Erdogan Kaya


İlçe ve beldelerde seçim sonuçları

İlçe ve beldelerde seçim sonuçları


Dün ilimizde yapılan merkez Belediyemiz ile ilgili değerlendirme yapmıştım. Seçim sonucunda Ak Parti adayı Sayın Evren Dinçer´in kazandığını sıcağı sıcağına sizlerle paylaşmıştım. Bugün ilçe ve beldelerimizle ilgili görüşlerimizi değerlendireceğim. İlçe ve beldelerimizi seçim sürecinde ve öncesinde hatırlamadığım kadar gezip dolaşarak seçimin nabzını tutan birisiyim. Seçim sürecinde yaptığım seçim değerlendirmesinde %15 yanıldığımı söyleyebilirim. Yanıldığım yerleri sırası geldiğinde sizlerle paylaşacağım.

İlk paylaşım Sarıyahşi´den başlayarak bu tarafa doğru gelelim. Sarıyahşi ilçesinde seçim öncesi her ne kadar da Fatih Ünsal aday yapılmaması için el altından ayak oyunları yapılsa da bunu hep söyledim Ünsal bağımsız aday olsa kazanır diye. Mecbur kalınarak aday yapılan Ünsal seçimi Ak Partiden dörde katlayarak kazandı.

Çünkü Ünsal´ın önünü kesmek mümkün değildi. İlçe halkı ile kaynaşmış, herkes onu seviyor ve hizmetlerinden herkes memnundu. Yaptığı hizmet küçük bir ilçede göz kamaştıracak cinsten olduğu için vatandaş Ünsal´ı tercih etmiştir. Bizde kendisine başarılar diliyor hayırlı uğurlu olsun.

Ağaçören ilçemizde aday belirlenmesi esnasında başlayan yanlışlıklar aday belirlenmesinde devam etti. Bana göre en büyük yanlışlık burada il genel meclis adayı belirlemede yapıldı. Ak Parti kuruldu kurulalı ilçe Başkanlığı yapan Mustafa Yüksel´in aday yapılmaması en büyük hata idi. Sanki geçmişin hıncı alınmaya çalışıldı.

Dolayısı ile yıllarca Ak Partiye hizmet verenler dışlandı ve sonucunda seçimi MHP adayı Bekleviç kazanmıştır. Bende bir sefer aday belirlendikten sonra ilçeye gittim ve nabız yokladım sonunda dostlarla yaptığım sohbette Ak Parti kaybeder dedim. Yeni seçilen Yaşar Bekleviç Beye başarılar dilerim.

Ortaköy ilçemizde katıldığım seçim bürosu açılışında gördüğüm manzara sonucu sohbetlerimizde hep söyledim. Burada seçimi Ak Partiden Ali Rıza Özdemir kazanır diye. Genç yaşına rağmen yaptığı ilçe Başkanlığında vatandaşın gönlüne girmiş bir isim olarak ortaya çıkmıştır. Kendisi ile daha sonra görüştüğümde Özdemir kendisinden çok emindi.

Mahmut Ütük ile ilgili baskıcı ve sindirme politikası seçmen tarafından tepki görmüştür. Birde üç dönemin verdiği bıkkınlık ve usangaçlık olayı buna eklenmiştir. Ama en büyük etken ise Özdemir´in halkın gönlüne girmesidir. Yeni başkan Özdemir´e başarılar dileriken hayırlı olsun.

Bağlı kasabasına gelince burada seçim bıçak sırtı idi. Ben şahsen Bağlı kasabası ile ilgili hiç yorum yapmadım. Edindiğim intiba ise Ortaköy ile ilgili söylediğim gibi Davut Başkana karşı bir tepki yoktu. Sadece 4 dönemin verdiği bıkkınlık ve usangaçlık vardı. Yeni kazanan Dursun Eser Başkana başarılar diliyorum.

Topakkaya kasabamızda her iki adayın seçim bürolarını ziyaret ederek sohbet etme imkanı buldum. Dışarıdan her ne kadar MHP adayı Harun Oflaz beyin kazanacağı söylense de, Ak Parti adayı Adem Baylan´ın odasına gittiğimde kasabanın ileri gelenleri ve köklü oyları olanları burada gördüm. Sonra şu görüşe hakim oldum, Topakkaya´da Adem Baylan kazanır diye bazı yerlerde söyledim. Adam Başkana hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum.

Tüm bu seçim bölgelerinde uyumlu ve sakin bir seçim süreci yaşandı. Bundan sonrada bu sakinlik be beraberlik devam etmeli. Seçim bitti dostluk başlamalı, bunun başlangıcını seçilen başkanlar yapmalı. Yarın diğer ilçe ve kasabalarla devam edeceğiz.

 

 

  • Cumartesi 9.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Pazar 9.1 ° / 6.6 ° false
  • Pazartesi 8.8 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Zonguldak

14.03.2026

  • İMSAK 05:35
  • GÜNEŞ 07:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:24
Aksaray İHH’dan Kırgızistan’da Ramazan Kumanyası Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Kırgızistan’da Ramazan Kumanyası Dağıtımı Aksaray İHH’dan Kırgızistan’da Ramazan Kumanyası Dağıtımı
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN’DA 266 AİLEYE EVDE TEMİZLİK VE BAKIM DESTEĞİ
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN’DA 266 AİLEYE EVDE TEMİZLİK VE BAKIM DESTEĞİ AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN’DA 266 AİLEYE EVDE TEMİZLİK VE BAKIM DESTEĞİ
Aksaray Üniversitesi Öncülüğünde Taşpınar Halıları Yeniden Hayat Buluyor
Aksaray Üniversitesi Öncülüğünde Taşpınar Halıları Yeniden Hayat Buluyor Aksaray Üniversitesi Öncülüğünde Taşpınar Halıları Yeniden Hayat Buluyor
Aksaray’da Traktör Kazası: 87 Yaşındaki Ali Altın Hayatını Kaybetti
Aksaray’da Traktör Kazası: 87 Yaşındaki Ali Altın Hayatını Kaybetti Aksaray’da Traktör Kazası: 87 Yaşındaki Ali Altın Hayatını Kaybetti
Kayseri Siyasetinden Türkiye’ye Örnek Buluşma: Farklı Partiler Aynı İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Kayseri Siyasetinden Türkiye’ye Örnek Buluşma: Farklı Partiler Aynı İftar Sofrasında Bir Araya Geldi Kayseri Siyasetinden Türkiye’ye Örnek Buluşma: Farklı Partiler Aynı İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET
Aksaray
Aksaray'da Duyarlı Bir Çiftçi Tarlasına “Korkma” Yazarak 12 Mart’a Anlamlı Mesaj Verdi Aksaray'da Duyarlı Bir Çiftçi Tarlasına “Korkma” Yazarak 12 Mart’a Anlamlı Mesaj Verdi
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR