Erdogan Kaya


Herkes ettiğini çekecek

Herkes ettiğini çekecek


Gazetecilik mesleğimin 43 yılını doldurmuşken bu güne kadar hiç bir kimse beni mahkemeye vermemeişti. Son 5 yıla kadarda ben hiç bir kimseye dava açmamaıştım. Ya bizde bir değişiklik oldu, yada okuyucu değişti. 5 yıl içinde yazılarımdan dolayı bana hakaret ederek kişilik haklarıma saldıran 5 kişiye dava açtım beşi de gerekli cezayı aldı. En son Mardin Üniversidesinde görevli Yrd. Doç. Zekai Erdal hakkında suç duyurusu yaptım aldığı ceza 10 Eylülde kesinleşti. Birde Ak Parti eski il Başkanı A. Kadir Karatay kendisine hakaret ettiğim gerekçesi ile bana açtığı davayı kaybetti.

Önce Karatay ile ilgili konuya gelelim, ? alınırken alındılar? başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım. Bu yazımdan dolayı kendini haklı çıkarmak için bana dava açtı. Neden o yazıyı yazmıştım, çünkü 15 Temmuz darbesi imdadına yetişmiş ve zorunlu olarak görevde kalmıştı.

Onlar kimi aldırıyordu, Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgıyı Fetocü iftirası ile el altından iftira atarak koltuğundan indiriyorlardı. Yazgı aday olur olmaz ama fetöcu olmadığı ile ilgili her yerde ona şahitlik ederim. Neticesi ne oldu beni mahkemeye verenler günleri dolmadan alındılar seçime kadar geçici olarak göreve devam ettiler.

Kendileri giderken Yazgı hala görevi başında güzel hizmetler etmeye devam ediyor. Dün beni mahkemeye veren zihniyet oturup kalkacak arkadaş bulamıyor, kimsede selam vermiyor. Ama ben zati muhterem aynen göreve devam ediyoruz. Yani biz ayaktayız onlar piyasadan koptular. Ha bununla kalacakmıyım şimdi mahkeme sırası bana geldi.

Birde kendisini bilim adamı olarak tanıtan ve kendisini inanın hiç görmediğim Mardin Üniversitesinde görev yaptığını öğrendiğim Zekai Erdal kardeşim kendisi nereli inanın onu bilmiyorum herhalde beni eleştirip hakaret eden bir 15 yazı yazdı.

En sonunda Erdoğan Kaya 1 Erdoğan Kaya 2 numaraları ile herhalde yedi sekiz yazıyı art arda yazdı. Her halde benim adımı kullanarak şöhret olmak istiyordu. Ama şöhret olmak yerinde mahkeme tokmağına kafasını çarptı.

Bizler tarihçi olmayabiliriz, o zaman tarihçiyim diyenler ne yapıyor? Yavuz Bahadıroğlu bir tarihçi değil. Ama ne kadar yazdığı tarihi eser ve devlet adamları var. İşte Aksaray Belediyesi 33 Kültür festivaline gelen tarihçileri dinledik. Tarihçi diye bunlara denir, oturuşuyla duruşuyla, konuşması ve yaklaşımı ile yabancı tarihçiler Aksaray´ı anlattı.

Ama ne hikmetse eserleri ile kendisinden bahsettiremeyenler kendi hemşerilerine söverek ve hakaret ederek onlara doğruları göstermeye çalışmışlardır. Nasıl bir bilim adamlığı ise, edep ve terbiyeden uzak. O süreçte inanın muhatap alıp bir satır yazmadım.

İşte bu zatı muteremde bana bir bilim adamlığından uzak, hakaret ve kişilik haklarıma saldırdığı için kendisene dava açtım. Hukuk aradı buldu ve kendisine gerekli cezayı verdi. Şimdi sırada tazminat davası var, onu açacağım.

Benim dışımda çok çirkin usluplarla bilim adamlığı dışında bazı idarecilerimize de saldırır yazılar yazdığını duydum. Saldırıya uğrayan arkadaşlara tavsiyem bu arkadaşı onlarında mahkemeye vermesini tavsiye ederim. Çünkü herkes yerini ve haddini bilmeli.

Bu nedenle ben bana hakaret edenlere cevap vermem, cevabı mahkemede verrim. Aynen bu 6 kişi ile ilgili olduğu gibi. İnsanlar eleştirebilmeli, eleştirirken kişilere kaharet ve kişilik haklarına saldırarak değil. Bu tür haddini aşanlar artık gerekli cezalarını hukuk yolu ile alacaklar, almalıdırlarda.

  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false
  • Cuma 8.5 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 6.5 ° / 4.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16049,36%1,50
  • DOLAR

    43,99% 0,08
  • EURO

    51,08% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7274,76% 0,24
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Zonguldak

05.03.2026

  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:19
  • AKŞAM 18:54
  • YATSI 20:14
Türkiye İş Kurumu’ndan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği Türkiye İş Kurumu’ndan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği
Aksaray Üniversitesi’nde “Aksaray’a Özgü Hediyelik Seramik” Sergisi Açıldı Aksaray Üniversitesi’nde “Aksaray’a Özgü Hediyelik Seramik” Sergisi Açıldı
Evren Dinçer: “Ramazan’da Her Gün 5 Bin Vatandaşımıza Sıcak Yemek Ulaştırıyoruz” Evren Dinçer: “Ramazan’da Her Gün 5 Bin Vatandaşımıza Sıcak Yemek Ulaştırıyoruz”
Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireyleri Hayata Güçlü Şekilde Hazırlıyor Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireyleri Hayata Güçlü Şekilde Hazırlıyor
İŞKUR’dan Tarım Sektörüne İstihdam Desteği: 13 Kişi İşbaşı Yaptı İŞKUR’dan Tarım Sektörüne İstihdam Desteği: 13 Kişi İşbaşı Yaptı
Aksaray Valisi Murat Duru’dan Çiftlik Mahallesi’ne Ziyaret Aksaray Valisi Murat Duru’dan Çiftlik Mahallesi’ne Ziyaret
İSRAİLİN GÖREVLERİNİ YAPAN TÜRK GAZETECİLERİNE ALÇAK MÜDAHALESİNE TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL'DEN SERT TEPKİ “GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR!” İSRAİLİN GÖREVLERİNİ YAPAN TÜRK GAZETECİLERİNE ALÇAK MÜDAHALESİNE TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL'DEN SERT TEPKİ “GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR!”
Adalet ve Kalkınma Partisi Aksaray Teşkilatı Ramazan’da Sokak Sokak Geziyor Adalet ve Kalkınma Partisi Aksaray Teşkilatı Ramazan’da Sokak Sokak Geziyor
Aksaray’da Sevilen Muhtar Adem Atak, Yerli Ailesinin İftarına Konuk Oldu Aksaray’da Sevilen Muhtar Adem Atak, Yerli Ailesinin İftarına Konuk Oldu
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden SİBERAY Atağı: 45 Etkinlikte 48 Bin 700 Kişiye Ulaşıldı Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden SİBERAY Atağı: 45 Etkinlikte 48 Bin 700 Kişiye Ulaşıldı
“Önce İftar, Sonra İlahi” Akımına Katıldılar “Önce İftar, Sonra İlahi” Akımına Katıldılar
Aksaray Protokolü İftar Sofrasında Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Turizm Vurgusu Aksaray Protokolü İftar Sofrasında Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Turizm Vurgusu
Aksaray’da Gönül Sofrası: Yakabağlar Camii’nde İftarda Buluştu Aksaray’da Gönül Sofrası: Yakabağlar Camii’nde İftarda Buluştu
MİLLETLER ARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNDEN BÜRÜKSEL'DE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ MİLLETLER ARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNDEN BÜRÜKSEL'DE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ
AK Parti Aksaray’dan 28 Şubat’ın 29. Yıl Dönümünde Basın Açıklaması AK Parti Aksaray’dan 28 Şubat’ın 29. Yıl Dönümünde Basın Açıklaması