Ali Genç


“AL TAKKE VER KÜLAH”, AHBAP ÇAVUŞLUKTAN ZAMANLARIMI VARKİ BİLSİNLER?!!!

“AL TAKKE VER KÜLAH”, AHBAP ÇAVUŞLUKTAN ZAMANLARIMI VARKİ BİLSİNLER?!!!


   Bu eleştiriler özel olarak bir atanmış(lar) ve seçilmiş(ler), Meslek Odası(ları) ile STK yetkilisi(leri) ile kanaat önderi(leri) medya mensubu (ları)’na değildir.

   Eleştirinin maksadı ve dileği Mevlana Hazretlerinin dünün dünde kaldığı, şimdi yeni şeylerin yapılması konusundaki ortaya koyduğunun gereğinin yapılmasıyla ilimizin payidar olmasını sağlayacak samimi dileklerin sebebi ile bu sebeplerin çözümüdür.

  Eleştiri nokta atışı olmamasına, maksat bekçiyi dövmekte olmayıp üzüm yemek olmasına rağmen isteyende üstüne de alabilir.

  Yani ara başlıklar altında yapılacak eleştirinin muhatapları samimi olan istisna dışında kalanların kahır ek serisidir.!!!

   Hemşerilerimizi Hakkın rızası için hakem yaparak bilgilendirmeye başlıyorum.

AKSARAY’IN İKİ İLÇELİK SEBEBİ DEMİRYOLU HATTI KONUSUNDAKİ TÜM YAZILI VE SÖZLÜ BİLGİLENDİRMEYE RAĞMEN ERDOĞAN’IN ZİYARETLERİ ÖNCESİ GEREĞİNİ YAPAN OLMADI!!!

 1933-89 arasındaki 56 yıl süren Aksaray’ın ilçe prangasına çarptırılmasını sağlayan 2197 sayılı kanunun gerekçelerinden olan bizi limanlara bağlayacak Aksaray-Ulukışla Demir yolu projesinin hizmete girmesi için 2008’in  Kasım ayından itibaren bir çalışma başlatıldı.

    Bunun için her vesile ile yazılan onlarca haber ve köşe yazısının yanında ilgiliyle yetkililer, siyasiler, Meslek Odaları, STK yetkilileriyle kanaat önderleri ve Medya mensuplarıyla bire bir yapılan görüşmelerle oluşturulan kamuoyu ve bu kamu oyunun içinde bulunan dönemin bazı Meslek Kuruluşlarıyla, STK yetkililerin ikna edilmesiyle  ilk söz 19 Aralık 2010 da  o zamanki Ulaştırma bakanı ve son Başbakan Binali Yıldırım’dan alındı.

    Atalarına rahmet olsun bu konudaki dileğimi kabul eden iki Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Südemen ve Celil Acar’ın ortak çabasıyla kendilerine attığım haberin Aksaray’ın 13  mahalli gazetesinden  11’inde Başbakan Erdoğan’ın 15 Temmuz Milli irade Meydanındaki  Ak Parti mitingini yaptığı 26 Mayıs günü yayınlanmasının da inkar edilmez etkisiyle Başbakan hem bu hattın müjdesini, hem de yapım talimatını verdi.

   2013 yılında ÇED projesi,2016 da ETÜT projesi biten 2017’de DPT tarafından yatırım programına alınan hat için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm Aksaray ziyaretleri öncesi ve ziyaret günü yapılan haberler ve telefon ile mesaj bildirimlerine rağmen siyasiler, Meslek Odaları ve STK’lar ,kanaat önderleri ve medya tarafından gereken maalesef yapmadı.

BIRAKIN DESTEK OLMASINI İTİBARSIZLAŞTIRMAK  İSTEYENLER ELİNDEN GELENİ YAPTILAR!!!

   2008 Kasım’ında başlatılan çalışmanın başarılı olabilmesi için medya organlarını gezerek bu meselenin mümkün olan en kısa zamanda çözümü kavuşturulması için onlarında konuyu işlemelerini diledim.

  Bırakın gerekenin yapılmasını birilerinin bu hattın 250 km hızla yolcu taşımaya  ve 80 km ile ise  yük taşımaya göre projelendirilmesine rağmen bazıları ise” Yavaş Tren, Cuf cuf, Kodamanlara hizmet edecek” gibi sözlerle birde proje akla ziyan şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılmasına bile tepki gösteren olmadı.!!!

SELÇUKLU,OSMANLI VE 1930 HARİTASINDAKİ SOMUT’A RAĞMEN KOMŞUNUN ORTAYA ATTIĞI BAZI İLÇELERİN KENDİSİNİN OLDUĞUNDAN YENİDEN, BAĞLANMASINADA TOP YEKUN TEPKİ VEREN OLMADI!

 

 

 

                                                                                         1930  Türkiye haritası

 

 

                                                                          1930 Türkiye haritasında Aksaray(Kızıl Irmak Aksaray ile Kırşehir arasında doğal sınır, yani Kırşehir in Aksaray'dan yana bir karış bile toprağı yok)

 

  2011 Genel seçimleri öncesi bakanlıkta yapan komşudaki bir eski siyasetçi  orta başlıktaki gerçeğe rağmen önce Ortaköy ve Sarıyahşi ilçelerinin daha önce kendi toprakları içinde olduğunu ortaya attı.

   Ardından üstüne ölü toprağı ekilmiş olan Aksaray siyasileri ile atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odalarıyla  STK’larından bir tepki gelmemesi üzerine bu defada bunların kendilerine bağlanması gerektiğini belirtti.

   Buna da o zamanki haber ve köşe yazısında kendilerinden” Vatan Delileri” olarak övgüyle bahsettiğim deli Mahmut lakaplı 19. ve 20. Dönem Milletvekili Mahmut Öztürk, Has Parti il başkanı  Harita Mühendisi Nurettin Aktan, Müsiad Aksaray şubesi başkanı iş insanı Zeki Kalya ve Folklor araştırmacısı Cihan Emel Demiryürek ’ten başka tepki gösteren olmadı.

    Hatta yazıyı okuyan bir siyasetçinin “Ali Ağabey bende bu vatan delilerin içinde var mıyım?” sorusuna” Hadi  işine git” diye cevap verdim.

    Yazacaklarım tamamlanmadı, konunun tam olarak anlaşılabilmesi için Mevla’mız izin verirse  Pazartesi günü kaldığım yerden devam edeceğim.

   Gereğinin yeri ve zamanında yapılması için takibi dileğiyle.

  Cuma’mız ,Regaip kandilimiz ve  üç aylarımız mübarek olsun.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

   Devamı Pazartesi’ye.

 

  • Pazar 9.1 ° / 6.6 ° false
  • Pazartesi 8.8 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 8.2 ° / 5.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Zonguldak

15.03.2026

  • İMSAK 05:33
  • GÜNEŞ 06:58
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:26
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:25
AKSARAY’DA KATLİAM GİBİ KAZA: ANNE VE BABA HAYATINI KAYBETTİ, 4 ÇOCUK YETİM KALDI
AKSARAY’DA KATLİAM GİBİ KAZA: ANNE VE BABA HAYATINI KAYBETTİ, 4 ÇOCUK YETİM KALDI AKSARAY’DA KATLİAM GİBİ KAZA: ANNE VE BABA HAYATINI KAYBETTİ, 4 ÇOCUK YETİM KALDI
OSMANLI
OSMANLI'DA 24 YIL ŞEYHÜLİSLAMLIK YAPAN AKSARAYLI OSMANLI'DA 24 YIL ŞEYHÜLİSLAMLIK YAPAN AKSARAYLI
İSTANBUL
İSTANBUL'UN AKSARAY'INA KARDEŞ ŞEHİRDEN TARİHİ MİRAS: KIZIL MİNARE İSTANBUL'UN AKSARAY'INA KARDEŞ ŞEHİRDEN TARİHİ MİRAS: KIZIL MİNARE
İSTANBUL
İSTANBUL'UN "EN SESSİZ AKSARAYLI ÇALIŞANLARI İSTANBUL'UN "EN SESSİZ AKSARAYLI ÇALIŞANLARI
Aksaray’da Trafik Kazası: Ahmet Altınok Hayatını Kaybetti
Aksaray’da Trafik Kazası: Ahmet Altınok Hayatını Kaybetti Aksaray’da Trafik Kazası: Ahmet Altınok Hayatını Kaybetti
AKSARAYLI ÜRETİCİLERE 62 MİLYON LİRALIK SÜT DESTEĞİ
AKSARAYLI ÜRETİCİLERE 62 MİLYON LİRALIK SÜT DESTEĞİ AKSARAYLI ÜRETİCİLERE 62 MİLYON LİRALIK SÜT DESTEĞİ
AKSARAY BELEDİYESİ SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE KADİR GECESİNE ÖZEL PROGRAM DÜZENLİYOR
AKSARAY BELEDİYESİ SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE KADİR GECESİNE ÖZEL PROGRAM DÜZENLİYOR AKSARAY BELEDİYESİ SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE KADİR GECESİNE ÖZEL PROGRAM DÜZENLİYOR
Ortaköy’ün Sevilen Esnaflarından “Dürümcü Erdoğan” Hayatını Kaybetti
Ortaköy’ün Sevilen Esnaflarından “Dürümcü Erdoğan” Hayatını Kaybetti Ortaköy’ün Sevilen Esnaflarından “Dürümcü Erdoğan” Hayatını Kaybetti
BAŞKAN AKTÜRK’TEN AKSARAY’A SAĞLIK MÜJDESİ İKİ YENİ TESİS İÇİN İMZALAR ATILDI
BAŞKAN AKTÜRK’TEN AKSARAY’A SAĞLIK MÜJDESİ İKİ YENİ TESİS İÇİN İMZALAR ATILDI BAŞKAN AKTÜRK’TEN AKSARAY’A SAĞLIK MÜJDESİ İKİ YENİ TESİS İÇİN İMZALAR ATILDI
Aksaray İHH’dan Kırgızistan’da Ramazan Kumanyası Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Kırgızistan’da Ramazan Kumanyası Dağıtımı Aksaray İHH’dan Kırgızistan’da Ramazan Kumanyası Dağıtımı
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN’DA 266 AİLEYE EVDE TEMİZLİK VE BAKIM DESTEĞİ
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN’DA 266 AİLEYE EVDE TEMİZLİK VE BAKIM DESTEĞİ AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN’DA 266 AİLEYE EVDE TEMİZLİK VE BAKIM DESTEĞİ
Aksaray Üniversitesi Öncülüğünde Taşpınar Halıları Yeniden Hayat Buluyor
Aksaray Üniversitesi Öncülüğünde Taşpınar Halıları Yeniden Hayat Buluyor Aksaray Üniversitesi Öncülüğünde Taşpınar Halıları Yeniden Hayat Buluyor
Aksaray’da Traktör Kazası: 87 Yaşındaki Ali Altın Hayatını Kaybetti
Aksaray’da Traktör Kazası: 87 Yaşındaki Ali Altın Hayatını Kaybetti Aksaray’da Traktör Kazası: 87 Yaşındaki Ali Altın Hayatını Kaybetti
Kayseri Siyasetinden Türkiye’ye Örnek Buluşma: Farklı Partiler Aynı İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Kayseri Siyasetinden Türkiye’ye Örnek Buluşma: Farklı Partiler Aynı İftar Sofrasında Bir Araya Geldi Kayseri Siyasetinden Türkiye’ye Örnek Buluşma: Farklı Partiler Aynı İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET