Ali Genç


AKSARAY’DA 3. DEFA GÜNDEM” BİLİM VE TEKNOLOJİ”

AKSARAY’DA 3. DEFA GÜNDEM” BİLİM VE TEKNOLOJİ”


 

 

  Davet edilmeme rağmen şahsi yoğun ve ivedi işlerim nedeniyle bir çok cahil ve dil düşmanlarının unuttukları “Yerinde takip etme, seyretme” imkanımın olmamasına hatta” Seyretme, bakma, takip etmenin yerine akla ziyan şekilde kullanılan kelime anlamı ise ”Gizlice bakma” olan yerinde izleme imkanımda olmasa da konuyu gün boyunca bulabildiğim fırsatlarda basından takip ettim.

HADDİ AŞAN”GURUR” İLE”YARATMA” KELİMELERİNDEN UZAK DURARAK BAŞARILAN İÇİN ŞÜKREDİP ONUR DUYDUM!

 Bir zamanlar siyasetin önemli kurmaylarından birinin” Erdoğan ne kadar başarılı olursa olsun taktir etmeyiz” histerisi dışında olan herkesin daha bir 10 ile 15 yıl önce ecnebi filmleri ile buraları gösteren haberlerde görebildiği önce İstanbul’dan başlayarak büyük şehirlerimizde ortaya konan göğsümüzü kabartan başarının ürünlerinin de sergilendiği gezenlerin beşeri gözleriyle bizzat yerinde gördükleri bu tamamı milli ve yerli olan teknoloji ürünlerini icat edenlerin ve üretenlerin elleri dert görmesin.!!!

   Atalarına rahmet olsun.

   2014-19 arası Aksaray Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı döneminde yapımına başlanan ve döneminde açılışa hazır hale getirilen Aksaray merkezi Tacin Mahallesinde bulunan “Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi” sahasında Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer döneminde başlanan ve bu yıl 3.sü düzenlenen etkinlik kelimenin tam anlamıyla bir başarıdır.!!!

   Onlarca stanttın açıldığı Cuma günü başlayıp Cumartesi ve dünde ülkemizin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ile devam eden bilim festivalinde dünyanın gıpta ettiği teknolojik ürünlerimizi üreten 120 milli ve yerli kuruluşumuzun mamulleri sergilendi.

KAMU DAYANIŞMASININ ÜRÜNÜ BİLİM FESTİVALİNİN MAKSADI BAŞKAN DİNÇER’İN KONUMASIYLA SOMUTLAŞTI!!!

 Cuma günü yapılan açılışta konuşan Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer” “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, valiliğimizin de desteğiyle bilhassa TÜBİTAK Başkanlığının desteğiyle festivalimizin başlangıcını bugün yaptık. 

   3 gün sürecek bir festival. İlik ikisinde olduğu gibi yine 7’den 70’e tüm gençlerimize, vatandaşlarımıza, Aksaray ve bölgedeki hemşerilerimize ev sahipliği yapacak.

   Festivalimiz gerçekten çok heyecan verici. Gençlerimizin bilime olan bağlılığı, istekliliği, arzusu bizi ziyadesiyle bu organizasyonların yapmaya teşvik ediyor” dedi.

STANTLARI ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERLE GEZEN VATANDAŞLAR”FESTİVAL ETKİLEYİCİ VE ÖĞRETİCİ!!!

   Medya/Basın organlarına akseden bilgilerden açılış kurdelesi dualarla kesilen 3. Aksaray Bilim Festivali açılışa katılan atanmış ve seçilmişlerle vatandaşlar birlikte gezdiler.

     Festivali gezen 7’den 70’şine yani yaşlı ve genç ile çocuklar bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı belediyeye teşekkür ederek festivalin etkileyici ve öğretici olduğunu söylediler.

MAVİ VE GÖK VATANI KORUMANIN ÇARESİ ALLAH(C.C.) DÜŞMANLARINIZIN SİLAHLARIYLA SİLAHLANMA EMRİNDE!

  Yakın zamana kadar savunma ihtiyacımızın çok cüzi kısmı haricindeki kahır ek serisi dışında geriye kalan tamamında başkasına muhtaç halde iken Mevla’mıza şükürler olsun ki! Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki hükümetlerin samimi çabasıyla ulaşım, sağlık ile ihracatın arttırılması ile birlikte bu konuda kendi ihtiyaçlarımızın tamamına yakını karşılama seviyesine gelmemizin yanında bu kalemde en çok ihracat yapan önemli ülke konumuna da geldik.

 Bunun sırrı inanların Hakkın emri olan “Düşmanlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet hazırlayın. Savaş atları yetiştirin ki bu hazırlıkla Allah’ın düşmanlarını, sizin düşmanlarınızı ve onların ötesinde sizin bilemeyip de ancak Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutup yıldırasınız. Allah yolunda her ne harcarsanız, onun karşılığı size eksiksiz ödenir, size asla haksızlık yapılmaz.” (Enfal Suresi 60. Ayeti kerime)”si.

   Ve bu Ayeti Kerimenin emirleri çerçevesinde Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in” Ukbe b. Amir’in bildirdiğine göre Hz. Peygamber (a.s.m) bir gün minberde” Düşmanlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet hazırlayın.' ayetini okudu ve 'Bilesiniz ki, kuvvet atıştır, kuvvet atıştır, kuvvet atıştır.' buyurdu.” (Taberî, İbn Kesir, ilgili ayetin tefsiri).” nin günümüze uyarlanarak gereğinin yapılmasındadır.

TEKNOFESTLE BİLİM FESTİVALLERİ YERLİ SAVUNMAYLA DİĞER SANAYİMİZDE %100 KENDİMİZE YETMEYE TEŞVİKTİR!!!

   Önce İstanbul ve ardından ülkemizin bir çok yeriyle birlikte Aksaray’ında sahiplenmesiyle bu yıl belediyemiz tarafından üçüncüsü düzenlenen festival başta ilimiz sınırları içinde denemeleri yapılan atışlarla savunma sanayimizin medarı iftarları olan füzeler ve diğer savunma sanayisi ürünleriyle bu ürünler geliştirenlerinde desteğiyle diğer sana  ürünlerinde de kendi kendimize yetmeyi teşviktir. 

   Kıyamete kadar istiklal ve istikbalimizin korunması, şanlı tarihimizdeki gibi adaletle mazlum ve mağdurlarında hamisi olmamızın kıyamete kadar devamı için ülkemizin bilim ve teknolojide geldiği seviyeyi her an ve kesintisiz olarak daha da ileriye taşıması dileğiyle.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

   (*) Yazımda Yer verdiğim Ayeti kerime ve bu ayeti kemenin emri gereği Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S,A.V.) in hadisi şerifini “tps://sorularlaislamiyet.com/dusmaninizin-silahiyla-silahlanin-sozu-hadis-midir-hadis-ise-bunu-gunumuze-gore-nasil-anlamamiz” aldım. Emeği geçenlerden Mevla’mızın razı olmasını niyaz ederim Ali Genç

 

 

 

  • Salı 35.4 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.6 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 16.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    10767,85%-0,03
  • DOLAR

    32,90% 0,28
  • EURO

    35,33% 0,58
  • GRAM ALTIN

    2464,39% 0,57
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,03

Aksaray

25.06.2024

  • İMSAK 03:25
  • GÜNEŞ 05:15
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:46
  • AKŞAM 20:19
  • YATSI 22:00
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU
Aksaray'da Düğünde Aracının lastıklerini yakan sürücüye vatandaş tepki gösterdi Aksaray'da Düğünde Aracının lastıklerini yakan sürücüye vatandaş tepki gösterdi
Aksaray'da aküsü patlayan araç yandı Aksaray'da aküsü patlayan araç yandı
Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı
AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!!
GAZETECİ ALİ GENÇ KENT FM’DE AKSARAYIN NASIL İL YAPILDIĞINI ANLATACAK! GAZETECİ ALİ GENÇ KENT FM’DE AKSARAYIN NASIL İL YAPILDIĞINI ANLATACAK!
AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 35 YAŞINDA!!!
IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
İncesu 3. Geleneksel Beylerevi Tanışma ve Kaynaşma Şöleni Yapıldı        İncesu 3. Geleneksel Beylerevi Tanışma ve Kaynaşma Şöleni Yapıldı
AKSARAY VİLAYETİ 35 YAŞINDA!!! AKSARAY VİLAYETİ 35 YAŞINDA!!!
Aksaray da Vatandaş Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konusunda Uyarıldı Aksaray da Vatandaş Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konusunda Uyarıldı
Aksaray jandarması 6.750 kg bandrolsüz kıyılmış kaçak tütün ele geçirdi Aksaray jandarması 6.750 kg bandrolsüz kıyılmış kaçak tütün ele geçirdi
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAHKÛMLARA TATLI İKRAMI YAPTI. VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAHKÛMLARA TATLI İKRAMI YAPTI.
AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM
ZABITA EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE FIRIN VE MARKETLERDE DENETİMLERİNİ ARTIRDI ZABITA EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE FIRIN VE MARKETLERDE DENETİMLERİNİ ARTIRDI