Erdogan Kaya


Aksaray´da algıcı ve muhalifler amacına ulaştı

Aksaray´da algıcı ve muhalifler amacına ulaştı


Klavyenin başına oturdum nereden başlayım diye düşünüyorum. Seçim boyunca bugüne kadar yazılarımda hep ülkemin konumunu gündeme getirerek kimin milletvekili olacağını düşünmedim. Olaya bu pencereden baktığımda son derece mutluyum. Ancak olaya Aksaray Milletvekili seçimi açısından baktığımda aynı düşüncede değilim. Burada algı operasyonundan bahsettim ve parti içi muhaliflerinden endişe ettim. Ettiğim endişe yerine buldu ve haklı çıktım.

Ak Partinin MHP ittifakı elbette MHP ye yaramıştır. Nedeni ise zaten beraberler, ne farkeder, seçmen tepkimi bu şekilde göstermeliyim diyerek seçmen tepki vermiştir. Ama iktidarsın, yerel yönetimler elinde 20 puan aşağıya düşmüşün, herkes şapkasını önüne koyarak düşünmelidir.

Burada sadece algı operasyonu birinci sıra Milletvekili adayına olduğunu düşünmüyorum. Parti içi ve partinin küskün kesimi tepkisini MHP ye oy vererek göstermiştir. Seçilenlerin tamamı vatandaşın telafonuna bakmaz, randveu vermezsen ve adam yerine koymazsan seçimde hesabını senden sorar, hemde bal gibi sormuştur.

Teşkilat kurarken, senin adamın, benim adamım olsun hesabı yaparak hatırı sayılır insanları yönetime almazsan, vatandaştan kim oy isteyecek? Hatırı sayılır insanlar vatandaşın huzuruna çıkar vatandaşa bir şeyler anlatır, çoluk çocuk ne anlatacak?

Siyasetcinin küsme ve tavır alma lüksü yoktur. Hele kendi partiline hiç küsme hakkın olmadığı gibi dışlama hakkın yoktur. Bunlar yapılmışmıdır bal gibi yapılmıştır. Kuyruğun sıkışınca adam ararsın, kurtulunca sana kale olan partiline tavır alırsan sonucu bu olur.

Seçim günü oy verip çıkıyorum, İyi Parti adayı ve yeni vekili Ayhan Erel ile karşılaştık. Beni görünce, ? abi bana oy vermiş gibisin? dedi. Bende, ? yok Ayhan bey sana oy vermedim Ak Partili olduğumu biliyorsun? dedim. Bana, ? evet ağabey biliyorum dostluk başka siyasi görüş başka biz dostuz, bir dahaya verirsin? dedi.

İşte siyaset adamı diye ben Ayhan Beye derim. Partisine ve seçilmişlerine kendisini kale etmiş Erdoğan Kaya´ya seçime 3 gün kala telafon ettirerek tavır alırsan senden siyasetçi olmaz. Eğer ben bile Tayyip Erdoğana sempati duymasam inanın sandığa gitmezdim.

Arkasında kale gibi durduğum bir insan bir memurun acizliğinden dolayı bana bunu yapıyorsa başkalarını siz düşünün. Ama ben vefalı ve arkasında durduğum insanların arkasında sonuna kadar duran bir insanım. Ömründe bir sefer olsun Ak Partiye oy vermemiş insanlardan medet umup kucağına oturur, banada tavır alırsan sonuç bu olur.

Seçim ve Ak Partinin nerede yanlış yaptığı ve idari şekilleri konusunda çok yazacağım şeyler var. Ama Reise zarar vermemek adına bir süre susma hakkımı kullanacağım. Seçim sürecinde nasıl susma hakkımı kullandıysam. Ama bir gün zamanı gelince inşallah bazı konuları yazmak durumunda kalmam.

İkaz ve uyarılarımızda hep yanlış anlaşılarak dinlenmedik. Umarım bundan sonra olsun söylenen doğrular hakkında doğru olanlar alınır. İnanın sabaha kadar uykum gelmedi ve bu başarısızlıktan rahatsız oldum. Umarım bazılarıda benim gibi uyuyamamıştır.

Bir hafta sonra Belediye seçimleri konuşulmaya başlanacak. Umarım partinin her kademesi toparlanıp herkesin gönlünü almaya çalışr. Gerçek partililerle kucaklaşır, yüzlerine gülüp arkasından kuyusunu kazanlarla kucaklaşmaz. Yarından itibaren derlenip toparlanmaya bakılması lazım. Herkesi kucaklayarak birlik ve beraberlik olunmalıdır. Yoksa yarın aynı hezimet Belediye seçimlerinde yeniden yaşanabilir, benden söylemesi.

Seçmenin verdiği karara hekes saygı duymalı, bende yeni dönemde seçilen üç partinin Vekillerine hayırlı uğurlu olsun diyor, başarılar diliyorum.

İbrahim Baykan
25.06.2018 11:26:03
AKP sıralama hatası nedeniyle iki vekilini kaybetti. Var mı itirazı olan?

  • Pazar 6.7 ° / 3 ° Güneşli
  • Pazartesi 8.2 ° / 3.6 ° Güneşli
  • Salı 10 ° / 4.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Zonguldak

08.03.2026

  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:10
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:17
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği ÇEDES Kapsamında Öğrencilerden Çevre Temizliği Etkinliği
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİLİĞİNDEN BİR İLK
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI AKSARAY, ITB BERLIN 2026’DA TANITILDI
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu Aksaray’da Evinde Cansız Bedeni Bulundu
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden  ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret Yeşilay Derneği Aksaray Şubesinden ASÜ Rektörü Arıbaş’a ziyaret
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR YENİ YAŞAM MERKEZİ, ESKİ CEZAEVİ BÖLGESİNDE YÜKSELİYOR
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler
Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı Brüksel’de Gazze ve Sudan için Gülsüm Yavaş ve kızı Binnaz Güler'den yardım iftarı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı