Ali Genç


MALİYE BAKANI AKSARAY’A PAS VERDİ!!!

MALİYE BAKANI AKSARAY’A PAS VERDİ!!!


 

 

 

Verilen pas gerçekten de özelde Aksaray’a hesaplanmayacak artılar sağlamasının ve bu çerçevede ilin 104 yıllık hayali, hükümetin ise 20 yıllık sözünün gerçekleşmesi için bulunmaz bir fırsat.!!!

   Verilen pasın en iyi şekilde değerlendirilmesiyle Aksaray’ın 1845-1920 ile 1933-89 arasındaki iki ilçelik esaretine çarptırılmasına sebebi olarak gösterilen olumsuzluk ortadan kalkacağından tarihin tekerrürü nün de önüne geçilecek.

 BAKAN ŞİMŞEK’İN PASININ GOL’E ÇEVİRTİLMESİYLE AKSARAY’LA BİRLİKTE BÖLGEMİZ VE TÜRKİYE DE KAZANACAK!!!

   Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarruf tedbirlerini açıklarken verdiği pasın değerlendirilmesiyle ilk bakışta bundan Aksaray faydalanacak gibi görülse de Aksaray’ın coğrafi özelliğinden gelen konumuyla yapılacak olan yatırım bölge ile birlikte tüm Türkiye’nin mutlu istikbaline de hesaplanamayacak kadar katkı sağlayacak.!!!

 BAKAN ŞİMŞEK’İN AÇIKLAMASI” KAYNAK YOK”UN ARDINA SAKLANILMASINIDA ORTADAN KALDIRDI!!!

   İlk sözün verilmesinin üstünden 20 yıldan fazla zaman geçmesine, ÇED projesi 2013,Etüt projesi 2016 da tamamlanan, DPT tarafından 2017 yılı yatırım programına alınan hizmetin aradan geçen bu kadar zamana rağmen gerçekleştirilmemesinin sebebi olarak kaynak sıkıntısı öne sürülüyordu.!!!

   Bakan Şimşek’in tasarruf tedbirlerini açıklamanın ekran görüntüsünün fotoğrafını çeken memleket sevdasını babası Şahin Başer den alan ATSO Yönetim Kurulu Sayman üyesi iş insanı İsmail Başer bana iletti.

 İsmail Başer tarafından alınan ve bana gönderilen ekran görüntüsünde de görüleceği gibi OSB’lerden limanlara demiryolları bağlantılarının tasarruf tedbirleri dışında bırakılmasıyla ihale için kaynak bulunamadığı gerekçesi de ortadan kalktı.!!!

KAYBEDENİ OLMAYAN 86 MİLYONUN KAZANÇLI ÇIKACAĞI YOLLARLA ÇEVREYİ KORUYACAK YATIRIM!!!

  Bazı yatırımlar belirli bir yer ile mücavir alanı için kazanç sağlarken Bakan Şimşek’in açıklamasıyla ülkemizin mutlu istikbalini oluşturacak katma değerinin yüksekliğinden tasarruf tedbirleri kapsamına alınmayan 250 Km hızla yolcu taşımaya ve 80 Km hızla ise yük taşımaya göre planlanan Aksaray-Ulukışla demir yolu her yönüyle 86 milyon vatandaşımıza  kazanç sağlayacak.!!!

  Hizmete açıldığında karayollarının aşınmasına sebep olan ağır yüklerin buraya kaydırılarak limanlar ve ham madde merkezlerine taşınmasının sağlanmasıyla karayollarındaki aşınma ile birlikte her gün binlerce kamyonun yakıtının sebep olduğu Karbon monoksitinde ortadan kalkmasıyla çevre kirliliğine önemli oranda set çekilirken bu kamyonların harcadıkları yakıttan da tasarruf edilecek.

   Yatırımın hizmet alınmasıyla sağlayacağı direk ve dolayı katkılarla birkaç yıl içinde yatırım bedelini amorti edecek.!

VEKİLLER, VALİ, BELEDİE BAŞKANI, İGM BAŞKANI, PARTİ TEŞKİLATLARI ZAMAN GEÇİRMEDEN PAS’I GÖLE ÇEVİRTSİN!

   Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Pazartesi günü açıkladıkları “KAMU TASARRUF” paketinde; Yatırım Projeleri bölümünde, ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ - LİMAN DEMİRYOLU BAĞLANTI PROJELERİ” nin  tedbir dışında bırakılması Aksaray’a atılan bir pastır.

   Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ,Hüseyin Altınsoy ,Ramazan Kaşlı ve Turan Yaldır,7 yıl TBMM’si Genel Sekreterliği yapması nedeniyle seçilmiş ve atanmışla üstünde e inkar edilemez etkisi olan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ,Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İGM başkanı Latif Ağır Ak Parti il başkanı Hamza Aktürk ve MHP il başkanı  Burhanettin Karataş ile birlikte Meslek Odaları ve STK’lar  Bakan Şimşek’in pasını zaman geçirmeden gole çevirterek Aksaray’ın 104 yıllık hayali, hükümetinde 20 yıllık sözü Aksaray-Ulukışla demiryolu hattının ihalesinin bitim tarihide belli olacak şekilde ivedilikle gerçekleştirmeleri dileğiyle.

     Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

  • Salı 35.4 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.6 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 16.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    10767,85%-0,03
  • DOLAR

    32,90% 0,28
  • EURO

    35,33% 0,58
  • GRAM ALTIN

    2464,39% 0,57
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,03

Aksaray

25.06.2024

  • İMSAK 03:25
  • GÜNEŞ 05:15
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:46
  • AKŞAM 20:19
  • YATSI 22:00
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU
Aksaray'da Düğünde Aracının lastıklerini yakan sürücüye vatandaş tepki gösterdi Aksaray'da Düğünde Aracının lastıklerini yakan sürücüye vatandaş tepki gösterdi
Aksaray'da aküsü patlayan araç yandı Aksaray'da aküsü patlayan araç yandı
Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı
AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!!
GAZETECİ ALİ GENÇ KENT FM’DE AKSARAYIN NASIL İL YAPILDIĞINI ANLATACAK! GAZETECİ ALİ GENÇ KENT FM’DE AKSARAYIN NASIL İL YAPILDIĞINI ANLATACAK!
AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!!
IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
İncesu 3. Geleneksel Beylerevi Tanışma ve Kaynaşma Şöleni Yapıldı        İncesu 3. Geleneksel Beylerevi Tanışma ve Kaynaşma Şöleni Yapıldı
AKSARAY VİLAYETİ 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ 35 YAŞINDA!!!
Aksaray da Vatandaş Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konusunda Uyarıldı Aksaray da Vatandaş Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konusunda Uyarıldı
Aksaray jandarması 6.750 kg bandrolsüz kıyılmış kaçak tütün ele geçirdi Aksaray jandarması 6.750 kg bandrolsüz kıyılmış kaçak tütün ele geçirdi
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAHKÛMLARA TATLI İKRAMI YAPTI. VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAHKÛMLARA TATLI İKRAMI YAPTI.
AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM
ZABITA EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE FIRIN VE MARKETLERDE DENETİMLERİNİ ARTIRDI ZABITA EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE FIRIN VE MARKETLERDE DENETİMLERİNİ ARTIRDI