Erdogan Kaya


İlimiz genç işe yerleştirmede Türkiye ikincisi


Geçtiğimiz hafta sonu daha önceleri yaptığımız ziyaretlerin benzerini İş Kur Müdürlüğümüze yaparak Sayın müdürümüz Mahmut Akkuş’u ziyaret ederek ilimizdeki işsizliği ve iş istihdamı ile ilgili sohbet etme imkanı buldum. Mahmut Bey ilimizde her kesim tarafından sevilen ve sayılan bir idareci. Sebebi ise bulunduğu müdürlüğün başarılı çalışmasıdır. İşverenlerle olan samimi diyaloğu ve girişimciliği başarısının bir simgesi.

Mahmut Akkuş Beyle sohbet ederken unutmamak için notlar aldık. Ben sizlere ilimizdeki iş istihdamı ile ilgili bilgileri paylaşmak istiyorum.

Aksaray kalkınmada öncelikli iller arasında beşinci olması nedeni ile ilimiz Organize sanayisi hızla büyüyerek çok önemli firmalar ilimizde üretim yapmaktadır. Her geçen günde ilimize yeni iş yerleri ve fabrikalar kurulması için gelen iş adamları mevcuttur.

İlimizde işsizliği önlemede yüzde yüz olmasa da ilimizde işe yerleştirmede %75 seviyesinde olduğumuzu öğrendik. İşe yerleştirme ve teşviklerde %40 artış olmuş. En fazla istihdamın Tekstil alanında olduğunu ve tekstil firmalarının ilimizde hızla çoğalması gerektiğini söylediler.

İş Kur Müdürümüz kendisi bizzat bir tekstil firmasını ilimize davet etmek için İstanbul’a kadar gidiyor. Tekstilin tüm aktörleri Aksaray’da olmalıdır diyor. Organize Sanayide 12 bin kişi çalışıyor. Bunun % 25 tekstil firmalarında çalıştığını öğrendik. Demek ki, tekstil fabrikaları ne kadar fazla olursa o kadar işçi alınması demektir.

Aksaray’a gelen firmaların ilk önce sordukları kalifiye elaman konusu. Malumunuz kalifiye elemen işverenler için çok önemlidir. İlimizde de meslek eğitimi ile ilgili okulların açılması yanında İş Kur müdürlüğünün açtığı meslek edindirme kursları ve kalifiye elman yetiştirmede sürekli çalışmalar yapmaktadır. Artık ne iş olursa yaparım dönemi kapanmıştır.

Organize sanayini il ve ilçeler ile birlikte 8 ilçe olarak görmek lazım. Sayın Valimiz, Belediye başkanımız ve Milletvekillerimizin gayretleri ile organize sanayi her geçen gün büyümektedir. İşte bunun güzel örnekleri, genç işe yerleştirmede Türkiye ikincisiyiz, engellide onuncuyuz. Bu fevkalade bir başarıdır.

İl müdürü Akkuş ve SGK müdür Bilal Akgün ile birlikte el ele vererek sahaya indiklerini, kendilerinin sahada olması bir fabrikaya 20 kişi alınacaksa bunu rica ve diyalog sonucu bunun sayısını 40 çıkardıklarını söylediler.

8 ayda 800 kişiye iş eğitimi verilmesi sonucu bu 800 kişi işe yerleştiriliyor. Ayrıca 200 kişiyi meslek edindirme kapsamında işe yerleştirmişler, 4.000 kişiyi de özel sektörde işe yerleştirmişler. Yani toplamda geçen yıl 5 bin kişi işe yerleştirilmiş.

Bu işe yerleştirmelerde toplum yararına programında çalışanlar dahil değil. İlimizde bir otel salonunda yapılan, “ burada iş var” programının yapılması sonrası, ilimizde iş alanlarında hareketlilik yaşandığı ortaya çıkmaktadır.

Ben buura da şunu anlıyorum ki, ilimizdeki Organize sanayine açılan fabrika sayılarının artması ve başarılı İş Kur müdürümüzün iyi bir girişimci olması sonunda fevkalade bir işsizlikte düşüş olmuştur. Nerede ise işsizlikte yüzde yüze yaklaşmış bulunuyoruz.

 

  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05
Aksaray 29 Nisan Pazartesi Bu Araştırmayı Bekliyor Aksaray 29 Nisan Pazartesi Bu Araştırmayı Bekliyor
Aksaray da ekmeğini seracılıkla kazanan emektarlar Aksaray da ekmeğini seracılıkla kazanan emektarlar
İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI
   Aksaray’da 2840 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi 2 Kişi Gözaltına Alındı Aksaray’da 2840 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi 2 Kişi Gözaltına Alındı
TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR
Aksaray’da Hakkında 30 Yıl Hapis Cezası Bulunan Hırsız Yakalandı Aksaray’da Hakkında 30 Yıl Hapis Cezası Bulunan Hırsız Yakalandı
AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARETİ AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARETİ
Aksaray da plakasız ve ruhsatsız motosikletler trafikten men edildi Aksaray da plakasız ve ruhsatsız motosikletler trafikten men edildi
Aksaray da polis yaptığı uygulamalarla uygunsuz araçlara ceza yağdırdı Aksaray da polis yaptığı uygulamalarla uygunsuz araçlara ceza yağdırdı
ASÜ BAP 2024 YILI İÇİN 37 PROJEYE DESTEK VERDİ ASÜ BAP 2024 YILI İÇİN 37 PROJEYE DESTEK VERDİ
ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ
Aksaray’da Yasak Olan Deve Kuşu ve Angut Kuşu Yakalandı Aksaray’da Yasak Olan Deve Kuşu ve Angut Kuşu Yakalandı
Aksaray’da Aranan 9 Suçlu Yakalanarak Adalete Teslim Edildi. Aksaray’da Aranan 9 Suçlu Yakalanarak Adalete Teslim Edildi.
İSTANBUL BİLİM FESTİVALİ ASÜ’NÜN KATKILARIYLA YAPILACAK İSTANBUL BİLİM FESTİVALİ ASÜ’NÜN KATKILARIYLA YAPILACAK
ASÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ DEKANI PROF. SERVET GÖLGELER OLDU ASÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ DEKANI PROF. SERVET GÖLGELER OLDU