Ali Genç


VEKİLLERİN 2019´DA 2. GÖREVİ CAN DAMARIMIZ E.90´IN CAZİBESİNİ SÜRDÜRMESİNİ SAĞLATMAKTIR

VEKİLLERİN 2019´DA 2. GÖREVİ CAN DAMARIMIZ E.90´IN CAZİBESİNİ SÜRDÜRMESİNİ SAĞLATMAKTIR


    ?Aksaray kara yolları ve diğer ulaşım hatlarının dışında kaldığında Selçuklular döneminde ortalama 200.000 olan nüfusu 1. İlçelik esaretinden kurtulduğunda3600´lere kadar gerilemiş.

  1953´deki Nüfusu ise  şu andaki şehir nüfusumuzun çeyreği kadar bile  olmayan Bor ve nüfusu yarımız kadar  olan Niğde ve Nevşehir´inde gerisine düşmüştü.!!!

  Ankara-Pozantı(O zaman şu anda inşaatı hızla devam eden Ankara-Niğde otobanını isimi böyleydi) otobanın hizmete açılmasıyla E.90 karayolunun cazibesi ortadan kalkacağından yeniden eskiden olduğu gibi ulaşım hatları dışında kalacağımızdan tarihin tekerrürü kaçınılmaz olacak!

   İstenmeyen bu sonucun olmaması için yapılması gerekenleri dilediğim bize rehberlik yapacak mektubumda verdiğim bilgede;

    ?Şu anda inşaatı devam eden Ankara-Pozantı Otobanı hizmete açıldığında Aksaray´ın nüfusunun artmasına sebep olan cazibe ortadan kalkacak ve yine tren hatlarının dışında kaldığımızdaki gibi körfez konumuna düşeceğiz.!!!

     Otoban hizmete açıldığında şu anda E.90 karayolunu kullanan sürücüler bizi her yere yakın eden bu yol yerine ,daha güvenli ve  seyrü seferide duble yollarla göre daha yüksek standartta olacak olan Ankara-Pozantı otobanını tercih etmeleriyle bizim can damarımız olan yolun cazibesi önce azalacak!!!

  Daha sonra bu yolun bakım ve onarımın ada şimdiki gibi önem verilmeyeceğinden E.90´ın Cazibesinin periyodik olarak düşmesiyle orantılı olarak Aksaray´dan geçen yolcularda giderek azalacak.!!!

    Bu negatif gelişmeler nedeniyle E.90 yolunun özelde Aksaray´ımıza, genelde ise bu yolun etrafında olan yerleşim yerlerine sağladığı artıların ortadan kalkmasıyla yine  yakın tarihteki gibi körfez konumuna gelmemiz kaçınılmaz olacak.!!!

 E.90´IN ULAŞIM CAZİBESİ ORTADAN KALKARSA HAKİMLER,SAVCILAR,İL BİRİM AMİRLERİ,ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ  VE EN ÖNEMLİSİDE ÖĞRENCİLER AKSARAY ÜNİVERSİTESİNİ TERCİH ETMEYECEKLER!!!

   Aksaray´ın şu anki ulaşım avantajımızın sona ermesiyle de  şu anda ilimizi tercih etmekte  bir birileriyle yarışan, Hakimler, Savcılar, Üniversite öğretim görevlileri, Öğretmenler, İl birim amirleri, Memurlar, Banka Müdürleri ulaşım sıkıntısı nedeniyle Aksaray´ı şimdiki gibi tercih etmeyecekler.

   Hatta tayinleri Aksaray´a çıktığında ulaşım sıkıntısı nedeniyle araya torpiller koyarak veya yasal mazeretler belirterek gelmek istemeyecekler.

   Bunlar kadar hatta bunların toplamı kadar bizi etkileyecek olan olumsuzluk ise şu anda her yıl sayısı hızla artan Aksaray Üniversitesini tercih edecek öğrenci sayısı da bu olumsuzluk nedeniyle gerileyecek.

  Yerimiz dolduğundan mektubumun devamına Mevla´mız izin verirse  Pazartesi günü kaldığı  yerden devam ettirerek bu konuda yazılanları kamuoyuyla paylaşacağım.

 Mutlu istikbalimiz için Milletvekillerimiz İlknur İncöez ,Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel, Ramazan Kaşlı ve 5. Milletvekilimiz Selami Altınok başta olmak üzere ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK yetkilileri tarafından takibi dileğiyle.

  Cuma´mız Mübarek olsun.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  Devamı Pazartesiye.

 

  • Perşembe 8 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 8.4 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 8.2 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,31% 0,24
  • EURO

    50,84% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6912,41% 0,93
  • Ç. ALTIN

    11465,56% 0,00

Zonguldak

19.03.2026

  • İMSAK 05:38
  • GÜNEŞ 07:03
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:41
RAMAZAN BAYRAMI’NDA KIRMIZI OTOBÜSLER ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK
RAMAZAN BAYRAMI’NDA KIRMIZI OTOBÜSLER ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK RAMAZAN BAYRAMI’NDA KIRMIZI OTOBÜSLER ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK
Aksaray’da Yaşlılar Haftası’na anlamlı vurgu
Aksaray’da Yaşlılar Haftası’na anlamlı vurgu Aksaray’da Yaşlılar Haftası’na anlamlı vurgu
TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL “İman ve Azmin Zaferi: Çanakkale Ruhu Dijital Çağda da Yaşatılmalıdır”
TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL “İman ve Azmin Zaferi: Çanakkale Ruhu Dijital Çağda da Yaşatılmalıdır” TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL “İman ve Azmin Zaferi: Çanakkale Ruhu Dijital Çağda da Yaşatılmalıdır”
Aksaray’da Bayram Öncesi Güvenlik Zirvesi
Aksaray’da Bayram Öncesi Güvenlik Zirvesi Aksaray’da Bayram Öncesi Güvenlik Zirvesi
Aksaray’da Kadir Gecesi’nde Şehitler İçin Hatim Programı Düzenlendi
Aksaray’da Kadir Gecesi’nde Şehitler İçin Hatim Programı Düzenlendi Aksaray’da Kadir Gecesi’nde Şehitler İçin Hatim Programı Düzenlendi
SELÇUKLU KÜLLİYESİ DOLDU TAŞTI, BİNLERCE VATANDAŞ AYNI DUADA BULUŞTU
SELÇUKLU KÜLLİYESİ DOLDU TAŞTI, BİNLERCE VATANDAŞ AYNI DUADA BULUŞTU SELÇUKLU KÜLLİYESİ DOLDU TAŞTI, BİNLERCE VATANDAŞ AYNI DUADA BULUŞTU
Aksaray
Aksaray'da Öğretmenler Müthiş Bir Projeye İmza Attı Aksaray'da Öğretmenler Müthiş Bir Projeye İmza Attı
Aksaray’ın Maddi ve Manevi İstikbalinin Teminatı    ASÜ 20 YAŞINDA!
Aksaray’ın Maddi ve Manevi İstikbalinin Teminatı ASÜ 20 YAŞINDA! Aksaray’ın Maddi ve Manevi İstikbalinin Teminatı ASÜ 20 YAŞINDA!
Aksaray’da Çifte Acı: Terzioğlu’nun Ardından Kardeşi de Hayatını Kaybetti
Aksaray’da Çifte Acı: Terzioğlu’nun Ardından Kardeşi de Hayatını Kaybetti Aksaray’da Çifte Acı: Terzioğlu’nun Ardından Kardeşi de Hayatını Kaybetti
Aksaray Üreticileri Aynı Sofrada Buluştu: Yatırımlar ve Projeler Konuşuldu
Aksaray Üreticileri Aynı Sofrada Buluştu: Yatırımlar ve Projeler Konuşuldu Aksaray Üreticileri Aynı Sofrada Buluştu: Yatırımlar ve Projeler Konuşuldu
AKSARAY’DA “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI
AKSARAY’DA “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI AKSARAY’DA “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI
DENEYAP Türkiye, Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını Arıyor; 2026 Başvuruları Devam Ediyor!
DENEYAP Türkiye, Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını Arıyor; 2026 Başvuruları Devam Ediyor! DENEYAP Türkiye, Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını Arıyor; 2026 Başvuruları Devam Ediyor!
Kampüs Camii’nde Geleneksel Kardeşlik İftarı Düzenlendi
Kampüs Camii’nde Geleneksel Kardeşlik İftarı Düzenlendi Kampüs Camii’nde Geleneksel Kardeşlik İftarı Düzenlendi
AKSARAY BELEDİYESİ EKİPLERİ RAMAZAN BAYRAMI BOYUNCA SAHADA OLACAK
AKSARAY BELEDİYESİ EKİPLERİ RAMAZAN BAYRAMI BOYUNCA SAHADA OLACAK AKSARAY BELEDİYESİ EKİPLERİ RAMAZAN BAYRAMI BOYUNCA SAHADA OLACAK
Aksaray Üniversitesinde Uyuşturucuya Karşı Toplumsal Farkındalık Eğitimi
Aksaray Üniversitesinde Uyuşturucuya Karşı Toplumsal Farkındalık Eğitimi Aksaray Üniversitesinde Uyuşturucuya Karşı Toplumsal Farkındalık Eğitimi