Ali Genç


BU DÜNYADAN BİR MEMİŞ AKIN GELDİ GEÇTİ!

BU DÜNYADAN BİR MEMİŞ AKIN GELDİ GEÇTİ!


 Ölüm bir gerçektir.

   Rabbimiz bunu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimim Enkebut suresinin 57. Ayeti kerimesinde” Her canlı ölümü tadacak ve sonunda dönüp huzurumuza geleceksiniz.” diye buyuruyor. 

   Bu İlahi emrin tecelli etmesiyle Mimar Memiş Bey 76 yıllık dünya hayatından hoş bir seda bırakarak ahirete göçtü

   Bundan sonrası merhum yapıp yapmadıklarıyla Hakkın huzurundadır.

   Kendisiyle 5 yıl 1. dereceden olmasa da döneminde amirliğimi tenzili rütbeye düşürülmesiyle 2. dereceden mesai arkadaşlığı yapan olarak kendilerini Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz HZ. Muhammed(S.A.V)”Ölülerinizi hayırla yad edin” Hadisi şerifi ışığında anlatacağım.

   SERBEST MİMAR OLARAK YÜZLERCE DAR GELİRLİNİN EV SAHİBİ OLMASINI SAĞLAYANDIR!!!

   Memiş Bey  serbest mimar olarak yapı kooperatifleri aracılığıyla Aksaray genelinde yüzlerce dar gelirlinin ev sahibi olmasını sağlamaya vesile olandır.

    Yüzlerce kişinin ev sahibi olmasına vesile olurken “Armudun sapı, üzümün çöpü mi?” misali orana girmeyecekler sayılmaz ise genel manada bu çalışmalarında  dürüstlüğü ile bilinen ve tanınan olarak bunun karşılığını CHP’li Mehmet Dalkılıç’ın 3. defa girdiği Belediye başkanlığı seçimini  A.P’nin adayı Muhammed Taki Tatlıpınar karşısında 1973 te kaybetmesinden 16 yıl sonra soldan Belediye başkanı seçilendir.

ATATÜRK BULVARININ %30’UNU VE CUMHURİYET BULVARININ TAMAMIN AÇTIRIP AKSARAYA KAZANDIRANDIR!

   Aksaray Belediyesinin ilk teknik akademik eğitimini alan döneminde Makas ile Uluırmak arasından sonraki eski  Nevşehir yolunun Perekler Konağından bu yolla eski Ceza evinin üstünden birleştiren ve halk arasında 40 metrelik yol olarak bilinen Atatürk Bulvarını.

   Yine hemşerilerimiz arasında 30 metrelik yol olarak  Atatürk bulvarından E.90 kara yoluna kadar uzanan 30 Cumhuriyet bulvarlarını görevi kendisinden devraldığı 1984-89 arası Belediye Başkanı Muhammed Emin Gürün’ün küçük çaplı ilk 18. Madde uygulamasının ardından geniş alanda bu maddeyi uygulayarak bu iki yol ile birlikte birçok yolu açtıran ve genişletendir. 

2. GECE  KONDU ÖNLEME BÖLGESİNDE BELEDİYE ARSALARI OLARAK BİLİNEN YERDE 2028 KİŞİYE ARSA DAĞITTI!!!

    Memiş Beyin bu hizmeti gibi insanların hafızasında kalanı ise Taki Tatlıpınar’ın Pınar mahallesindeki gece kondu önleme bölgesinin ardından bunu ikinci defa uygulayan belediye başkanıdır.

 1979 Haziran’ı il 1989 Haziran’ı arasında  10 yıl aralıksız olarak amirliğini yaptığım ve Memiş Bey döneminde amirliğinden alındığım Ahmet Er döneminde ise isteğim üzerine Belediye Basın, Yayın, Turizm ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne dönüştürülen birimdeki amirliğim esnasında 1985’te merhum Emin Gürün’e başkanlığındayaptığı teklifim üzerine sabit  servis haline getirilen  ve Basın birimine bağlanan Numarataj adına imzamla Belediye Meclisine yapılan teklifle kurulan Fatih Mahallesi sınırları içinde  teknik çalışmaları  Harita Mühendisi Nurettin Aktan tarafından yapılan 2028 kişiye dağıtılan, hemşerilerimiz arasında “Belediye Arsaları” olarak bilinen hizmettir.

SİYASİ GÖRÜŞ AYRILIĞINA RAĞMEN İNSANCIL OLAN MEMİŞ AKIN YASAL HAKLARIMI İHLAL ETMEDİ!!!

   Birçok yazımda da belirttiğim gibi adaylığında kendisini desteklemeyeceğimi belirtmem ve açıkça ANAP adayı Turgut Yiğidim ’i desteklemem nedeniyle beni kurucusu ve 10 yıllık kesintisiz amirliğini yaptığım Belediye Basın bürosundan yazıyla önce Belediye önünü süpürmem, ardından ise yine görünür yerde kazma kürekle çalışmam için Fen İşleri emrine verildim.

    Bu şekildeki görevlendirme konusunda sağlam kaynaklardan aldığım bilgi üzerine yazdığım dilekçe ile raporlu engelim olması nedeniyle ayakta ve tozlu ile topraklı yerde çalışmayacağımı belirtmem üzerine Ervah kabristanlığında vefat edenlerin defterini tutmam için görevlendirerek insancıllığını ortaya koydu.

   Daha sonra ise benim yerime Belediye basın bürosu amirliğine getirilen emrimde 10 yıla yakın çalışanın masamı karanlık odaya atma isteği üzerine kendisine durumumu anlattığım zamanda haklı isteğimin gereğini yaptı.

   Haktan amelince muamele etmesi dileğimle ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim.

   Cuma’mız mübarek olsun.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 

 

 

 

 

 

 

Kıymetli A

  • Salı 35.4 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.6 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 16.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    10767,85%-0,03
  • DOLAR

    32,90% 0,28
  • EURO

    35,33% 0,58
  • GRAM ALTIN

    2464,39% 0,57
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,03

Aksaray

25.06.2024

  • İMSAK 03:25
  • GÜNEŞ 05:15
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:46
  • AKŞAM 20:19
  • YATSI 22:00
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU
Aksaray'da Düğünde Aracının lastıklerini yakan sürücüye vatandaş tepki gösterdi Aksaray'da Düğünde Aracının lastıklerini yakan sürücüye vatandaş tepki gösterdi
Aksaray'da aküsü patlayan araç yandı Aksaray'da aküsü patlayan araç yandı
Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı
AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!!
GAZETECİ ALİ GENÇ KENT FM’DE AKSARAYIN NASIL İL YAPILDIĞINI ANLATACAK! GAZETECİ ALİ GENÇ KENT FM’DE AKSARAYIN NASIL İL YAPILDIĞINI ANLATACAK!
AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!!
IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
İncesu 3. Geleneksel Beylerevi Tanışma ve Kaynaşma Şöleni Yapıldı        İncesu 3. Geleneksel Beylerevi Tanışma ve Kaynaşma Şöleni Yapıldı
AKSARAY VİLAYETİ 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ 35 YAŞINDA!!!
Aksaray da Vatandaş Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konusunda Uyarıldı Aksaray da Vatandaş Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konusunda Uyarıldı
Aksaray jandarması 6.750 kg bandrolsüz kıyılmış kaçak tütün ele geçirdi Aksaray jandarması 6.750 kg bandrolsüz kıyılmış kaçak tütün ele geçirdi
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAHKÛMLARA TATLI İKRAMI YAPTI. VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAHKÛMLARA TATLI İKRAMI YAPTI.
AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM
ZABITA EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE FIRIN VE MARKETLERDE DENETİMLERİNİ ARTIRDI ZABITA EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE FIRIN VE MARKETLERDE DENETİMLERİNİ ARTIRDI