Okan Geçgel


Batman’da Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı Gerçekleştirildi

Batman’da Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı Gerçekleştirildi


 Batman’da Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı Gerçekleştirildi

Türkiye İnternet Gazeteleri Derneği’nin (TİGAD) Batman Valiliği'nin desteği ile gerçekleştirdiği Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı büyük bir başarıyla tamamlandı. Bu çalıştay, özellikle genç gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi ve katılımcılara çok faydalı bilgiler sunuldu.

### Moderatör ve Konuşmacılar

Çalıştayın moderatörlüğünü, haberler.com ve SonDakika.com Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur yaptı. Konuşmacılar arasında ise çeşitli medya kuruluşlarından önemli isimler yer aldı:

- *Av. Bedia Teymur* - haberler.com ve SonDakika.com Genel Yayın Yönetmeni
- *Mustafa İlker Yücel* - Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
- *Meryem Nas Mercan* - Kanal 7 Haber Sunucusu
- *Uğurcan Gökçe* - Akit TV Haber Müdürü
- *Gözde Özyürek* - Ülke TV Program Sunucusu
- *Mustafa Biçer* - İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü
- *Dr. Aslı Köseoğlu* - Atatürk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi

Her konuşmacı, gazeteciliğin farklı yönleri hakkında değerli bilgiler ve deneyimlerini paylaştı, bu da katılımcılara mesleklerini daha iyi icra edebilme konusunda önemli bir perspektif kazandırdı.

### Teşekkürler

Çalıştayın gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Batman Valimiz Ekrem Canalp'e özel teşekkürlerimizi sunuyoruz. Valimiz Canalp, Batman’ın gelişimine yönelik birçok projeyi destekleyerek şehrin kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına büyük katkılar sağlıyor. Kendisi, çalıştayın düzenlenmesi ve başarılı bir şekilde yürütülmesinde de önemli bir rol oynadı. Canalp, genç gazetecilerin eğitimi ve gelişimi konusundaki duyarlılığı ve destekleri ile çalıştayın amacına ulaşmasında büyük katkı sağladı. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.

Ayrıca, TİGAD Batman İl Temsilcisi Hatice Türkkan, moderatörümüz Ekrem Teymur ve tüm konuşmacılara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Derneğimizin kurucu genel başkanı İzzet Aydın'a ve programa katılım sağlayan tüm il temsilcilerinize de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Batman Valiliği'nin tüm kademelerine de verdikleri destek ve göstersikleri ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.


### Batman Gezisi

Çalıştay sonrasında, Batman’ı keşfetme fırsatımız oldu. Özellikle tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Hasankeyf'i gezmek, bizler için unutulmaz bir deneyimdi. Yeni Hasankeyf'in güzelliklerini herkese görmesini tavsiye ediyoruz. Hasankeyf’in yanı sıra, Batman’ın diğer tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret ettik.

Güneydoğunun İncisi: Batman

*Tarihi ve Turistik Yerler:*

- *Hasankeyf*: Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu antik kent, zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile bizleri büyüledi. Mağaraları, tarihi köprüleri ve kale kalıntıları ile etkileyici bir geçmişe tanıklık ediyor.
- *Malabadi Köprüsü*: Ortaçağ'dan kalma bu muhteşem köprü, Batman’ın simgelerinden biri olarak göze çarpmakta ve hala sağlam durmaktadır. Dicle Nehri üzerinde yer alan bu köprü, taş işçiliğinin harika bir örneğini sergiliyor.
- *Batman Müzesi*: Bölgenin arkeolojik ve etnografik zenginliklerini sergileyen bu müze, Batman’ın tarihine ışık tutuyor. Müze, antik eserlerden etnografik objelere kadar geniş bir koleksiyona sahip.
- *On Kemerli Köprü*: Sason ilçesindeki bu tarihi köprü, bölgenin mimari zenginliğini gözler önüne seriyor. Köprü, yapısal güzelliği ve tarihi değeri ile dikkat çekiyor.
- *Mor Aho Manastırı*: Beşiri ilçesindeki bu tarihi manastır, Süryani kültürünün önemli bir parçasıdır. Tarihi 4. yüzyıla kadar uzanan bu manastır, Hristiyanlık tarihinin önemli merkezlerinden biri.
- *Petrol Müzesi*: Türkiye'nin ilk petrol kuyusunun bulunduğu Batman’da, petrol endüstrisinin tarihine ışık tutan bu müze, ziyaretçilere petrol çıkarma sürecinin tarihsel gelişimini sunuyor. Müze, petrolün çıkarılma ve işlenme süreçlerine dair ayrıntılı bilgiler sağlıyor.

### Batman: Petrolün Anavatanı

Batman, Türkiye'nin petrol endüstrisinin kalbi olarak da bilinir. İlk Türk petrolünün çıkarıldığı Raman Dağı, bölgenin ekonomik ve tarihsel önemini artırmıştır. Bu anlamda, Batman sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda enerji sektöründeki stratejik önemiyle de dikkat çekmektedir. Petrol Müzesi, bu zengin tarihi meraklılarına ayrıntılı bir şekilde sunmaktadır.

### Çalışmalarımız Devam Edecek

Çalıştayın başarıyla tamamlanmasının ardından, benzer çalışmaların devam edeceğini müjdelemek isteriz. Bu tür etkinlikler, genç gazetecilerin gelişimine katkı sağlamaya ve meslektaşlarımız arasındaki dayanışmayı güçlendirmeye devam edecektir. Çalıştay, genç gazetecilere hem teorik hem de pratik bilgi sağlamanın yanı sıra, mesleklerinde ilerlemek için ihtiyaç duydukları ağ oluşturma fırsatlarını da sunuyor.
Tİgad olarak bu tür etkinlik ve faaliyetlerin artarak devam etmesi için çalışmalarımızın devam edecek. 
Bu etkinliğe katılan, destek veren ve katkıda bulunan herkese bir kez daha teşekkür ederiz.

  • Perşembe 13.7 ° / 10.4 ° false
  • Cuma 15.5 ° / 10 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.1 ° / 12.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    11030,53%-0,06
  • DOLAR

    42,45% 0,03
  • EURO

    49,68% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5720,37% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9259,92% -0,65

Zonguldak

04.12.2025

  • İMSAK 06:24
  • GÜNEŞ 07:56
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 15:09
  • AKŞAM 17:30
  • YATSI 18:57
Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı
Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti
Aksaray Üniversitesi’nde 3 Aralık Coşkusu: Engelli Bireyler İçin Unutulmaz Farkındalık Programı Aksaray Üniversitesi’nde engelli bireyler unutulmaz bir gün yaşadı.
Yunus Emre Mahallesi’nde Çay - Simit Evi Yoğun İlgi Görüyor Yunus Emre Mahallesi’nde Çay - Simit Evi Yoğun İlgi Görüyor
AKSARAY BELEDİYESİ HASTA YAKINI KONUK EVİ 5 AYDA 3 BİN KONUK AĞIRLADI AKSARAY BELEDİYESİ HASTA YAKINI KONUK EVİ 5 AYDA 3 BİN KONUK AĞIRLADI
AKSARAY’DA ULAŞIMA NEFES ALDIRACAK ADANA–KONYA YENİ BAĞLANTI BULVARI PROJESİ HIZLA İLERLİYOR AKSARAY’DA ULAŞIMA NEFES ALDIRACAK ADANA–KONYA YENİ BAĞLANTI BULVARI PROJESİ HIZLA İLERLİYOR
AĞAÇÖREN OYMAAĞAÇ KÖYÜNDE 50 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU AĞAÇÖREN OYMAAĞAÇ KÖYÜNDE 50 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
AKSARAY BELEDİYESİ’NİN ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDEKİ ÜCRETSİZ KUAFÖR SALONU ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR AKSARAY BELEDİYESİ’NİN ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDEKİ ÜCRETSİZ KUAFÖR SALONU ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Aksaray'da Kaçakçılık Operasyonu: 5 Milyon TL Değerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi Aksaray'da Kaçakçılık Operasyonu: 5 Milyon TL Değerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Zorluklara Rağmen Büyüme Sürüyor: Koçaş’tan Üretim Ekonomisi Vurgusu Zorluklara Rağmen Büyüme Sürüyor: Koçaş’tan Üretim Ekonomisi Vurgusu
AKSARAY’DA ENGELSİZ İSTİHDAM İÇİN GÜÇLÜ ADIMLAR AKSARAY’DA ENGELSİZ İSTİHDAM İÇİN GÜÇLÜ ADIMLAR
ORTAKÖY'ÜN ÖNCEKİ DÖNEM KAYMAKAMI HARUN BAŞIBÜYÜK’ÜN EŞİ DR. FADİME BAŞIBÜYÜK VEFAT ETTİ ORTAKÖY'ÜN ÖNCEKİ DÖNEM KAYMAKAMI HARUN BAŞIBÜYÜK’ÜN EŞİ DR. FADİME BAŞIBÜYÜK VEFAT ETTİ
MİMARLAR ODASI AKSARAY TEMSİLCİLİĞİ’NDE 19. DÖNEM GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU MİMARLAR ODASI AKSARAY TEMSİLCİLİĞİ’NDE 19. DÖNEM GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU
Aksaray’da Dolandırıcı Şahıs Yakalandı: 5,5 Milyon TL Değerinde Ziynet Eşyası Ele Geçirildi Aksaray’da Dolandırıcı Şahıs Yakalandı: 5,5 Milyon TL Değerinde Ziynet Eşyası Ele Geçirildi
BAŞKAN DİNÇER: “GENÇLİĞE YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR” BAŞKAN DİNÇER: “GENÇLİĞE YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR”