Erdogan Kaya


Kasım ayında muhtemelen seçim var

Kasım ayında muhtemelen seçim var


Aldığımı bazı duyumlara göre 2018 Kasımında muhtemelen bir seçim var. Bir taraftan Suriye´de Afrin operasyonu devam ediyor, diğer yandan Ak Parti il kongrelerine devam ediyor. Ak Partinin ilk defa kongrelerinde üst düzey yöneticiler tüm kongrelerine katılıyor. Eskiden bazen il kongrelerine üst yöneticiler katılırdı. Yada il koordinasyon milletvekilleri ile temsil edilirdi. Bu dönem il kongresinden tutun Gençlik kolları kongresine kadar Başbakan yardımcıları katılıyor.

      Bu sadece Aksaray´da değil tüm illerde aynı şekilde devam ediyor. Sıkıntılı illere Sayın Cumhurbaşkanı katılırken, diğer illere Başbakan veya Bakanlar katılıyor. Fetö olayından sonra nerede bulaşıklar varsa temizlenme operasyonu yapılırken, metal yorgun olan iller de nasibini alarak tek tek temizleniyor.

      Yeni bir yapılanma ile seçime hazırlanılıyor. Bunun içinde Genel Merkez olayı sıkı tutuyor. Seçilmişler içinde kıyından kenarından yapışanlarda seçim döneminde temizleneceğini herkes bilmeli. Ben paçayı yırttım diyenler zamanı gelince kenara çekileceklerdir.

       Türkiye genelinde belki ben paçayı yırttım diyenler seçim sonrası adliye huzuruna çıkacaklardır. Elbette bu konuda Türkiye genelinde duyum ve bildiklerimiz mevcut, ama şu aşamada bunları konu etmek ülke menfaatleri açısından doğru bulmuyorum.

      Seçim derken muhtemelen Belediye seçimleri olabilir diye düşünülüyor ama benim kanaatime göre Afrin operasyonu sonunda Milletvekili ve Başkanlık seçimi öne alınabilir. Ben olaya bu konuda bakarken, Belediye seçimlerinin üç beş ay öne çekilmesi muhtemel.

      Seçim çok önemli artık her taş yerine oturmalı ve sağlıklı idareciler gündeme gelmeli. Her ne kadar bazı Belediyelerde Başkanlar görevden alındı ise de her taş yerinden oynatılmadı. Ama seçimlerde oynanması gereken taşlar yerinden oynayacaktır.

      Ben sadık ve adam satmayı sevmeyen ve beceremeyen bir gazeteciyim. Arkasında durduğum insanlarla aram açık olsa da satmayı beceremem. Bundan dolayı da her şeyi zamanına bırakır, zamanı gelince gerekenleri yaparım.

       Ben Ak partiye zarar verecek konuda kesinlikle bulunmadım bulunmamda. Sadece Ak Partiye zarar verenleri yazar kamuoyu ile paylaşırım. Bu benim kişisel ve taraflı gazeteci oluşumdan kaynaklanan bir durumdur.

       Yani partiyi değil şahısların yanlışlarını yazmak elbette boynumuzun borcudur. Seçim zamanı geldiğinde ve adaylık sürecinde de o koltukları hak eden dostlarımın dün arkasında durduğumuz gibi bugünde durmasını biliriz.

      Dost derken o koltuğu hak ediyorsa arkasında dururuz. Adam satan, insanları tiye alanları babamın oğlu da olsa desteklemem ve arkasında durmam. Benim ne Milletvekilliği ve ne de Belediye Başkanı olmak gibi bir derdim yok.

       Öyle bir derdim yoksa olaya objektif bakmak durumundayız. Nasıl olsa bu bizim adam olur bundan zarar gelmez gibi bir düşünce içinde olanların yanıldığını belirtmek isterim. Kimsenin oturduğu koltuk babasının malı değil. Dün oralarda kimler oturdu şimdi onlara selam veren yok.

      Benim derdik seçilen ve seçilecekler Ak Partiye ve Reise yarışmalılar. Bu nedenle seçilecekler reise yakışıyorsa aday olsunlar. Adamın sırtından koltuğa oturup ta kimseye çaka satmasınlar. Bu düşüncede olanlar o koltuklara heveslensinler ve talip olsunlar.

      Uzun lafın kısası ben şimdiden Kasımda bir seçimin olduğunu heveslilerine duyurmuş olayım. Heveslilerin de artık eskisi gibi değil didik didik araştırılarak aday yapılacağını bilmelerini tavsiye ederim.

 

  • Çarşamba 9.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • BIST 100

    16018,35%2,67
  • DOLAR

    44,04% 0,03
  • EURO

    51,40% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7342,26% 0,92
  • Ç. ALTIN

    11860,01% 0,91

Zonguldak

11.03.2026

  • İMSAK 05:40
  • GÜNEŞ 07:05
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:24
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:21
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu