Ali Genç


AKSARAY’IN VEKİLLERİ, VALİ VE BELEDİYE BAŞKANININ MOLLA KASIM’IN SIGASINDAN KURTULMALARININ YEGANE ÇARESİ!!!

AKSARAY’IN VEKİLLERİ, VALİ VE BELEDİYE BAŞKANININ MOLLA KASIM’IN SIGASINDAN KURTULMALARININ YEGANE ÇARESİ!!!


    Yüce dinimizin, yüce kitabı Kur’an-ı Kerimin Zilzilal suresinde Mevla’mız zerre kadar sevap ve günah işleyenlerin mutlaka bunun karşılığın göreceklerini belirtiyor.

    Atalarımızda bu konuda yani kişilerin yapıp yapmadıklarının karşılığını mutlaka alacaklarını “ Men dakka  dukka,  hiç kimse kimseye iyilikte kötülükte edemez. 

   Herkesin yaptığı iyilik ve kötülüğü kendisinedir.” diye belirtiliyor.

    Ezel ve Ebet olan Mabudumuzun ve kullarının bu sözlerini elbette ki ahiretteki karşılığı amel defterlerine yazılana göre olacaktır.

91 SENE ÖNCE GÖREVLERİNİ YAPMAYANLAR TARAFIMDAN MOLLA KASIM GİBİ SIGAYA ÇEKİLDİ!!!

  İnsanların yaşarken ilimleriyle mevkii ve makamlarına göre yapıp yapamadıklarının önemli kanıtı da Yunus Emre’yi sıgaya çeken Molla Kasım misali aradan 91  yıl geçse de 1 Haziran Cumartesi günkü"https://www.aksarayolay.com/kose-yazilari/aksarayin_2_ilceligine_karsi_cikan_atalaya_dua_karsi_cikmayanlara_ise_beddua-6438.html" linkinde yayınlanan“ 2 ELİM VİLEYTİLİKTEN DÜŞMEYE KARŞI ÇIKMAYANLARIN YAKASINDA, DUALARIMSA BESİM ATALAY’A” başlığında belirtmiştim.

 Burada da belirttiğimi gibi 20 Mart 1920 günü Aksaray’ı ilçe haline getiren 2197 sayılı kanun Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülürken Aksaraylı olmasına ve  şehrimizin ekmeğini yiyip, suyunu içip havasını solumasına rağmen buna karşı çıkacak konuşmayı yapmayan Milletvekili Ali Rıza Arıbaş ve Aksaraylı olmasalar da o dönemde yani TBMM’sin 4. Yasama döneminde Aksaray Milletvekili olan Ahmet Sürreye Örgeevren ve  Mehmet Yaşar Özey’in de akla ziyan şekilde bu haksızlık karşısında kıllarını kımıldatmamasını eleştirdim.

   Onların aksine 1920’de Aksaray’ın 75 yıl süren ilk ilçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 40 numaralı kanunun Büyük Millet Meclisinde görüşülürken bunu Kütahya milletvekili olarak destekleyen daha sonrada üç dönemde Aksaray milletvekilliği yapan Besim Atalay ise bu Aksaray’ı yeniden ilçe yapan kanunun haksızlığını var gücüyle savurmasını yazmam aradan  asırlar bile geçse suçların ve başarıların mutlaka bir gün gereğinin yapılacağının en  somut kanıtıdır.!!!

 MİLLETVEKİLLERİ,VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI’YLA İGM BAŞKANIYLA  MESLEK ODALARI VE STK LAR İLİMİZİN İSTİKBALİ İÇİN YAPIP YAPMADIKLARINDAN MUTLAKA SIGAYA ÇEKİLECEKLERİNİ ASLA VE ASLA UNUTMASINLAR!!!

  Bu ara başlıkta da belirtildiği gibi Aksaray’ın günümüzdeki Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı ve Turan Yaldır, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer, İGM başkanı Latif Ağar ile Meslek Odaları ve STK’ yetkilileri başta olmak üzere ilimizin mutlu istikbali için ellerinde iğne ucu kadar bile imkanları olmasına rağmen bunu meşru çerçevede imkanlarını maksimum şekilde kullanarak gerekeni yaptıklarında bunun maddi ve manevi karşılığını göreceklerini.

  Yapmazlar ise Mevla’mız ömür verirse tarafımdan yakın ve orta vade kendilerinin yapıp yapmadıklarını yazacağımı.

 Yaptıklarından övgüyle bahsederken ellerinde imkan varken yapmadıklarını ise kelimenin tam anlamıyla  en ağır şekilde eleştireceğimi.

   Her fani gibi Hakkın benim içinde vaki olmasından sonra ise uzak gelecekte hatta asırlar bile geçmiş olsa   bile yapmadıklarından benden sonraki günümüzü okuyacak olan yazarlar, gazeteciler veya eleştirmenler tarafından dünyada sorguya çekilerek eleştirileceklerini .

  Ayrıca ahirette de yaptıklarının karşılığında mükafata kavuşurlarken, ellerinde imkan olmasına rağmen bunu kullanmadıklarında ise yapmadıklarının karşılığı olan  cezayı da çekeceklerini bilmeleri dileğiyle Aksaray’ın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtularak il olmasını sağlayan 3578 sayılı kanunun TBMM’sinde kabul edilmesinin 35. yıl dönümü ve yarınki kurban bayramını tebrik ederim.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 

  • Salı 30.9 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 31.4 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 33.7 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,83% 0,20
  • EURO

    35,15% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2448,86% -0,36
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00

Aksaray

18.06.2024

  • İMSAK 03:23
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:59
Aksaray da Vatandaş Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konusunda Uyarıldı Aksaray da Vatandaş Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konusunda Uyarıldı
Aksaray jandarması 6.750 kg bandrolsüz kıyılmış kaçak tütün ele geçirdi Aksaray jandarması 6.750 kg bandrolsüz kıyılmış kaçak tütün ele geçirdi
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAHKÛMLARA TATLI İKRAMI YAPTI. VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAHKÛMLARA TATLI İKRAMI YAPTI.
AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM
ZABITA EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE FIRIN VE MARKETLERDE DENETİMLERİNİ ARTIRDI ZABITA EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE FIRIN VE MARKETLERDE DENETİMLERİNİ ARTIRDI
50 METRELİK BULVAR’IN BAĞLANTI YOLUNDA ORTA REFÜJ VE KALDIRIM ÇALIŞMASI BAŞLADI 50 METRELİK BULVAR’IN BAĞLANTI YOLUNDA ORTA REFÜJ VE KALDIRIM ÇALIŞMASI BAŞLADI
ASÜ VETERİNER FAKÜLTESİ BU YIL 43 MEZUN VERDİ ASÜ VETERİNER FAKÜLTESİ BU YIL 43 MEZUN VERDİ
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR
TÜRKİYE İNTERNET GAZETECİLER DERNEĞİ (TİGAD) GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’DEN TASARRUF TEBDİBİRLERİNDEKİ MEDYA KISITLAMALARINA SERT TEPKİ! TÜRKİYE İNTERNET GAZETECİLER DERNEĞİ (TİGAD) GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’DEN TASARRUF TEBDİBİRLERİNDEKİ MEDYA KISITLAMALARINA SERT TEPKİ!
Aksaray da Meydana Gelen Trafik Kazasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti 2 Kişi Yaralandı Aksaray da Meydana Gelen Trafik Kazasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti 2 Kişi Yaralandı
DR. TURAN’IN KİTABI “AKADEMİK ALTIN KALEM” ÖDÜLÜ ALDI DR. TURAN’IN KİTABI “AKADEMİK ALTIN KALEM” ÖDÜLÜ ALDI
Aksaray da uyuşturucu ticareti yapan 2 kişi yakalandı Aksaray da uyuşturucu ticareti yapan 2 kişi yakalandı
Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu’ Yönetiminde Yeniden Görev Aldı Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu’ Yönetiminde Yeniden Görev Aldı
Dolu ve sağanak yağıştan etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor Dolu ve sağanak yağıştan etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor
Aksaray’da 25 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı Aksaray’da 25 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı