Ali Genç


MUHALEFET SAMİMİYET SINAVINDA!!!

MUHALEFET SAMİMİYET SINAVINDA!!!


Atalarımız birçok işte samimiyeti belirtmek için “Kuru Kuruya Gadanı Alayımla Olmaz, Ainesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz” benzeri sözlerle kişilerin söyledikleri veya yapmak istedikleri konusunda samimiyetlerinin ete kemiğe büründürülmesini ortaya koyuyorlar.!!!
  Bu söylenenleri önümüzdeki hafta başında TBMM sinene sunulacak anayaysa teklifi yönünden bakılırsa muhalefet kesinlikle öncelikle meseleye kuru kuruya gadanı alayım şeklinde bakıp bakmadığı konusunda samimiyet sınavındadır.
TEKLİF TBMM’SİNE GELDİĞİNDE CHP’NİN GÜVENCE KONUSUNDAKİ SAMİMİYETİ FİİLEN TEST EDİLECEK!!!
  Bu konudaki Cumhur İttifakının görüşme taleplerini geri çeviren muhalefet ve muhalefetin en büyük bloğunu oluşturan Millet İttifakının ve dolayısıyla 6 masanın fiili patronu CHP’nin daha önce bu konuda yasal güvence getiren yasa teklifi konusundaki ilk samimiyeti Anayasa Meclise gelince tutunacağı tavırla test edilecek.
CHP’NİN BAŞÖRTÜSÜNE YASAL GÜVENCE TEKLİFİ GÜVENCEYİ PAMUK İPLİĞİNDEN KURTARDIĞINDAN KIYMETLİDİR!!!
  CHP’nin bu konuda yasal güvence getirilmesi teklifi geldiğinde şu anki mevcut uygulamanın yönetmelik değişikliği ve genelgeyle sağlanması nedeniyle bu güvencenin pamuk ipliğine bağlı olduğu yönündeki 10 yıldan fazla zaman içinde Cumhuriyet ve 23 Nisan bayramı yazılarımda dile getirdiklerimin gereğinin başlangıcı olması nedeniyle çok kıymetliydi!!! 
   Bunu yazımda belirttiğim gibi kamuoyunun bu konudaki taktirlerini de her vesileyle belirtiyorum.!!!
   On yıldan fazla zamandır her vesileyle konuyu yazılarımda gündeme getirmemin yanında başta Ak Parti yetkilileri, Vekiller ile Meslek Odalarıyla STK yetkilileri nezdinde yaptığım istikrarlı bire bir görüşmelerimde de mevcut fiili uygulamanın  bu konuda güvence sağlamadığını.
Fiili durumun yönetmelik değişikliği ve genelgeyle yapılması nedeniyle bir iktidar değişikliğinde yeni hükümet tarafından yapılacak iptalle akşamdan sabaha kadar tüm kazanımların tuzla buz olacağını.
   Bunun olmaması için mutlaka zaman geçirilmeden konuya anayasal güvence getirilmesi için ilgililer nezdinde girişimlerde bulunmaları konusundaki çabaya ilk somut girişim CHP’nin konuya yasal güvence getirilmesi şeklinde oluştuğundan yapılan bu girişim çok kıymetlidir.!!!
CHP’NİN BAŞÖRTÜSÜNE YASAL TEMİNATI YETERLİ ÇOĞUNLUKLA ORTADAN KALKMASI MÜMKÜNKE BUNUN DAHA  İLERİSİNİ GETİREN ANAYASA TEMİNATI ANCAK 5’DE 3 ÇOĞUNLUK SAĞLANMADIKÇA GÜVENCE ORTADAN KALKMAZ!!
   Kimler ileride ne söylerse söylesin eğer ki başörtüsü ve bağlı olarak inanç ve fikir hürriyeti ile ülkenin idamesi ve bunun teminatı olan aile birliği konusunda Anayasa değişikliği yeterli çoğunlukla kabul edilmediği için referandum ada gönderilse bunun gerçekleşmesine akıl ve vicdan sahipleri CHP’nin vesile olduğunu buna ilham verdikleri belirtecektir.
   Anayasal güvencenin yasadan daha ileri güvence getirmesi nedeniyle mutlaka CHP tarafından aklın gereğinin yapılarak kendi teklifinin daha ileriye taşınması olan  güvence meclise geldiğinde bizzat ve lideri konumunda olan partiler tarafından desteklenmesinin sağlanması samimiyetini tescillemiş olur.
CHP VE MUHALEFET ENGELİYLE REFERANDUMA GİDİLİRSE MİLLETİN ONAYI BUNU YAPANA KIRMIZI KART OLUR!!!
  Aklın yolu tektir eğer ki yasal düzenlemesini daha ileri safhaya taşıyan anayasa teklifine CHP ve lideri konumundaki partiler tarafından yeterli desteğin verilmemesi durumunda bu teklifin millete gitmesi ve seçimden önce yapılacak bir referandumda millet tarafından bu partilerin ret ettiğinin kabul edilmesi muhalefete reesen  Haziran seçimlerinde seçmen tarafından gösterilecek kırmızı kart olacağının da unutulmaması dileğiyle.
     Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


 

  • Pazar 6.7 ° / 3 ° Güneşli
  • Pazartesi 8.2 ° / 3.6 ° Güneşli
  • Salı 10 ° / 4.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Zonguldak

08.03.2026

  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:10
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:17
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden  ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı
ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi
ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi