Okan Geçgel


CHP’nin İki Yüzlü Tutumu: Kreş Adı Altında Paralel Anaokulları

CHP’nin İki Yüzlü Tutumu: Kreş Adı Altında Paralel Anaokulları


   Son günlerde, kreş adı altında paralel anaokulu açan belediyelerle ilgili tartışma, CHP’lilerin kamuoyunu yanıltmasıyla yeni bir boyut kazandı.

  Özellikle İstanbul Eyüp Sultan ’da gazetecilerin sorularını cevaplayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yasaları tanımayan tutumu dikkat çekti.

 Belediyelere anaokulu açma yetkisi veren tasarının CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp iptal ettirildiğinin hatırlatılması üzerine, İmamoğlu alaycı bir şekilde, “Kim aldıysa ona sor kardeşim. Benim işim o değil. Ben 2007’de inşaat yapıyordum.” şeklinde bir yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı da kreş adı altında paralel anaokulu açan belediyelere bir yazı göndererek, bu okulların Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. 

CHP’nin iki yüzlü tutumu ise gözlerden kaçmıyor. 

Gelişmelerin kökeni 2005 yılına dayanıyor.

 Kanuna göre belediyelerin, asli görevlerinin yanında okul öncesi eğitim kurumları açabilme hakkı bulunuyordu.

 Ancak, bu kanunun ilgili maddesi CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınarak Mayıs 2007’de iptal ettirildi.

CHP’nin İki Yüzlü Tutumu: Eğitimde Çifte Standart

   Belediyelerin okul öncesi eğitim kurumları açabilmesi, yerel(mahalli) yönetimlerin eğitim alanında daha etkin rol oynamasını sağlayacak bir düzenlemeydi. 

  Ancak CHP, bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettirdi.

  Bugün gelinen noktada, CHP’li belediyeler kreş adı altında paralel anaokulları açarak bu yetkiyi yeniden ele almaya çalışıyor.

  Bu durum, CHP’nin iki yüzlü ve tutarsız bir tutum sergilediğinin en açık göstergesidir.

Geçmişten Günümüze CHP’nin İki Yüzlü Siyaseti

  Geçmişte, belediyelerin çoğunluğu AK Parti’de iken, CHP Anayasa Mahkemesi’ne giderek belediyelerce kreş açmanın Anayasa’ya aykırı olduğunu bildirmiş ve bu şekilde belediyelerin kreş açmasının önüne geçmiştir.

  Ancak bugün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu durumu hatırlatması üzerine, CHP sanki hükümet ya da Milli Eğitim Bakanlığı belediyelerin kreş açmasının önüne set çekiyormuş gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte ve Ekrem İmamoğlu yasaları (kanunları)hiçe sayarak devletin bakanına meydan okumaktadır.

 Bu iki yüzlü siyaset, siyasette çirkefliğin adıdır.

Aynı şekilde, geçmişte belediyelerce öğrencilere verilen bursların önüne geçmek için de CHP Anayasa Mahkemesi’ne gitmiş ve belediyelerce öğrencilere verilen bursların iptal edilmesini sağlamıştı. Unutulmamalıdır ki, atılan her adımın iyi hesaplanması gerekir; çünkü bir gün yanlış bir hesabın gelip senin ayağına dolanacağını unutmamak gerekir. CHP’nin yaptığı bugün budur. 

Dün Anayasa Mahkemesi’ne giderek iptal ettirdiği konular, bugün kendi karşısına çıkmaktadır ve maalesef bunu sanki kendi yapmamış gibi hükümete mal etmektedir. Bu doğru bir tutum değildir, bu siyaset değildir; hele ahlaklı siyaset hiç değildir.

Ekrem İmamoğlu’nun Çelişkili Açıklamaları

   İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları, CHP’nin bu tutarsızlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

  İmamoğlu’nun, “Kim aldıysa ona sor kardeşim. Benim işim o değil. Ben 2007’de inşaat yapıyordum.” diyerek sorumluluktan kaçınması, CHP’nin bu meseledeki ciddiyetsiz yaklaşımını ortaya koymaktadır.

 Belediyelerin eğitim alanında daha fazla yetki alması gerektiğini savunan bir partinin, aynı zamanda bu yetkiyi iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesi’ne başvurması, ciddi bir çelişki ve tutarsızlık örneğidir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Uyarısı

  Milli Eğitim Bakanlığı, kreş adı altında paralel anaokulu açan belediyelere gönderdiği yazıda, bu okulların Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladı. 

 Bakanlık, belediyelerin asli görevleri dışında eğitim kurumları açma yetkilerinin bulunmadığını belirterek, bu konuda belediyeleri uyardı.

  Bu uyarı, CHP’nin yıllar önce Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığı ve iptal ettirdiği düzenlemenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ekrem İmamoğlu’nun Çirkef Siyaseti

Ekrem İmamoğlu gelecekte Cumhurbaşkanı olabilmek ya da aday olabilmek için adeta her türlü çirkefliğe ve siyasi nezaketsizliğe başvurmaktadır. 

 Ancak İmamoğlu’nun bu çabası beyhudedir.

Çünkü dürüst ve ilkeli siyaset yapanlar kazanmaktadır.

 Çeşitli ayak oyunlarıyla bir yerlere gelmeye çalışmak, gündemde kalmak ya da suni gündem oluşturmak hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

Sözün Özü

    CHP’nin eğitim alanında sergilediği iki yüzlü ve tutarsız tutum, kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

   Belediyelerin eğitimde daha etkin rol oynamasını engelleyen CHP, bugün kreş adı altında paralel anaokulları açarak bu yetkiyi yeniden ele almaya çalışıyor.

  Aynı şekilde, geçmişte belediyelerin öğrencilere burs vermesini engelleyen CHP, şimdi bu tutumun karşısında yer alarak kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır.

  Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyarıları, CHP’nin bu meseledeki çelişkili tutumunu açıkça ortaya koymaktadır.

  Eğitimde tutarlılık ve şeffaflık, CHP’nin de benimsemesi gereken temel prensipler arasında olmalıdır.

  Dürüst ve ilkeli siyaset yapanlar kazanmaktadır; çeşitli ayak oyunlarıyla bir yerlere gelmeye çalışmak, gündemde kalmak ya da suni gündem yaratmak hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

Kalın Sağlıcakla...

  • Çarşamba 6.4 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 8.2 ° / -3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,27% 0,04
  • EURO

    50,72% 0,65
  • GRAM ALTIN

    6623,30% 1,97
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 1,61

Zonguldak

21.01.2026

  • İMSAK 06:37
  • GÜNEŞ 08:07
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 15:38
  • AKŞAM 18:01
  • YATSI 19:26
Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’ün Açıklaması Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’ün Açıklaması
SÖYLEŞİ VE TÜRKÜ ŞÖLENİ ALOHA GEZGİN CAFE’DE SÖYLEŞİ VE TÜRKÜ ŞÖLENİ ALOHA GEZGİN CAFE’DE
Vali Murat Duru ve Eşi Elif Duru Huzurevi Sakinleriyle Bir Araya Geldi Vali Murat Duru ve Eşi Elif Duru Huzurevi Sakinleriyle Bir Araya Geldi
Aksaray’da İş İnsanı İnşaatta İntihar Girişiminde Bulundu, Hastanede Hayatını Kaybetti Aksaray’da İş İnsanı İnşaatta İntihar Girişiminde Bulundu, Hastanede Hayatını Kaybetti
BAŞKAN AKTÜRK: SANAYİ ALANLARI MASTER PLANI, AKSARAY’I TÜRKİYE’NİN YENİ ÜRETİM MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEK BAŞKAN AKTÜRK: SANAYİ ALANLARI MASTER PLANI, AKSARAY’I TÜRKİYE’NİN YENİ ÜRETİM MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEK
Aksaray’da Narkotik Operasyonu: 2 Tutuklama Aksaray’da Narkotik Operasyonu: 2 Tutuklama
CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir: “Aksaray Boş Vaatlerden Bıktı, Yatırım Bekliyor” CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir: “Aksaray Boş Vaatlerden Bıktı, Yatırım Bekliyor”
ASÜ ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında tıp alanında kapsamlı iş birliği protokolü Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) arasında; tıp eğitimi, tıpta uzmanlık eğitimi, klinik uygulama, araştırma, teknoloji ve akademik gelişimi kapsayan genel iş birliği protokolü imzalandı.
El ELE BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRECEĞİZ El ELE BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRECEĞİZ
KÜTAHYA’NIN DUAYEN GAZETECİSİNE 2025 MESLEK ONUR ÖDÜLÜ KÜTAHYA’NIN DUAYEN GAZETECİSİNE 2025 MESLEK ONUR ÖDÜLÜ
YARIYIL TATİLİNDE KARNE HEDİYEN EVREN BAŞKAN’DAN YARIYIL TATİLİNDE KARNE HEDİYEN EVREN BAŞKAN’DAN
Aksaray Valisi Murat Duru Şehit Ailesi ve Gazileri Ziyaret Etti Aksaray Valisi Murat Duru Şehit Ailesi ve Gazileri Ziyaret Etti
KÜTAHYA’NIN DUAYEN GAZETECİSİNE 2025 YILI MESLEK ONUR ÖDÜLÜ KÜTAHYA’NIN DUAYEN GAZETECİSİNE 2025 YILI MESLEK ONUR ÖDÜLÜ
AKSARAY ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI’NDA SELİM İNÇ DÖNEMİ AKSARAY ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI’NDA SELİM İNÇ DÖNEMİ
Aksaray Resmen “Yatırım Alanı Yeri” Oldu Geleceğin sanayi merkezi İç Anadolu’ya, Aksaray’a kayıyor Aksaray Resmen “Yatırım Alanı Yeri” Oldu Geleceğin sanayi merkezi İç Anadolu’ya, Aksaray’a kayıyor