Ali Genç


Langir, lingir!

Langir, lingir!


Pazartesi günü akşam üzeri başlayıp gecenin belirli saatine kadar süren çalışma bana Hatay´ın  Kırıkhan ilçesinden olan Sait Donat isimli arkadaşımın  ?Langir, Lingir? tabirini hatırlattı.

  Bu kardeşim kişilere ve topluma faydası olmayan çaba için ?işe yaramaz? manasına gelen bu tabiri kullanırdı.

  Yapılan çalışmanın ev sahiplerinin medya ile davetlileri bir birine küsmüş gibi sırtlarını döndüren oturma pozisyonu dışında organizenin yapıcıları için bu tabir kullanmak doğur olmaz.

  Çünkü tam hazırlıklı olarak gelinmiş ve gerçekten de maksatları üzüm yemekti.

  Fakat misafirler özelliklede istisnanın dışında kalanların çoğunluğu için aynı şeyi söylemek maalesef mümkün değil.

  İstisnanın dışında samimi olarak ve hazırlıklı olarak oraya gelenler Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Memur-Sen Aksaray il başkanı  Murat Günaydın ile İzzet Kılıç´la birlikte bir elin parmaklarını geçmeyenler dışında kalanları için bu nedenle ?Langir,Lingir? tabirini rahatlıkla kullanmakta bir behis yok.

  Bahse konu Aksaray Grand Altuntaş Otelde Ak Parti İl Başkanlığının ve il başkanı Hüseyin Altınsoy´un ev sahipliğinde bazı yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  ve Eskişehir milletvekili Harun Karacan,Ak Parti Myk üyesi Grup Başkan vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu  ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın katılımıyla gerçekleştirilen 35. STK buluşmasıydı.

     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan´ın "Türkiye´nin 2019- 2023, ve 2071 hedeflerine eğer ulaşmak istiyorsak sivil toplum örgütleri ile hep birlikte olmalıyız.

  Hep birlikte Türkiye olmalıyız." Dediği gerçekten Aksaray´ın meselelerini ve çözüm yollarını acili yet sırasına göre en yetkili makam olan Ak Parti Genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ulaştırma fırsatı vermesi mümkün olan bu çalışma maalesef hedefine tam olarak ulaşmadı.

   Ulaşamamasının sebebinin ilki katılımcıların genelinin ve STK´larının on yıllarca olduğu gibi ilimizin önemli sıkıntılarını ve bunların çözümlerini  bilmediklerinden, hatta umursamadıklarından laf olsun diye  buraya gelmeleriydi.

 İSTİKBALİMİZİN OLMAZSA OLMAZI AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI VE CAN DAMARIMIZ E.90 KARAYOLUNUN CAZİBESİNİ ANKARA-POZANTI OTOBANI HİZMETE AÇILMADAN NASIL SAĞLANACAĞININ  YERİNE POPÜLÜST DİLEKLER İLETİLDİ!

    Yazının girişinde dede belirttiğim Meslek Odaları ve STK temsilcilerinin istisnanın dışında kalanlarının bir kısmı laf olsun diye oraya katılırlarken, bazıları ise Aksaray´ın meseleleri yerine kendi işlerini gündeme getirirlerken bir kısmı ise teşviklerin kalkmasından sonra ilimize yapılan yatırımların kesilmemesi.

   Aksine ivme kazandırmasını sağlayacak olan bizi limanlara ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan 10 Şubat günü Başbakan Yıldırım ve 3 Bakanla ilimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu ziyaretinde yıl içinde ihalesinin yapılıp temelinin de atılacağı müjdesi verilen fakat yılın bitimine iki ay kalmasına rağmen bunu sağlayacak fiili bir çalışma görülmeyen Aksaray- Ulukışla tren hattı konusunda da.

    14 Nisan günü ihalesi yapılan ve hizmete açılmasına kadar gerekli tedbirler alınmaz ise atar damarımız olan E. 90´daki trafik oranını ekonomimize ot tıkayacak şekle gelmemesi için yapılması gerekenleri de gündeme getirmediler.

     Sözün özü istisnanın dışındaki samimi olanlar dışında kalanlar yediler içtiler laf olsun, torba dolsun diye konuşup gittiler.

    Toplantıyı düzenleyen Ak Parti il Başkanlığı ve Başkanı Hüseyin Altınsoy ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan,Ak Parti Myk üyesi Grup Başkan vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu´ya ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya teşekkür ediyor kendilerine iletilen toplum yararına olanlar hakkında gerekenleri zaman geçirmeden yapmalarını.

     Memleketimizin meselelerini gündeme getirmeyenlerin ise gelecek bu ve benzeri toplantılarda bu konularda daha da duyarlı olmaları dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

   

  • Salı 13 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 9.1 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    17313,52%-0,10
  • DOLAR

    43,72% 0,06
  • EURO

    51,80% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6927,60% -1,24
  • Ç. ALTIN

    11589,47% -0,69

Zonguldak

17.02.2026

  • İMSAK 06:13
  • GÜNEŞ 07:39
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 18:35
  • YATSI 19:55
Aksaray’da Eğitim Seferberliği: Şubat Ayı Olağan Toplantısında 2026 Vizyonu Masaya Yatırıldı Aksaray’da Eğitim Seferberliği: Şubat Ayı Olağan Toplantısında 2026 Vizyonu Masaya Yatırıldı
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN ŞİRKETLERE KASKO UYARISI ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN ŞİRKETLERE KASKO UYARISI
Hemşerimiz Öğretmen Osman Okan Gül Nevşehir'de Son Yolculuğuna Uğurlandı Hemşerimiz Öğretmen Osman Okan Gül Nevşehir'de Son Yolculuğuna Uğurlandı
Palta ve Yıldız Ailelerinin Mutlu Günü Palta ve Yıldız Ailelerinin Mutlu Günü
ASÜ’lü akademisyenlerden TÜBİTAK 1507 destekli STRIKE V2 Projesi ASÜ’lü akademisyenlerden TÜBİTAK 1507 destekli STRIKE V2 Projesi
Aksaray’ın küresel turizm vizyonu UNESCO panelinde konuşuldu Aksaray’ın küresel turizm vizyonu UNESCO panelinde konuşuldu
ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Türkiye birinciliği ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Türkiye birinciliği
Ortaköy’de Kaçak Sigara Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem Ortaköy’de Kaçak Sigara Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
ASÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bölge üniversitelerine örnek oluyor ASÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bölge üniversitelerine örnek oluyor
ÇARDAKLILAR DERNEĞİNDEN ALTINSOY’U ANMA PROGRAMINI ERTELEME AÇIKLAMASI!!! ÇARDAKLILAR DERNEĞİNDEN ALTINSOY’U ANMA PROGRAMINI ERTELEME AÇIKLAMASI!!!
AKSARAY BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ KABRİSTANLIKLARDA VE KÜLLİYELERDEHAZIRLIKLARINI TAMAMLADI AKSARAY BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ KABRİSTANLIKLARDA VE KÜLLİYELERDEHAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Mehmet Altınsoy Ölümünün 19. Yıldönümünde Hemşerileri Tarafından Anılacak! Mehmet Altınsoy Ölümünün 19. Yıldönümünde Hemşerileri Tarafından Anılacak!
Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi
-Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor -Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor