Okan Geçgel


CHP’nin İki Yüzlü Tutumu: Kreş Adı Altında Paralel Anaokulları

CHP’nin İki Yüzlü Tutumu: Kreş Adı Altında Paralel Anaokulları


   Son günlerde, kreş adı altında paralel anaokulu açan belediyelerle ilgili tartışma, CHP’lilerin kamuoyunu yanıltmasıyla yeni bir boyut kazandı.

  Özellikle İstanbul Eyüp Sultan ’da gazetecilerin sorularını cevaplayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yasaları tanımayan tutumu dikkat çekti.

 Belediyelere anaokulu açma yetkisi veren tasarının CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp iptal ettirildiğinin hatırlatılması üzerine, İmamoğlu alaycı bir şekilde, “Kim aldıysa ona sor kardeşim. Benim işim o değil. Ben 2007’de inşaat yapıyordum.” şeklinde bir yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı da kreş adı altında paralel anaokulu açan belediyelere bir yazı göndererek, bu okulların Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. 

CHP’nin iki yüzlü tutumu ise gözlerden kaçmıyor. 

Gelişmelerin kökeni 2005 yılına dayanıyor.

 Kanuna göre belediyelerin, asli görevlerinin yanında okul öncesi eğitim kurumları açabilme hakkı bulunuyordu.

 Ancak, bu kanunun ilgili maddesi CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınarak Mayıs 2007’de iptal ettirildi.

CHP’nin İki Yüzlü Tutumu: Eğitimde Çifte Standart

   Belediyelerin okul öncesi eğitim kurumları açabilmesi, yerel(mahalli) yönetimlerin eğitim alanında daha etkin rol oynamasını sağlayacak bir düzenlemeydi. 

  Ancak CHP, bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettirdi.

  Bugün gelinen noktada, CHP’li belediyeler kreş adı altında paralel anaokulları açarak bu yetkiyi yeniden ele almaya çalışıyor.

  Bu durum, CHP’nin iki yüzlü ve tutarsız bir tutum sergilediğinin en açık göstergesidir.

Geçmişten Günümüze CHP’nin İki Yüzlü Siyaseti

  Geçmişte, belediyelerin çoğunluğu AK Parti’de iken, CHP Anayasa Mahkemesi’ne giderek belediyelerce kreş açmanın Anayasa’ya aykırı olduğunu bildirmiş ve bu şekilde belediyelerin kreş açmasının önüne geçmiştir.

  Ancak bugün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu durumu hatırlatması üzerine, CHP sanki hükümet ya da Milli Eğitim Bakanlığı belediyelerin kreş açmasının önüne set çekiyormuş gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte ve Ekrem İmamoğlu yasaları (kanunları)hiçe sayarak devletin bakanına meydan okumaktadır.

 Bu iki yüzlü siyaset, siyasette çirkefliğin adıdır.

Aynı şekilde, geçmişte belediyelerce öğrencilere verilen bursların önüne geçmek için de CHP Anayasa Mahkemesi’ne gitmiş ve belediyelerce öğrencilere verilen bursların iptal edilmesini sağlamıştı. Unutulmamalıdır ki, atılan her adımın iyi hesaplanması gerekir; çünkü bir gün yanlış bir hesabın gelip senin ayağına dolanacağını unutmamak gerekir. CHP’nin yaptığı bugün budur. 

Dün Anayasa Mahkemesi’ne giderek iptal ettirdiği konular, bugün kendi karşısına çıkmaktadır ve maalesef bunu sanki kendi yapmamış gibi hükümete mal etmektedir. Bu doğru bir tutum değildir, bu siyaset değildir; hele ahlaklı siyaset hiç değildir.

Ekrem İmamoğlu’nun Çelişkili Açıklamaları

   İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları, CHP’nin bu tutarsızlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

  İmamoğlu’nun, “Kim aldıysa ona sor kardeşim. Benim işim o değil. Ben 2007’de inşaat yapıyordum.” diyerek sorumluluktan kaçınması, CHP’nin bu meseledeki ciddiyetsiz yaklaşımını ortaya koymaktadır.

 Belediyelerin eğitim alanında daha fazla yetki alması gerektiğini savunan bir partinin, aynı zamanda bu yetkiyi iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesi’ne başvurması, ciddi bir çelişki ve tutarsızlık örneğidir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Uyarısı

  Milli Eğitim Bakanlığı, kreş adı altında paralel anaokulu açan belediyelere gönderdiği yazıda, bu okulların Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladı. 

 Bakanlık, belediyelerin asli görevleri dışında eğitim kurumları açma yetkilerinin bulunmadığını belirterek, bu konuda belediyeleri uyardı.

  Bu uyarı, CHP’nin yıllar önce Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığı ve iptal ettirdiği düzenlemenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ekrem İmamoğlu’nun Çirkef Siyaseti

Ekrem İmamoğlu gelecekte Cumhurbaşkanı olabilmek ya da aday olabilmek için adeta her türlü çirkefliğe ve siyasi nezaketsizliğe başvurmaktadır. 

 Ancak İmamoğlu’nun bu çabası beyhudedir.

Çünkü dürüst ve ilkeli siyaset yapanlar kazanmaktadır.

 Çeşitli ayak oyunlarıyla bir yerlere gelmeye çalışmak, gündemde kalmak ya da suni gündem oluşturmak hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

Sözün Özü

    CHP’nin eğitim alanında sergilediği iki yüzlü ve tutarsız tutum, kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

   Belediyelerin eğitimde daha etkin rol oynamasını engelleyen CHP, bugün kreş adı altında paralel anaokulları açarak bu yetkiyi yeniden ele almaya çalışıyor.

  Aynı şekilde, geçmişte belediyelerin öğrencilere burs vermesini engelleyen CHP, şimdi bu tutumun karşısında yer alarak kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır.

  Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyarıları, CHP’nin bu meseledeki çelişkili tutumunu açıkça ortaya koymaktadır.

  Eğitimde tutarlılık ve şeffaflık, CHP’nin de benimsemesi gereken temel prensipler arasında olmalıdır.

  Dürüst ve ilkeli siyaset yapanlar kazanmaktadır; çeşitli ayak oyunlarıyla bir yerlere gelmeye çalışmak, gündemde kalmak ya da suni gündem yaratmak hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

Kalın Sağlıcakla...

  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Aksaray

05.07.2025

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 21:58
Aksaray'da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Şüpheliye Adli İşlem Aksaray'da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Şüpheliye Adli İşlem
Aksaray'da İŞKUR’dan 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Desteği Aksaray'da İŞKUR’dan 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Desteği
Gazeteci Yazar Rasim Gül Beyin Kanaması Geçirdi, Yoğun Bakıma Alındı Gazeteci Yazar Rasim Gül Beyin Kanaması Geçirdi, Yoğun Bakıma Alındı
Vali Kumbuzoğlu: “Aksaray’da Suç Oranları Düşüyor, Denetimler Artıyor” Vali Kumbuzoğlu: “Aksaray’da Suç Oranları Düşüyor, Denetimler Artıyor”
Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı
ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi
ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DOĞALGAZDA %50 İNDİRİM MÜJDESİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DOĞALGAZDA %50 İNDİRİM MÜJDESİ
YENİ SANAYİ SİTESİNDE OTO HIRSIZLIĞI 24 SAATTE AYDINLATILDI YENİ SANAYİ SİTESİNDE OTO HIRSIZLIĞI 24 SAATTE AYDINLATILDI
Aksaray’da “Gece Vakti Silahla Yağma” Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı Aksaray’da “Gece Vakti Silahla Yağma” Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
Türkiye İstatistik Kurumu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.
“Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı “Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı
Aksaray’da Kasa Hırsızlığı 3 Şüpheliyle Birlikte Çözüldü: Suç Makinesi Zanlılar Tutuklandı Aksaray’da Kasa Hırsızlığı 3 Şüpheliyle Birlikte Çözüldü: Suç Makinesi Zanlılar Tutuklandı
Aksaray’da 24 Yıl Cezası Bulunan Hırsızlık Şüphelisi Yorgan Altında Yakalandı Aksaray’da 24 Yıl Cezası Bulunan Hırsızlık Şüphelisi Yorgan Altında Yakalandı
3268 METREDE SSCB SEVGİSİ VE HASRETİYLE KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI!!! 3268 METREDE SSCB SEVGİSİ VE HASRETİYLE KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI!!!
Aksaray Müftülüğü’nde İŞKUR Kapsamında Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı Aksaray Müftülüğü’nde İŞKUR Kapsamında Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı