Erdogan Kaya


Herkes hayal kırıklığına uğrayabilir

Herkes hayal kırıklığına uğrayabilir


       Her ne kadar devlet memuru olarak çalışıp emekli olsam da çalıştığım yer siyaseten seçilenlerin idare ettiği bir kurum olunca ister istemez sizde yarı siyasi oluyorsunuz. Hatta işin  içine karışmadan bile her türlü siyasi dalevereyi ve oyunları görüyorsunuz. Bende 40 yılı aşkındır siyasetin içindeyim. Siyasetin her türlü oyun ve daleveresini biliyorum.

     Bu nedenle 24 Haziran seçimi Ak Parti açısından yeniden eskiye dönüş ve yenilenme olacak. Aday adaylarının nerede ise tamamına yakını hayal kırıklığına uğrayacak. Belki de hiç tahmin edip hesaba bile katmadığınız birisi aday olacak.

      Bu sadece Aksaray´da değil Türkiye genelinde olacak. Hatta adaylık müracaatında bulunmamış, belkide siyaset düşünmeyen kişileri Reis çağırıp listeye koyacak. Gel sana ihtiyacımız var bu çatı altında bizimle beraber bir süre siyaset yap diyecek.

      Öyle sanal medyada aday sıralaması yapmayı, genel merkez de bile büyük değişiklik olacak. Metal yorgunlar, Milletvekili ola ola usanmışlar, ihale takip edenler, Fetöye uzaktan yakından bulaşmışlar, işi ticarete dökenler ve ne kadar partiye zarar verenler varsa temizlenecekler.

      Bu seçimin asıl nedeni temizlik yapmak için erkene alınmadır. Bu yazımı bir kenara saklayın ve bir hafta sonra çıkarıp listeler ile kıyaslayın. Ben şurdan şu kişiye ulaştım, şu hatırı sayılır kimseyi devreye soktum laflarının hiçbir hükmü olmayacaktır.

      Genel merkezde şununlan konuştum bununla konuştum hepsi hikaye. Reisin kimleri listeye koyacağının isimlerinin çoğu ajandasında yazılı. Genel merkezden sadece tavsiye alacak. Hatta Başbakan Yıdırımın bile şunu koyalım isteğini dikkate almayacak.

      Neye göre mi aday belirleyecek derseniz. Üç konu üzerinde duracak, birincisi istihbarat raporlarına bakacak. Aday olacakların özel kayatlarında tutun, aile ve akraba yaşamına kadar inceleniyor. Kamu oyu önünde vatandaş tarafından ne kadar seviliyor, ne kadar tepki alıyor bunlara varana kadar inceleniyor.

     İkincisi kamuoyu yoklamaları iki türlü yapılıyor, birisi anket diğer Ankaradan gelen bire bir görevli yetkililerin yaptığı görüşmeler. Üçüncüsü güvenilir kanaat önderi ve saygın insanların aday olacakların hakkındaki görüşleri.

      Aday adayı olmuş kişiler sorulmuyor, Ak Partide kimi aday görmek istersiniz sorusu çok önemli. Hiç aday adayı olmayan kişilerden de güzel ve doğru istihbarat alınırsa o kişiyi bile aday yapma ihtimali çok yüksek.

      Efendim benim param var, falan yerde iş adamıyım benim aday olmam gayet doğal diyenler olabilir. Sen bu partinin kapısından geçmemişin, misyonunu bilmiyorsun, yaşamın bu partinin hayat felsefesine aykırı, gizli saklı kadeh de kaldırırsın, maneviyat nedir bilmezsin, bu şehirde on tane tanıdığın yok, 15 temmuzda meydanda yoksun, cenazede yoksun, düğünde yoksun yani yoksun yoksun yoksun. Ya sen bu milleti enayimi zannediyorsun.

       Nerde soyunuyorsan orada giyineceksin, nerede karnını doyuruyorsan oradan aday olacaksın. Sen bu şehrin derdinden uzaklaşmışın, köyünü kentini unutmuşun. Milletvekili olunca mı memleketin aklına geldi kardeşim.

     Bakın benim köylüm Ahmet Şahin kardeşim öğrenciliği Aksaray da geçmiş ama İzmir de yaşıyor. Aslanlar gibi şimdi İzmir 2 bölgeden aday adayı. Şansı da çok yüksek ve çokta çevre edinmiş. Babayiğitsen sende git yaşadığın yerden aday adayı ol kardeşim.

     Bu yazımı unutmasın aday adaylarımız. Şimdiden kimse havaya girmesin, hava gazı alabilirler. Kimsenin yeri garantı değil. Siz mülakata alanlar bile listede olmayabilirler. Bekleyelim 21 Mayıs´ı neler olacak hep bilikte görelim.

  • Pazar 6.7 ° / 3 ° Güneşli
  • Pazartesi 8.2 ° / 3.6 ° Güneşli
  • Salı 10 ° / 4.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Zonguldak

08.03.2026

  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:10
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:17
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden  ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı