Ali Genç


MEMLEKETİMİZİN PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLAN 3. MİLLETVEKİLİ TURAN YALDIR!

MEMLEKETİMİZİN PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLAN 3. MİLLETVEKİLİ TURAN YALDIR!


 Bugün aslında Hakkın külli iradesiyle ben edna kuluna bahşettiği cüzi iradeyle memleketimizin hayırlı evlatlarından yazar, akademisyen ve siyasetçi Orhan Aydın’ın samimi çabasıyla çalışmaları başlatılan ASÜ ’nün temeli olan Meslek Yüksek Okulunun kuruluşu için rapor hazırlamak için gönderilen fakat peşinen  olumsuzlukla yola çıkanın sesli düşünmesine Hakkın izniyle oluşan tevafukla  şahit  olmayla başlayan sürecin sonucunu.

 Bu süreçte peşin hükümle konuya olumsuz bakanın üstteki paragrafta belirttiğim tevafukla görüşünün olumluya çevirtilmesiyle tuzumun olmasını vesile kıldığı belgelerle somutlaştırarak ve meşru çerçevede samimiyetle cürümleri kadar yer yakanların isimleriyle katkılarını yazacaktım.

RASİH BOSTANCI BAŞKANIN GÖNDERDİĞİ İL OLMA BELGELERİNİN VERDİĞİ İLHAMLA 13 EKİM 2008'DEN İTİBAREN “TREN” DEDİK 

   Fakat 2002-15 arası Aksaray Milletvekili ve Haziran-Kasım 2015 arası Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı olan Ali Rıza Alaboyun ağabeyin danışmanı Gülpınar beldesinin eski çalışkan belediye başkanı Rasih Bostancı tarafından meclis kütüphanesinden çıkartılarak gönderilen 13 Ekim 1920’deki ilk ilçelik prangasından kurtulmamızı sağlayan 40 numaralı kanunun belgeleri ile hem bilinen yanlış il olma tarihi değişti hem de bize istikbalimiz için ilham verdi.

  Belgelerde bu kanun görüşülürken söz alan Burdur milletvekili İsmail Suphi Soysallı’ın il yapılan Aksaray’ın Çakmak istasyonu üzerinden demiryoluna bağlaması isteğinin verdiği ilhamla  Demiryolu konusunu yazmaya başladım.

    Konuyu 13 Ekim 2008’de ” Aksaray basınında ilk defa “ başlığıyla gündeme getirip 9 yıl her vesileyle yılda en az 10 defa yaptığım haberler ve köşe yazılarıyla işlememin 9. yılında yani 2015 Haziran’ında  ise konuya dahil olan ve seçime kadar aralıksız savunan .

  2023 seçimlerinde yeniden milletvekili seçilince konuya bıraktığı yerden her vesile ile aralıksız dillendiren İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır ’ın  daha önce Sadi Somuncuoğlu ve Mehmet Altınsoy’a nasip olan Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesi nedeniyle bu günkü yazımı ister istemez hem de göğsüm kabararak bu konuya ayırdım

   Konuya 2015 yılı genel seçimleri öncesi aralıksız olarak 3 ay işlediğim meseleye dahil olup kamuoyu oluşturma etkisine olan maksimum katkısıyla hükümetin 2004 teki ve şimdiye kadar defalarca en yetkili ağızlar tarafından tekrarlanan   Tren hattına kavuşmamızın gündeme oturmasını sağlayan hemşerimiz Turan Yaldır Genel Başkan Yardımcılığıyla başta bu konu olmak üzere  ilimizin tüm sıkıntıları ile çözüm konusunda dahada etkili olacağı bir göreve gelince akan sular durdu.

  Nasıl akar sular durmasın ki Aksaray-Ulukışla demiryolunu konusunu Haziran 2015 seçimlerinde dahil olan 2023 genel seçimlerinde yeniden vekil seçilince konuya bıraktığı yerden hem de dozunu maksimum seviye çıkartan Turan Yaldır vekil İYİ Parti 4. Olağan Kurultayının ardından yapılan görev taksiminde parti içindeki etkisiyle Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu tarafından İdari ve Mali İşler Başkanı Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

HAKKIN İRADESİNİN TECELLİSİYLE, BAŞARILARINDA YANLARINDA BULUNARAK, KATKI SAĞLAYIP OKUYUP BİLMESEYDİM TURAN YALDIR’I AKSARAYIN İLK GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DİYE YAZARDIM

 Hemşerimiz İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır ’ın partisinin Genel Başkan Yardımcılığına seçilmesinden sonra orta başlıkta belirttiklerim Hakkın Külli iradesiyle ben en edna kuluna cüzi iradesiyle yaşayarak, okuyarak, araştırarak, başarılarında yanlarında bulunarak ve bu başarıya yine aynı çerçeve de  katkıda bulunan Aksaraylının ilk defa bu makama geldiğin sanıp akla ziyan bir şekilde gerçekleri yok sayarak Aksaray’dan ilk defa  bir  Milletvekili partisinin genel başkan yardımcısı olduğunu yazmış olsaydım bu hem yanlış olurda hem de kul hakkına girmenin yanında tarihi gerçekliği de inkar etmiş olurdum,

AKSARAY’DAN İLK GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SADİ SOMUNCUOĞLU,İKİNCİSİ MEHMET ALTINSOY’DUR

   Çünkü ilimizden merhum Sadi Somuncuoğlu 12 Eylül 1980 öncesi  MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in Genel Başkan Yardımcılığını yaptı.

  1983 te ise kendisine gelen ısrarlı isteği Aksaray’da siyasetteki kadim dostları Salim Altın, İsmet Demir ve Ekecik Tol köyünden merhum Rıza Yılmaz(Rızzık)la yaptığı istişarede arkadaşlarının bu daveti kabul etmesi yönündeki tavsiyesi üzerine kabul eden  Aksaray’ın vilayetliğinin baş mimarı 1987-89 arasındaki bu konuda çalışmadaki yol arkadaşımı ve liderimiz Mehmet  Altınsoy ANAP’ın bir elin parmaklarını geçmeyen ilk kurucuları arasına girdi.

  Partiye katılmasıyla 8. Cumhurbaşkanımız milletimizin Şehit Başbakan Adnan Menderes’ten sonraki 2. Adamı Turgut Özal liderliğinde ANAP’ın hem seçimlerden hem de teşkilatlandırmadan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine geldi.

TURAN YALDIR İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK SÖYLEYECEĞİ HER SÖZ AKSARAYLI VATANDAŞLARIN SÖZÜDÜR

   Kendisini tebrik ettiğimde de belirttiğim gibi kendim o makama seçilmiş gibi sevindiğimden Turan Yaldır vekili seçildiği Genel Başkan yardımcılığı görevini canı gönülden bir daha aynı samimiyetle şahsım ve hemşerilerimiz adına tebrik ediyorum.

    Genel başkan yardımcılığı ile artan etkisini meşru çerçevede her vesile ile aralıksız olarak TBMM’sindeki günde içi ve dışı konuşmalarında ve bulabileceği her vesileyle ve her söylediğinin Aksaraylıların sözü olduğu bilinciyle sürdürmesi dileğiyle kendisini bir kez daha tebrik ederim.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

  • Pazar 6.7 ° / 3 ° Güneşli
  • Pazartesi 8.2 ° / 3.6 ° Güneşli
  • Salı 10 ° / 4.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Zonguldak

08.03.2026

  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:10
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:17
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden  ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı