Ali Genç


AKSARAY’IN 5’İ TÜRKİYE’NİN İLK 5 İÇİNDE OLAN 18 SEÇİMDEKİ TAM DESTEĞİNE “KURU TEŞEKKÜR!”

AKSARAY’IN 5’İ TÜRKİYE’NİN İLK 5 İÇİNDE OLAN 18 SEÇİMDEKİ TAM DESTEĞİNE “KURU TEŞEKKÜR!”


   Bu satırları yazan Reisin muhalifi değil Aksine 2002’ne bu seneye kadar yapılan 18 seçimin 16’sından önce her ay en az 1 ay boyunca var gücüyle haber ve köşe yazılarıyla zatı alilerini ve Ak Partiyi destekleyen.

   İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına seçilmeden 2 yıl önce, yani 12 Ocak 1992 Pazar günü babam merhum Kalaycı Hacı  Şammas ile Aksaray’daki konferansından itibaren yani 32 yıldır yanında olandır.

   Bunları da” Merhum ölmeseydi de! veya Halep’te 40 arşın atlardım” la değil yazdıkları arşivlerde olan bir destekçisi olarak Aksaraylıların bunca desteğin karşılığının verilmemesini dile getirmek için yazıyorum.

   “Konu vatan olunca gerisi teferruattır” sözüne cani gönülden inan ve bunu yeri ve zamanında uygulayan olarak eğer ki gerçekten de Türkiye maliyesi ve ekonomisi verilen sözü karşılamayacak olsaydı bu yazı asla ve kata yazmazdım.!!!

   Türkiye gerçekten de mali yönden bu kadar sıkıntılar içinde olsaydı hızlı tren ve Yüksek hızlı tren hatları, metrolar, deniz doldurularak yapılan hava limanları ve aralıksız devam eden bir çok yatırımlar yapılabilir miydi?!!!

    Şimdi gelelim olayın somut haline!!!

   Dünyada bir eşi var mıdır bilmem!

    Bir memleket 18 seçimin tamamında bir siyasi partiye desteğini aralıksız olarak hem de sürekli Türkiye ortalamasının üstünde ve birçoğunda ise Türkiye’nin ilk 5’inin içine giriyorsa sabır taşının çatlamasına rağmen 31 Mart Mahalli seçimlerinde yine de desteğini sürdürüyorsa hükümetin ve lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında zaman geçirmeden gereğini yapması gerekmez mi/gerekmez miydi?!!!

  Gelin birlikte Aksaray’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve şahsında Ak Partiye kesintisiz verdiği desteklerin bazılarına;

  Ak Parti 3 Kasım 2002 de girdiği ilk genel seçimde Türkiye genelinde oyların %34.28’ sini alırken Aksaray bu seçimde Türkiye ortalamasının %15 üstünde yani %48.9 oy verdi. 

  Ak Parti 2004 yılında girdiği ilk mahalli İdareler seçimlerinde Türkiye geneli %41.7,Aksaray %48.24.

  Ak Partinin tarihindi ilk defe hükümeti kuracak kadar milletvekilliği çıkartamadığı 7 Haziran 2015 deki genel seçimlerinde Türkiye genelinde%40.87 oy alırken Aksaray bunun %17 fazlasıyla %57.36 destek verirken 1 Kasım da tekrarlanan seçimlerde ise Türkiye genelinde Ak Partiye verilen % 49.5  ortalamasının %20 fazlasıyla %71.21 destek geldi.

  Yani sözün özü Aksaray 2002 den bu yana yapılan tüm genel ve mahalli seçimler ile Anayasa referandumlarında ve Erdoğan’ın millet tarafından direk olarak Cumhurbaşkanı seçilmesi için sandığa gidildiğinde istisnasız sürekli olarak 81 il içinde en çok destek veren ilk 5’in içine girdi.

 Geçen seneki Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turunda Erdoğan’a 49.52 oy çıkarken Aksaray’da bu oran %69.3 oldu,2. Turda Erdoğan Türkiye genelinden %52.18 oy alırken Aksaray’ılar 2. Turda 6 puan arttırarak %75.38’e çıkarttılar.

  Ak Partinin tarihinde ilk defa 2. parti olduğu 31 Mart 2024 mahalli seçimlerindeki oy oranı %35.49 iken merkez ilçede %36.85,Ağaçören ilçesinde %59.18,Eskilde %50.38, Sultanhanı  ında ise %55 55 oy alırken İl Genel Meclisinde ki  oy oranın düşmesine rağmen Ak Parti çoğunluğu sağladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AKSARAY SEVDASINI GÖRENLER LİMAN DIŞINDA HERŞEYİ VEREMESİNİ BEKLEDİ!!!

  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aksaray mitinginin Ramazan içinde olması, saatinin tamda güneşin tepede olmasına denk gelmesine ve güvenlik tedbirlerine rağmen katılım yüksek oldu.

   Erdoğan’ın Meydanı dolduranlara hitabında 2002’den itibaren yapılan genel ve mahalli seçimler ile anayasa değişiklikleri ve şahsının millet tarafından seçilmesindeki desteğini ve bu destekle kendisinde Aksaray’a karşı olan sevdayı öylesine yüksek perdeden dile getirmesiyle vatandaşın kendisinden ve dolayısıyla hükümetten beklentisi zirveye çıktı.

   Beklenti bu sevdayla Aksaray’a liman getirmesi dışındaki her hizmetin verilmesiydi.!!!

   Bırakın yeni hizmetlerin getirilmesi sözünü Aksaray’ın 104 yıllık sevdası Ak Partinin ise 20 yıllık sözü olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  son ikisi 2017 yılının 10 Şubat’ındaki ihalenin yıl içinde yapılacağı ile 2 Haziran 2018 deki ihalesinin yakında yapılacağı sözünü vermesinin üstünden 6 yıl geçen Aksaray-Ulukışla demiryolunun ihale aşamasına geldiğini söylemesi kesinlikle hemşerilerimizi sukutu hayale uğrattı.!!!

ERDOĞAN’IN BAYRAM KUTLAMASINDAKİ AKSARAY’LILARA TEŞEKKÜRÜNÜN İÇİ EN KISA ZAMANDA DOLDURULMALI!

  Bayram için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın billboardlara Belediye başkanı Dinçer, Milletvekilleri Aydoğdu ile Altınsoy ve il başkanı Aktürk ile ayrı, ayrı verdiği” Teşekkürler Aksaray” sözünün mitingin ötesine taşıması ve bunun içini en kısa zamanda başta Aksaray-Ulukışla demiryolu ihalesinin bitim tarihide belli olacak şekilde yapılması olmak üzere sevdasıyla orantılı hizmetlerini verilmesini sağlayarak teşekkürünün kuru teşekkürden kurtarması dileğiyle.

   Cuma’mız mübarek osun.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

         AKSARAYLILARIN 2002 VE 12018 SEÇİMLERİNE KADARKİ YAPILAN 16 GENEL VE MAHALLİ SEÇİMLE  ANAYASA REFERANDUMLARINDA AK PARTİYE VERDİKLERİ DESTEKLER.

  LÜTFEN TÜRKİYE ORTALAMASIYLA KIYASLAYARAK DİLE GETİRİLEN KONUSUNDAKİ KARARINIZI VERİN

  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,42% 0,13
  • EURO

    34,55% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2382,85% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Aksaray

01.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:09
Aksaray'da birçok belde ve köyde tarım arazileri sular altında kaldı Aksaray'da birçok belde ve köyde tarım arazileri sular altında kaldı
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu
Aksaray’da TYP Noter Huzurunda Çekildi. Aksaray’da TYP Noter Huzurunda Çekildi.
Yaşar Karatay Üçüncü Defa Aksaray Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına Seçildi Yaşar Karatay Üçüncü Defa Aksaray Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına Seçildi
Aksaray Tabip Odası’nda bayrak değişimi. Aksaray Tabip Odası’nda bayrak değişimi.
Av. İbrahim Ergin Ölümünün 5.Yılında Mezarı Başında Anıldı Av. İbrahim Ergin Ölümünün 5.Yılında Mezarı Başında Anıldı
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK
ATATÜRK BULVARI YAYA ÜST GEÇİDİ PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR ATATÜRK BULVARI YAYA ÜST GEÇİDİ PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!! SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!!
Ali Genç’in Özel haberi ===================== SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!! Ali Genç’in Özel haberi ===================== SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!!
AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR
Aksaraylı Şehit babası şehit evldımın anısını yaşatıyor Aksaraylı Şehit babası şehit evldımın anısını yaşatıyor
Aksaray 29 Nisan Pazartesi Bu Araştırmayı Bekliyor Aksaray 29 Nisan Pazartesi Bu Araştırmayı Bekliyor
Aksaray da ekmeğini seracılıkla kazanan emektarlar Aksaray da ekmeğini seracılıkla kazanan emektarlar
İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI