Rasim Gül


Mahalli Seçimi, Yok Sayma

Mahalli Seçimi, Yok Sayma


  Mahalli seçimi yok sayarak,  genel seçim havasına çevirme yanlış.  Mahalli seçim, kasaba, ilçe ve illerin dertlerinin, hizmetlerinin dile getirildiği ve çözüm arandığı ve bu yerleri kimin yöneteceğinin tercihi konusudur. Aksi takdirde seçime gerek kalmadan atama daha uygun olur.

  Mahalli seçim genel seçim havasına dönüşürse,  yerel hizmetlerin üstü kapatılır. Bu nedenle de seçmen yerelde ki isteklerinde susturulur, birazda korkutulur. İnsanların mahalli tercih hakları kısıtlanmış sayılır. Seçimin de tadı tuzu kalmaz.

  Bütün seçimlerde, sağ ve sol blokta korkutucu bir şeyler üretiliyor ve büyük şatafatla seçmene sunuluyor. İnsanlarımız bundan kurtulamıyor. Seçmen bloka ediliyor ve hasmanileştiriliyor. Bunu yapanlara kısa sürede fayda sağlayan bu tutumlar orta ve uzun vade de aleyhlerine dönüyor.

   Bu söylediklerimizi, İnönü-Menderes-Demirel ve Demirel-Özal-Erbakan dönemlerinde gördük ve yaşadık. En son bütün seçimlerde, Erdoğan- Baykal-Kılıçdaroğlu-Bahçeli arasında oldu. En alası da Erdoğan- Kılıçdaroğlu arasında bütün şiddeti ile devam ediyor. Konu; Devlet, Cumhuriyet, Demokrasi ve seçim oluyordu, şimdi de Beka tehlikede veya değil meselesi yüksek oranda tartışılıyor.

  1923 Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bu nakarat devam edegelmiştir. Dolaysıyla demokrasinin temeli olan HÜR İRADE ile yapılan seçimlerimiz bir türlü oturmamış ve ŞAİBELİ olmaktan kurtulamamıştır. Milletin bütünü nezdinde kabul görmemiştir. Yenilen taraf devamlı itiraz ede gelmiştir. Ne kazanan ne de kaybeden seçimi yarış gibi kabul edememiştir 

Bu seçim önceside sandık davası ortaya atıldı.  El var, âlem var, dost var düşman var, ar var namus var, Dünyada şu kadar ülke var, bu ülkelerin birçoğu dost veya düşman gözüyle Türkiye´yi izliyor. Türkiye ise iktidarı ve de muhalefeti koro halinde seçim sandığının güvenliğini tartışıyor. Ne ayıp, ne ayıp.

   Orta Asya ve Afrika´ devletlerinin tamamın da ve Güney Amerika ülkelerin de seçim ve seçim sandığı tartışıyor. Ortadoğu ülkelerini saymıyoruz. Bu ülkelerde meşru seçim, seçmen, sandık  yok ki seçim sandığı tartışılsın.

  Türkiye´de yaşayan insanlar aceba hangi ülkelerin yanında yer almak isterler, hiç şüphe yok ki Asya, Afrika ve Güney Amerika ülkeleri içerisinde yer almak istemezler. Öyleyse dünya ya karşı ayıp olan sandık tartışması nereden çıkıyor ve neden bitirilmiyor?

  İktidar ve muhalefet birçok ıvır zıvıra komisyon kuruyor, birde ar namus meselesi olan seçim sandığı komisyonu kursun ve meseleyi halletsin. Bağırıp çağırarak halkı tedirgin etmekten vazgeçip, sessizce sandık olayını çözsün. Bu koca Devlet sandığı koruyamıyorsa veya birileri hile karıştırıyorsa yazıklar olsun. O zaman bu Devlet neye yarıyor?

Seçim sandığına, oy sayımına, sayım tutanaklarına veya seçim ve seçim sonuçlarına hile hurda karıştırana koy affı olmayan 10-15 yıl ağır hapis cezası görelim ne oluyor? Dört fukaraya sandık ve sayım hilesi yaptırarak onları sömürenler bakalım ne yapacaklar?

Demokrasiye, serbest seçimlere inanan haysiyetli seçmenler asla ve asla seçim sandığına ve seçime hile karıştırmaya tenezzül etmemeli ve edene de müdahale ederek kendini ispat etmelidir.

 Genel seçim havalarından, vazgeçip mahalli seçime dönersek, başta adaylarımız ve partilerimiz şehir, ilçe ve kasabaların problemlerini konuşarak, projelerini anlatsınlar. İl, ilçe ve kasaba sorunlarını arkaya atarak yeri ve zamanı değilken ülke meselelerinden bahseden aday ve parti yetkilisinin halka vereceği bir şey yoktur. Amiyane deyimle topu taca atmaktadırlar vesselam.

 Aksaraylı seçmen aklını kullanarak, boş, hamasi, iftira kokan ve aslı olmayan lafları dinlemeyip samimi isteklerini söylemeli ve çözüm istemelidir. Seçimden sonra seçmenlerin elini dizine vurması, ah vah etmesi BEŞ KURUŞ etmez. Bazilerinin dıravacılığı da yanına kar kalmaz eş dost güler ve dalga geçer.

 Aksaray´ı mutlu,  güler yüzlü, karnı tok, sırtı pak ve komşusu aç yatarken, tok uyuyamayan insanların yaşadığı bir şehir yapmanın yollarını nasıl bulacağız? Kavga ederek mi, kucaklaşarak mı?           

  Bunun tarihi de 31 Mart 2019 mahalli seçimidir. Aksaray, siyasi ve kültürel olarak dedikodu ve hiziplerden kurtulamadı. İnsanca ve şerefle, mutlu yaşamamızın yolunda ki engelleri kaldıracak birkaç babayiğitte çıkmadı çıkmıyor.

  Yıllardır, insanların mahremine fütursuzca giren yine, devlet ve hükumet gücünü kullanarak insanları bölen veya çeşitli iftiraları yapan, üstelik birde üste çıkan soysuzları temizleyemiyoruz ne ayıp.

   İnsanlar niye düşmanlık yapar, komplo kurar, her fırsatta doğru çalışana dil uzatır? Buradan biraz da kendimize bakmamız lazım. Aceba usulde mi, esasta mı hatalarımız var? Beş para etmez mefeatımız için kimlerin haysiyetini, şerefini, rızkını yerle bir ediyoruz.

  Mahalli seçimler, hizmet, adalet, hakkaniyet, eğitim, örf adet, iş bilirliğin, birleştiriciliğin, yapıldığı ayırımcılığın önlendiği, şehir halkımızın medeniyet yolunda, inancıyla, ülküsüyle, geliri-gideri ile insanca yaşamasının seçimidir.

                                                                                       Hayrola, muzaffer ola, muvaffak ola.

 

 

  • Çarşamba 9.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • BIST 100

    16018,35%2,67
  • DOLAR

    44,04% 0,03
  • EURO

    51,40% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7342,26% 0,92
  • Ç. ALTIN

    11860,01% 0,91

Zonguldak

11.03.2026

  • İMSAK 05:40
  • GÜNEŞ 07:05
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:24
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:21
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu