Ali Genç


MEN DAKKA DUKKA!

MEN DAKKA DUKKA!


   Çarşamba’dan devam.

  Yüce kitabımız Kur’an’ı kerimin Zilzilal suresinde Ezel ve Ebet olan Mabudumuz Zerre kadar sevap ve günah  işleyenlerin bunun karşılığını göreceği belirtiyor.

  Atalarımız ise somut gerçeği” Men Daka ,Dukka!” tabiriyle herkesin yaptığı iyiliği de kötülüğü de kendisine yapacağını, yani kimsenin başkasına iyilik ve kötülükte yapamayacağını çünkü  kötülük yapanın mutlaka  bunun karşılığını görebileceği gibi iyilik yapanında bunun karşılığını göreceğini belirtirler.!!!

   Gelin bundan sonrasını öncelik Ayeti kerimelerin, ardından ise ayet ve hadis olmasalar da binlerce yıllık deneme yanılmayla isabet oranları maksimum olan ata sözlerimizin doğruluğunun kanıtına  birlikte bakalım.!

AKSARAY’IN HAYIRLI EVLATLARIYLA SEVENLERİNİ ANMAYA GELMEYENLER MAKAMDAN AYRILMALARININ ÜSTÜNDEN 6 AY BİLE GEÇMEDEN YOK SAYILARAK ESEMELERİ OKUNMUYOR!!!

   Bu yazdıklarımın şahidi önce Mevla’mız sonrada Aksaray’ın il olmasını sağlayanlar başta olmak üzere memleketimizin “Hayırlı Evlatları ve Sevenleri” için 1994’’ten günümüze kadar 30 yıldır kesintisiz olarak yapılan anma programlarının yarısının yakınına ahde vefasıyla katılan İl Kültür ve Turizm  Müdürü Mustafa Doğan, Orta Anadolu Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ve Aksaray İnternet Gazeteciler Derneği Mustafa  Avcı neredeyse kesintisiz katılanları oldular.

   İGM’ nin ilk seçimle gelen başkanı İsmail Baysal ,Emmim oğlu gurbetçi İsmail Sarıkaya ve başta Somuncu baba olmak üzere bir çok evliya kabri ile makamını imar ve ihyasıyla şenlendiren Şahin Başar vefatlarına kadar katıldılar.

 Sağlıkları el verdikçe katılan gazeteci İzzet Düzgün ve günümüz turizminin temelini oluşturan eski Turizm müdürü ve  Aksaray Üniversitesinin Mühendislik Fakültesinin emekli genel sekreteri Abdullah Karakaya ve Gazeteci Mülazım Erdoğan hem programlara katılanla olurken hem de orta başlıkta belirttiğim vefa göstermeyenlere vefa gösterilmediğinin canlı şahitleridir.!!!

MEVKİİ VE MAKAMLARA ATANAN VE SEÇİLENLERİN İSTİSNA DIŞINDAKİLERİ BURAYI BAHŞEDEN HAKKA VE SEÇİLME İLE ATAMA MAKSATLARI OLAN HALKIN GÖNLÜNE GİRMEYENLER YOK OLDU!!!

   1994’den 2022 yılının 24 Aralık’taki programı da dahil davet edilmelerine rağmen gelmeyenlerin Aksaray’ın il olmasından bu yana Milletvekilliği ,Belediye Başkanlığı ve İGM başkanlığıyla partilerin il ve ilçe teşkilatlarının adını sanını bilen hayırla dua edilenlerini gören var mı?!!!

  Ben şahsen rastlamadım.

  Yok çünkü istisna dışında kalanları atandıkları veya seçildikleri makama gelmelerini bahşeden ezel ve ebet olan Mabudumuza şükrederek Hakkın rızası için  halkın gönlünü kazanma yerine istisna dışında kalanlarının sanki buralara gökten zembille inmişler ve kendilerinden başka bu makamı dolduracak kimsenin olmadığı zannına kapıldılar.!!!

 Bundan dolayı kendilerinin buraya ısrarla davet edildiklerini bundan dolaysıda istedikleri kadarda buralarda kalabileceklerini, kendilerinin ardından ise evlatlarını veya istediklerini bu makam getireceklerin sandılar!!!.

VEFA GÖSTEREN İSMAİL BAŞER,İSMAİL SARIKAYA VE ŞAHİN BAŞER’E HER VESİLEYLE DUA EDİLİYOR!!!

 Makama seçilen veya atanlardan çok çok istisnaya girenler haricindekilerden “Sen neymişsin be abi” havasına giren dönemin  seçilmiş ve atanmışlarının çoğunun ismi sanı makamlarından düşmelerinden kısa bir zaman sonra bilinmez olurken şehir merkezinde nadiren görünenlerin ise yüzüne bakan var mı?

   Bunlardan  ilk okul ve orta okula kadar hatta buraları bitirip lisenin 2. Sınığına gidince kadar aradan geçen sürede makamda bulunan ayrılmasından 6 ay sonra bir cenazeye katıldığında çekilen fotoğrafta ön sırada olmasına rağmen konuyla ilgili yapılan haberde adının bile geçmemesi vefa göstermeyene vefa gösterilmeyeceğinin en somut net kanıtıdır.!!!

 Şimdilerde vefa göstermeyenlerin yellerinde yeller eserken bunun aksini yapan  İGM’nin ilk seçilmiş başkanı merhum İsmail Baysal’dan, anma programının müdavimlerinden emmim oğlu merhum İsmail Sarıkaya ve Aksaray evliyalarının türbelerinin uzun yıllar koruyuculuğunu makamlarının tamir ve bakımını yaparak buradaki Hak dostlarının tanıtımını da dernek kurmadan şahsen yapan Şahin Başer merhum ise vefatlarının ardından hem anma programlarında isimlerinden bahsedilerek dua talep ediliyor hem de isimleri her zaman hayırla yad ediliyor!!!

    Ruhlarına Fatihalar ve İhlaslar gönderiliyor.

     Bu konuda yazacaklarım tamamlanmamasına rağmen yerimiz dolduğundan Mevla’mız izin verirse Pazartesi günkü yazımda konuya devam edeceğim.

MAHKEMENİN KADIYA MÜLK OLMADIĞI GERÇEĞİYLE GEREKENİN YAPILMASI İÇİN TAKİP EDİLSİN!!!

   Mahkemenin kadıya mülk olmadığı gerçeğiyle elde mevki ve makamları ve dolayısıyla yetkileri varken atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları, STK’lar ve iğne ucu kadar maddi ve manevi imkanı olanlardan kendilerine de vefa gösterilmesini isteyenlerin gerekenleri yapmak için takibi dileğiyle.

   Cumamız mübarek olsun

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devamı Pazartesi’ye

 

  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Aksaray

05.07.2025

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 21:58
Aksaray'da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Şüpheliye Adli İşlem Aksaray'da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Şüpheliye Adli İşlem
Aksaray'da İŞKUR’dan 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Desteği Aksaray'da İŞKUR’dan 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Desteği
Gazeteci Yazar Rasim Gül Beyin Kanaması Geçirdi, Yoğun Bakıma Alındı Gazeteci Yazar Rasim Gül Beyin Kanaması Geçirdi, Yoğun Bakıma Alındı
Vali Kumbuzoğlu: “Aksaray’da Suç Oranları Düşüyor, Denetimler Artıyor” Vali Kumbuzoğlu: “Aksaray’da Suç Oranları Düşüyor, Denetimler Artıyor”
Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı
ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi
ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DOĞALGAZDA %50 İNDİRİM MÜJDESİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DOĞALGAZDA %50 İNDİRİM MÜJDESİ
YENİ SANAYİ SİTESİNDE OTO HIRSIZLIĞI 24 SAATTE AYDINLATILDI YENİ SANAYİ SİTESİNDE OTO HIRSIZLIĞI 24 SAATTE AYDINLATILDI
Aksaray’da “Gece Vakti Silahla Yağma” Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı Aksaray’da “Gece Vakti Silahla Yağma” Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
Türkiye İstatistik Kurumu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.
“Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı “Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı
Aksaray’da Kasa Hırsızlığı 3 Şüpheliyle Birlikte Çözüldü: Suç Makinesi Zanlılar Tutuklandı Aksaray’da Kasa Hırsızlığı 3 Şüpheliyle Birlikte Çözüldü: Suç Makinesi Zanlılar Tutuklandı
Aksaray’da 24 Yıl Cezası Bulunan Hırsızlık Şüphelisi Yorgan Altında Yakalandı Aksaray’da 24 Yıl Cezası Bulunan Hırsızlık Şüphelisi Yorgan Altında Yakalandı
3268 METREDE SSCB SEVGİSİ VE HASRETİYLE KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI!!! 3268 METREDE SSCB SEVGİSİ VE HASRETİYLE KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI!!!
Aksaray Müftülüğü’nde İŞKUR Kapsamında Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı Aksaray Müftülüğü’nde İŞKUR Kapsamında Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı