Ali Genç


CUNTANIN MİLLETİN 1.ADAMINA İSNAT EDİP ISPATLAYAMADIKLARI”BEBEK DAVASI”

CUNTANIN MİLLETİN 1.ADAMINA İSNAT EDİP ISPATLAYAMADIKLARI”BEBEK DAVASI”


 

 Cuma’dan devam.

  Bu konuda Vikpedia ve dönem yazan diğer birçok kaynakta verilen bilgide;

 Bebek Davası (31 Ekim 1960 - 22 Kasım 1960)

    27 Mayıs 1960 darbesinin ardından, cunta yönetimi tarafından Türkiye Cumhuriyetinin 23. Hükümeti Başbakanı Adnan Menderes'e ve Zeynep Kamil Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Atabey'e, "yeni doğmuş gayri meşru çocuğu öldürmek ve bu suça azmettirmek" gerekçesiyle açılmış davadır.

    Adnan Menderes'in, metresi olan(Milletinden aldığı yetkiyle Başbakanlığında başarılarıyla gönüllere giren ve katledilmelerinden bu yan aradan geçen 64 yıldır da sevgisi artarak devam eden Menderes ve arkadaşlarını emperyalistlerin isteğiyle katletmek için Türkiye Cumhuriyetindeki  yapılan tüm darbeleri de mayalayan 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından kurulan düzmece mahkemede akla ziyan şekildeki isnatla ortaya konan düzmece iddiada) opera sanatçısı Ayhan Aydan'dan olan çocuğunu, doğuma giren Dr. Fahri Atabey'e öldürttüğü iddia edildi.

    Ayhan Aydan'ın sanık olarak dinlendiği davadan, Menderes ve Atabey beraat ettiler. 

   Bebek Davası, cunta yönetiminin Adnan Menderes aleyhinde açtığı 13 dava arasından beraatla sonuçlanan tek davadır. 

Kendilerinin de verdikleri krediyi veren Menderes’i Vinileks’e kredi vermekle  suçladıkları Şirketi Davası (4 Kasım 1960 - 26 Kasım 1960)

   Maliye bakanı Hasan Polatkan'ın şirkete usulsüz kredi sağladığı ve bunun üzerine 110.000 lira rüşvet aldığı iddia edilmiştir.

   Adnan Menderes ve Hasan Polatkan'ın nüfuzlarını kullanarak "Vinileks" firmasına Türkiye Vakıflar Bankası'ndan kredi verdirmekle suçlanmışlardır. 

   Adnan Menderes tarafından kurulan bu Bankanın 27 Mayıs darbesine kadar Umum Müdürlüğü'nü yapan ve 1961 seçimlerinden sonra tekrar aynı Bankanın Genel Müdürlüğüne getirilecek olan Sabahattin Tulga yaptığı savunmada krediyi, suni deri imal ederek ithal ikamesi yapacak bu firmanın karlı olacağına inandıkları için verdiklerini; nitekim darbe sonrası işbaşına gelen yeni Banka yönetiminin de aynı firmaya ilave kredi vererek bu firmanın kredi limitini iki misli arttırdığını belirtmiştir. 

  Buna rağmen bu mahkeme Menderes ve Hasan Polatkan'ı bu davadan da suçlu bulmuştur. 

 Polatkan, 7 yıl ağır hapis ve memuriyetten men cezası alırken, şirket yetkilileri de ceza almışlardır. 

 Bakanların yol harcırahı için açılan ve beraat ettikleri Dolandırıcılık Davası (8 Kasım 1960 - 3 Aralık 1960)

Eski bakanlardan Hayrettin Erkmen ve Zeyyat MandalinciABD’ye yaptıkları geziden artan dövizleri geri vermemek iddiasıyla yargılandı. Her iki bakan da bu davadan beraat etmiştir. 

Arsa Davası (8 Kasım 1960 - 26 Kasım 1960)

Tarım Bakanı Nedim Ökmen, hükümeti, eşine ait arsaları fahiş fiyattan satın almaya zorlamaktan yargılanmış ve mahkûm olmuştur. 

Ali İpar Davası (15 Kasım 1960 - 19 Ocak 1961)

Bu davada, Adnan MenderesFatin Rüştü ZorluHasan PolatkanMedeni Berk ve Hayrettin Erkmen ile İpar Transport şirketinin sahibi armatör Ali İpar döviz yasasını ihlal etmek iddiasıyla yargılanmışlar ve mahkûm olmuşlardır. 

 Zaman aşımıyla düşen ”Değirmen Davası” (18 Kasım 1960 - 3 Aralık 1960)

Ticaret Bakanı İbrahim Sıtkı Yırcalı yolsuz kredi kullanımı suçuyla yargılandı. Zaman aşımına uğradığından dava düştü.

  Barbara Davası (21 Kasım 1960 - 20 Aralık 1960)

Refik Koraltan'ın bir Alman hizmetçi getirmek ve kendisine döviz tahsis ederek Döviz Kanunu'nu ihlal etmesi suçlaması ile, Hasan Polatkan ve Refik Koraltan yargılanmış ve her ikisi de mahkûm olmuşlardır. 

Kıbrıs’ın  Yunanistan’a verilmesini engellemek için yapılan çalışma için Menderes’in suçlandığı “Örtülü Ödenek Davası” (25 Kasım 1960 - 2 Şubat 1961)

   Adnan Menderes ve Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Salih Korur, Başbakanlık örtülü ödeneğini yasalara(kanunlara) aykırı biçimde kullanmaktan yargılandılar ve mahkûm oldular.(Bu Para İngilizlerin   Osmanlıdan 100 yıllığına kiraladıkları fakat devletin Almanlara birlikte savaşa girmesi üzerine ilhak ettikleri Kıbrıs adasının Yunanlılara verme oyununun bozulması için yapılan çalışmaya harcanan paradır)

  Bugünde yerimiz dolmasına rağmen Milletin iradesine emperyalist emellerine hizmet için yapılan  27 Mayıs 1960 darbesinden sonra kurulan düzmece mahkemenin düzmece suçlamaları tamamlanmadığından konumuza İznillah Çarşamba günü kaldığı yerden devam edeceğim.

  Hakkın rızası ve milletimizin mutlu istikbali için okunması ve okutturulması dileğiyle Rabbim yar ve yardımcımız olsun..

   Devamı Çarşamba’ya.

  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false
  • Cuma 8.5 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 6.5 ° / 4.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Zonguldak

05.03.2026

  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:19
  • AKŞAM 18:54
  • YATSI 20:14
Aksaray Üniversitesi’nde “Aksaray’a Özgü Hediyelik Seramik” Sergisi Açıldı Aksaray Üniversitesi’nde “Aksaray’a Özgü Hediyelik Seramik” Sergisi Açıldı
Evren Dinçer: “Ramazan’da Her Gün 5 Bin Vatandaşımıza Sıcak Yemek Ulaştırıyoruz” Evren Dinçer: “Ramazan’da Her Gün 5 Bin Vatandaşımıza Sıcak Yemek Ulaştırıyoruz”
Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireyleri Hayata Güçlü Şekilde Hazırlıyor Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireyleri Hayata Güçlü Şekilde Hazırlıyor
İŞKUR’dan Tarım Sektörüne İstihdam Desteği: 13 Kişi İşbaşı Yaptı İŞKUR’dan Tarım Sektörüne İstihdam Desteği: 13 Kişi İşbaşı Yaptı
Aksaray Valisi Murat Duru’dan Çiftlik Mahallesi’ne Ziyaret Aksaray Valisi Murat Duru’dan Çiftlik Mahallesi’ne Ziyaret
İSRAİLİN GÖREVLERİNİ YAPAN TÜRK GAZETECİLERİNE ALÇAK MÜDAHALESİNE TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL'DEN SERT TEPKİ “GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR!” İSRAİLİN GÖREVLERİNİ YAPAN TÜRK GAZETECİLERİNE ALÇAK MÜDAHALESİNE TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL'DEN SERT TEPKİ “GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR!”
Adalet ve Kalkınma Partisi Aksaray Teşkilatı Ramazan’da Sokak Sokak Geziyor Adalet ve Kalkınma Partisi Aksaray Teşkilatı Ramazan’da Sokak Sokak Geziyor
Aksaray’da Sevilen Muhtar Adem Atak, Yerli Ailesinin İftarına Konuk Oldu Aksaray’da Sevilen Muhtar Adem Atak, Yerli Ailesinin İftarına Konuk Oldu
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden SİBERAY Atağı: 45 Etkinlikte 48 Bin 700 Kişiye Ulaşıldı Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden SİBERAY Atağı: 45 Etkinlikte 48 Bin 700 Kişiye Ulaşıldı
“Önce İftar, Sonra İlahi” Akımına Katıldılar “Önce İftar, Sonra İlahi” Akımına Katıldılar
Aksaray Protokolü İftar Sofrasında Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Turizm Vurgusu Aksaray Protokolü İftar Sofrasında Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Turizm Vurgusu
Aksaray’da Gönül Sofrası: Yakabağlar Camii’nde İftarda Buluştu Aksaray’da Gönül Sofrası: Yakabağlar Camii’nde İftarda Buluştu
MİLLETLER ARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNDEN BÜRÜKSEL'DE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ MİLLETLER ARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNDEN BÜRÜKSEL'DE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ
AK Parti Aksaray’dan 28 Şubat’ın 29. Yıl Dönümünde Basın Açıklaması AK Parti Aksaray’dan 28 Şubat’ın 29. Yıl Dönümünde Basın Açıklaması
ZABITA EKİPLERİ KASAPLARA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ ZABITA EKİPLERİ KASAPLARA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ