanmadığı ve çevresi düzenlenmediği için vatandaş buraya giremiyor acilen bu bölge düzenlenmeli. 
Sayın valimiz Ali Mantı ve belediye başkanı Evren Dinçer’den rica ediyorum hastanenin çevre düzenlemesine bir el atsınlar. Burada binlerce kişi günlük gelip gidiyor, hemde sağlıksız kişiler en azında çevreyi sağlıklaştırsınlar.
Evren Dinçer bu bölgeyi asfaltlar, çevre düzenlemesi yaparak yeşillendirirse büyük takdir alırlar. Bu şehir bizim, bu hastane bizim ve bu insanlarda bu şehrin insanı hiç değilse bu insanların sağlığı için buraya el atalım.
Hastaneye de acilen başhekim atanmalı ve kurum disipline edilerek şikayetler sona erdirilmeli. Yoksa bu şikayetler bitmez, devasa bir bina eski hastaneyi aratacak durumdadır. Bu konuya kim el atacaksa atsın, bir an evvel güzel şeyler görelim.

 

  • Pazartesi 25.2 ° / 20.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.9 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.7 ° / 19.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Zonguldak

18.08.2025

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:26
Aksaray’da Feci Kaza: Gurbetçi Ailenin Aracı Takla Attı, 1 Ölü 4 Yaralı Aksaray’da Feci Kaza: Gurbetçi Ailenin Aracı Takla Attı, 1 Ölü 4 Yaralı
Hasan Dağı’nda Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Başladı Hasan Dağı’nda Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Başladı
Aksaray Valiliği’nden Bakım Merkezi İddialarına Cevap Aksaray Valiliği’nden Bakım Merkezi İddialarına Cevap
CUMHURBAŞKANI ERDOĞANIN VERDİĞİ TALİMATIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİYLE AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLUNA BAŞLANACAK! CUMHURBAŞKANI ERDOĞANI VERDİĞİ TALİMATIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİYLE AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLUNA BAŞLANACAK
AKSARAY’DA GENÇLER BİLGİYLE YARIŞTI, DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI AKSARAY’DA GENÇLER BİLGİYLE YARIŞTI, DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TARIM DESTEKLİ SOSYAL PROJE AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TARIM DESTEKLİ SOSYAL PROJE
ÖNDER Aksaray’da Yeni Yönetimi Celalettin Kılıç Başkanlığında Oluşturuldu ÖNDER Aksaray’da Yeni Yönetimi Celalettin Kılıç Başkanlığında Oluşturuldu
Aksaray Beyaz Ay Derneği Başkanı’ndan Açıklama Aksaray Beyaz Ay Derneği Başkanı’ndan Açıklama
Aksaray Manevi Bir Değerini Kaybetti: Mahmut Demirli Hakk’a Yürüdü Aksaray Manevi Bir Değerini Kaybetti: Mahmut Demirli Hakk’a Yürüdü
AKSARAY İLİ FİİLEN 36 YAŞINDA! AKSARAY İLİ FİİLEN 36 YAŞINDA!
800 Yıllık Tarihi Hamam Kadınların Kültür ve Sanat Yuvası Oldu 800 Yıllık Tarihi Hamam Kadınların Kültür ve Sanat Yuvası Oldu
Aksaray'da Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Başlıyor: 35 Ülkeden 130 Sporcu Katılacak Aksaray'da Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Başlıyor: 35 Ülkeden 130 Sporcu Katılacak
Yakabağlar Camii’nde Yaz Kur’an Kursu Final Programı Düzenlendi Yakabağlar Camii’nde Yaz Kur’an Kursu Final Programı Düzenlendi
AKSARAY İLİ FİİLEN 36 YAŞINDA! AKSARAY İLİ FİİLEN 36 YAŞINDA!
ŞGC’den DEDAŞ’a Tepki: “Fahiş Faturalara Sessiz Kalmayacağız” ŞGC’den DEDAŞ’a Tepki: “Fahiş Faturalara Sessiz Kalmayacağız”