Abbas Satır


EGO GENEL MÜDÜRÜNE SORUYORUM...

EGO GENEL MÜDÜRÜNE SORUYORUM...


   EGO Otobüsleri Ankaralıların ayrılmaz parçasıdır. Evimize ve işlerimize onlarla gideriz. Duraklarda yollarını gözleriz, geldiği zaman sevinir, geç geldiği zaman kızarız.

EGO’nun misyonu Ankara’da halkın toplu taşıma ve ulaşım ihtiyaçlarını en güvenilir, en hızlı, en ekonomik, en rahat ve en memnuniyet verecek şekilde sunmak, vizyonunu da Ankaralıları huzur ve güven içinde hayata taşımak olarak belirlenmiştir.

Ancak son günlerde EGO’dan şikayetler artıyor. Google girin, ALO 153 hattına gelen şikayetleri bir okuyun. Sayılarının giderek arttığını görürsünüz. Bu sadece açık şikayetler. Bizim bilmediğimiz EGO 153 Şikayet hattına günde yüzlerce şikayet geliyordur. EGO bu sayıları açıklasın.

Mavi Halk Otobüslerinden şikayetler zaten tavan yapmış. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara karşı sert davranışları kanıksar hale geldik. Vatandaş bu konuda gerçekten de çaresiz, ama ne yapsın ?

Şimdi de EGO Şoförleri vatandaşları resmen dövüyor.

Önceki günkü olayı hatırlayalım; Pursaklar istikametinde ilerleyen, 438 numaralı belediye otobüsünde yaşlı bir yolcunun otobüsten inmek için butona basmasına rağmen sol şeritte ilerleyen otobüs durakta durmadı. Bunun üzerine otobüste bulunan yolculardan Halim Mutlu, EGO şoförü  M. Ö'a 'amca inecekti' diye seslendi. Bunun üzerine şoför, Halim Mutlu’ya  'sana ne avukatı mısın?' şeklinde sert bir şekilde tepki gösteriyor. Ardından, Şehit Ömer Halis Bulvarı üzerinde otobüsü yolun sağında durduran şoför M.Ö., beyin rahatsızlığı olduğunu söylemesine rağmen Halim Mutlu'yu darbederek otobüsten atıyor. Ardından tehditler savuran şoför M. Ö.  '20 yıl yattım, 20 yıl da senin için yatarım' diyor.

Yolcuların araya girmesiyle kavga sonlanmış.. Olay, o anlar civarda bulunan bir iş yerinin kamerasına yansıması sonucu ortaya çıktı. Eğer video olması olayı bilmeyecektik. 

Kollarından ve boynundan yaralanan Halim Mutlu haklı olarak  diyor ki ;”20 yıl içeride yatmış bir insan, nasıl EGO şoförü olarak işe alınır?”

EGO Genel Müdürlüğü’nün  olaydan sonra  yaptığı açıklamada çok ilginç

"28.08.2024 tarihinde saat 08.06 sularında, 438 numaralı hattımızda çalışan 07-401 EGO kodlu otobüsün sürücüsünün, bir yaşlı vatandaşı darp etmesi olayı sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştır. Bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz.

28.08.2024 tarihinde olay incelemesi yapılarak ilgili birimlerimizce raporlanmış ve kurum içi idari işlem süreci başlatılmıştır. Sürücünün savunması alındıktan sonra gün içinde disiplin kurulana sevk edilmiştir. Kurumumuz, bu tür olayların ciddiyetinin farkındadır ve gerekli disiplin mekanizmalarını hızlı bir şekilde devreye sokmaktadır.

İlgili otobüs sürücüsü; 20.03.2007 tarihinden bu yana, hizmet alım sözleşmesi gereği kuruluşumuz bünyesinde sürücü kadrosunda çalışmaktadır Daha önce, 2021 Eylül ayında kazaya sebebiyet vermekten dolayı kusurlu bulunmuş ve karşı taraf davacı olmuştur. Mahkemece yapılan yargılama neticesinde; 5 yıl boyunca bir suça karışmaması kaydıyla hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilmiştir. Yani söz konusu otobüs sürücüsünün herhangi bir hapis cezası bulunmamaktadır.

Kurumumuz, çalışanlarının eğitimine ve disiplinine büyük önem vermekte olup bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri de almaktadır. Oldukça kalabalık bir personel grubu ve filo yönetimi ile hizmet veren kurumumuz, hizmet kalitesini yükseltmek ve personelinin hizmet koşullarını iyileştirmek için özenle çalışmaya devam etmektedir."

Açıklamaya bakar mısınız. Şoför daha önce kazaya neden olmuş veya bir olaya karışmış, Mahkeme, 5 yıl boyunca bir suça karışmaması kaydıyla hükmü geriye bırakmış.  Sabıkası var ama hapis cezası yok muş.

Şimdi EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin’e soruyorum ;

-Otobüs sürücülerinin trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza, hız kontrolü ve saldırganlık gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek için uygulanması gereken psikoteknikten geçiriliyor mu ?

-Sık kaza yapmış EGO şoförleri neden geri hizmete alınmıyor ?

-Otobüs filosunda görev yapacak personel sıkıntı mı yaşanıyor ?

-EGO’da kaç sabıkalı şoför bulunmaktadır ?

Sayın Dr. Taylan Engin’den bu soruların yanıtını bekliyorum.

  • Cumartesi 25.2 ° / 15.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.5 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 21.4 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,10% 0,28
  • EURO

    38,11% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2877,00% 1,70
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54

Aksaray

21.09.2024

  • İMSAK 05:02
  • GÜNEŞ 06:24
  • ÖĞLE 12:42
  • İKİNDİ 16:08
  • AKŞAM 18:50
  • YATSI 20:07
Aksaray Jandarması Motosiklet Denetimlerini artırdı Aksaray Jandarması Motosiklet Denetimlerini artırdı
ASÜ’DE 3. YAŞ ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÖN HAZIRLIKLAR BAŞLADI ASÜ’DE 3. YAŞ ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÖN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
ROMANYA’DA EMI RÜZGÂRI ROMANYA’DA EMI RÜZGÂRI
ASÜ’LÜ YEDİ AKADEMİSYEN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA ASÜ’LÜ YEDİ AKADEMİSYEN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA
AKSARAY BELEDİYESİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI AKSARAY BELEDİYESİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI
19 Eylül Gaziler Günü Aksaray’ dada Coşkuyla Kutandı 19 Eylül Gaziler Günü Aksaray’ dada Coşkuyla Kutandı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya Aksaray'da Genişletilmiş İl Divan Toplantısına Katıldı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya Aksaray'da Genişletilmiş İl Divan Toplantısına Katıldı
Aksaray'da Aile İçi Anlaşmazlık Ölüm İle Sonlandı. Aksaray'da Aile İçi Anlaşmazlık Ölüm İle Sonlandı.
Aksaray'da Pazar Yerinde Çıkan Kavgada 5 Kişi Yaralandı Aksaray'da Pazar Yerinde Çıkan Kavgada 5 Kişi Yaralandı
E 90 Karayolu Aksaray Kontrol merkezinde çok sayıda kaçak tütün ve tütün mamulleri yakalandı E 90 Karayolu Aksaray Kontrol merkezinde çok sayıda kaçak tütün ve tütün mamulleri yakalandı
Aksaray’da Güvenli Okul Güvenli Gelecek Kapsamında Çocuklara Eğitim Verildi Aksaray’da Güvenli Okul Güvenli Gelecek Kapsamında Çocuklara Eğitim Verildi
Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı
Aksaray Heyeti Sağlık Bakanı İle Bir Araya Geldi Aksaray Heyeti Sağlık Bakanı İle Bir Araya Geldi
ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR
Aksaray’ın Ağaçören İlçesinde Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Suçüstü Yakalandı Aksaray’ın Ağaçören İlçesinde Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Suçüstü Yakalandı