Ali Genç


MEDENİ ÜLKE ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİNİN VELİNİMET BİLİNCİNİ SAĞLAYAN CUMHURİYET!!!

MEDENİ ÜLKE ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİNİN VELİNİMET BİLİNCİNİ SAĞLAYAN CUMHURİYET!!!


  Kalkınmışlık ve ekonomik seviyeleri yüksek olan ülkelerde ademi merkeziyetçilik uygulanır.

  Bu sistemde tüm atanmışlar milleti velinimetleri ,kendilerini ise bu velinimete hizmetkar olarak görürler.

   Bu bilinçle de velinimetlerine hizmetin en iyisini en uygun şekilde ve  verilen hizmetten dolayı hizmet alanın bir ödeme yapması gerekiyorsa bunu maksimum seviyeden değil, mili mum seviyeden  hesaplar.

  Atanmışlarla birlikte  seçilmişlerde kendilerini aynı şekilde milletin hizmetkarı, milleti ise velinimetleri yani sahipleri olarak görerek seçildiklerinde hedefleri vatandaşın maksimum memnuniyetidir.

 Bu bilinçle seçilmişlerde millete en iyi hizmeti en uygun şartlarda olabildiğince tüm yasa ve yönetmelikleri vatandaşın lehine yorumlanmasını isteyerek yaptıkları yasaların vatandaşın lehine yorumundan yana olurlar.

   Atanmışlar görev yaptıkları resmi kurumdan hizmet almaya gelen vatandaşı mutlaka kapıda karşılar.

    Saygıda asla kusur etmeyerek alacakları hizmetin süresi boyunca rahat etmelerini sağlar ve kendi masasıyla koltuğunun seviyesinde oturmasını sağlar.

 Zaman ve imkan müsait ise hizmet verdiklerine mutlaka ikramlarda bulunarak yapmaları gereken hizmeti kendilerine verdikten sonra yine aynı şekilde velinimetleri olan hizmet alan vatandaşı kapıya kadar aynı saygıyla uğurlarlar.

BU ÜLKELERDE TÜM SEÇİLMİŞLERLE BİRLİKTE ATANMIŞLARDA MİLLETİN EMRİNDEYKEN BİZDEKİ ATANMIŞLAR İSE KENDİLERİNİ MİLLETİN AMİRİ GÖRMEKTEN BİR TÜRLÜ KURTARAMADILAR!!! 

    Bizim ülkemizde ise merhum Menderes hükümetleri ile Özal ve Ak Partinin yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22 yıllık hükümetlerinde ise kırtasiyeciliğin ve bürokrasinin olabildiğince azaltılması çabalarına özellikle sağlık kurumları ve kadına şiddet meselesinde olduğu gibi ”Vur” deyince “Öldür” anlaşıldı.

SAĞLIKÇILAR İLE KADINA ŞİDDETTE BEYAN ESASASI HUKUKSUZLUĞUYLA SUÇLANANLAR MAZLUM OLDU!!! 

Bu anlayışla mağdura/mağdur olduğuna inanılana her türlü pozitif ayırımcılık yapılırken olayın karşı tarafındakinin ise kutsal olan kendisini savunma hakkının verilmeyerek tek taraflı beyanla sürekli olarak zırh üstüne zırhla  kaplanan sağlıkçılara  yapılan pozitif ayırım karşısında vatandaşların elleri kolları bağlandı.

   Zaten kendilerini medeni ülkelerin aksine vatandaşın amiri olarak gören atanmışlar sözüm ona  misafir koltuğu olarak geçen koltuklarda hizmet alanın oturmasına istisna dışında yani genel anlamda buyur ederek oturmasını sağlamazlar

   Üstten bakmacı tavırla vatandaşın haklı olarak  gösterdiği tepkiyi bile” Ulan ben devlet memuruyum ,benim düğmemi kopartmak 6 aydan başlar” tehditleri  cumhuriyete ve dolayısıyla medeni ülke standardına asla ve asla yakışmayan şeylerdir.

KADINA ŞİDDET’TEDE KANITA DAYANMAYAN BEYAN HUKUKSUZLUĞUYLA MAĞDUR “ERKEK” 

   Yine aynı şekilde  kadına şiddet olayında da aynı şekilde tek taraflı olarak kadının beyanıyla eşinin hapse atılması ,evden uzaklaştırılması  sınırsız nafaka, hatta geçimsizlik nedeniyle ayrılan kadına ömür boyu nafaka ödenmesi asıl olarak karşı tarafı  mağdur ediyor.

    Kamera kaydı ile şahit dinlenilmeden yapılan evden uzaklaştırma ile eşler arasına soğukluk girmesi toplumun çekirdeği olan on binlerce ailenin boşanmaları nedeniyle her ay bu mağduriyet binlerce çocuk ve eşin katılmasına sebebiyet veriliyor.

    Yerimiz dolmasına rağmen medeni ülkelerin aksine bizim ülkemizdeki istisna dışında kalan atanmışların kahır ekseri sinin kendilerini velinimetleri olan milletin amiri görmeleri ve sağlıkçılar ile kadına şiddet nedeniyle oluşan sıkıntılar bitmedi.

GERÇEK CUMHURİYETİN ÇARESİ “VUR” DEYİNCE ÖLDÜRMEYEN SANIKLA MÜŞTEKİYİ KANITLARA DAYALI YARGILAMAYLA TOPLUMUN ÇEKİRDEĞİ AİLEYİ PARÇALAMAYI ÖNLEYEN ANAYASADA!!!

     Ülkemiz ve insanlarımız yer yüzündeki iyi ve güzel olan her şeye fazlasıyla layıktır.

     Akla gelen iyi ve güzel olana layık olan milletimizin fertlerinin arasında mevkii ve makam ile rütbe  ayırımı yapılmadan öncelikle gerçek manada yetki ve sorumluluğu düzenleyen anayasanın yapılması.

  Bu anayasada bu yazıda dile getirilenlerin gereğinin yapılması da dahil mamuru vatandaşa, vatandaşı ise memura ezdirmeyen kadına şiddette kamera kayıtları ve komşu ile diğer şahitler dinlenmeden  görünüşte sadece erkeği mağdur eden görünse de çocukları da mağdur eden düzenlemenin hakkaniyete göre yeniden düzenlemesi de dahil her zaman her konuda hakkaniyet içindeki düzenlemelerin yeni anayasada yapılması elzemdir.

    Mevla’mız izin verirse mümkün olan en kısa zamanda  mutlu Türkiye için yapılması gerekenlere milletimizin duygularına tercümanlık için devam edeceğim.

  Bugün dile getirilenlerin gereğinin zaman geçirilmeden yapılması ve de Mevla’mız izin verirse ilk fırsatta dile getirileceklerinde gereğinin yapılması için ilgili ve yetkililer tarafından takibi dileğiyle.

      Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

  • Çarşamba 4.7 ° / 0.6 ° false
  • Perşembe 8.9 ° / 5.7 ° false
  • Cuma 6.9 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    15124,81%-0,11
  • DOLAR

    43,18% 0,06
  • EURO

    50,38% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6441,22% 1,23
  • Ç. ALTIN

    10367,47% 0,53

Zonguldak

14.01.2026

  • İMSAK 06:39
  • GÜNEŞ 08:10
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 15:31
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:19
BAŞKAN AKTÜRK: 2025 YATIRIM YILI OLDU BAŞKAN AKTÜRK: 2025 YATIRIM YILI OLDU
AKSARAY’DA KADINLARA YÖNELİK MİRAÇ KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI AKSARAY’DA KADINLARA YÖNELİK MİRAÇ KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI
ŞEHİR GENELİNDE İZİNSİZ TENTE VE ÇIKMALARA DENETİM ARTIRILDI ŞEHİR GENELİNDE İZİNSİZ TENTE VE ÇIKMALARA DENETİM ARTIRILDI
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN 2025’TE 9 BİN 250 VATANDAŞA BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN 2025’TE 9 BİN 250 VATANDAŞA BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ
Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Koçak’tan Vali Kumbuzoğlu’na Ziyaret Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Koçak’tan Vali Kumbuzoğlu’na Ziyaret
Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor
Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM 2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DÖNEMİ BOYUNCA 112 OKUL KANTİNİ DENETLENDİ
İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELALARA SIKI DENETİM AKSARAY’DA 2025 YILINDA 62 İZİNSİZ TOTEM VE REKLAM TABELASI KALDIRILDI
Değişim İradesi Sandığa Yansıdı: Aksaray Esnaf Odası’nda Yeni Dönem Değişim İradesi Sandığa Yansıdı: Aksaray Esnaf Odası’nda Yeni Dönem
Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in
Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma
Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir” Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir”
Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı