Erdogan Kaya


Aksaray Devlet Hastanesinde neler oluyor?

Aksaray Devlet Hastanesinde neler oluyor?


Beni tanıyanlar bilirler, ben ne talimatla, ne telkinle ve ne başka bir şey karşılığında yazı yazan bir yazar olmadığımı bilenler bilir. Ne zamana kadar, kalben inandığım ve gidip bizzat gördükten sonra eminsem o konuda yazı yazarım. Hatta şunu neden yazmıyorsun diyenlerde bana neden sorusu sorma yerine bana resmi belge ve bilgi vermesi lazım. Dolayısı ile bu yazacağım yazı konusunda aldığım duyum sonucu gidip araştırdım hasta yakınları ile konuştum. Yani kamu oyunun rahatsızlığını gidip hiç bir yetkili ile konuşmadan araştırdım

Yetkililere gitsem mutlaka beni ikna etmeye çalışacaklar. Yarın yine bana niye uğramadın diyeceklerini biliyorum. Benim ne Sağlık il Müdürü ile bir yakınlığım ne de düşmanlığım var. Bu güne kadarda sadece hayırlı olsun ziyaretine gitmişimdir. Aynı şekil Hastane baş hekimini hiç tanımam ve samimi söylüyorum ne adını ve ne de soy adını biliyorum.

Ancak Hastane Başhekimiyle ilgili bildiğim ise Aksaray´a nasıl getirilip Baş hekim yapıldığıdır. Gerek duyarsam bunu da yazarım. Ama Askeri personelken POF. olduğu için bir siyasetçimiz farklı telkinlerle ilimize atanmasını sağladığını biliyorum.

Ben işin bu tarafına bakmıyorum, ben hastanedeki idare şekline bakıyorum. Hastanemiz iyi yönetilmiyor ben ona bakarım. Güzel bir hastane yapıldı yapılaması nada acaba ne kadar güzel hizmet veriyor? Doktorların çoğu idareden şikayetçiler. Bundan dolayıda rapor almaktadırlar. Kaç tane doğum uzmanı doktorumuz görev yapıyor? Kaç tanesi raporlu? Aksaray´dan dışarıya kadın doğum hastası kaç kişinin sevki yapıldı? Kaç branşta ne kadar eksik doktor var, bana bunun cevabını verirlerse sevinirim ve buradan da yazarım.

Baş hekim doktorlarımızla ne kadar ikili ilişkiler içerisinde. Baş hekim zaman zaman hastaları ziyaret edip hal ve hatırlarını sorarak şefkat dağıtıyor mu? Ne kadar sempatik ve hastane çalışanları ile ikili ilişkileri ne kadar, bunları öğrenmek istiyorum.

Kimse kusura bakmasın son dönemlerde hastaneden sürekli şikayetler gelmeye başladı. Dolayısı ile gerek Milletvekillerimiz ve gerek sayın valimiz zaman zaman hastaneye giderek hastalarla hasbıhal etmeli. Seçim bitti artık işe odaklanıp hizmet vermeliler.

Mesele sadece oraya, buraya ve tüm kurumlara senin adamın benim adamım meselesinden kurtulunarak liyakatli kişiler atanmalı. Halka kim daha iyi hizmet ediyor buna bakılmalı. Getirdiğimiz kişiler ne kadar liyakat ve verimli bir şekilde üretebiliyor, buna bakılmalı. Yoksa sadece koltuk dolsun diye yetkili atanmamalı.

Hani hastanenin yakınındaki katı atık tesisini kaldıracaktık? Burasının akıbeti ne durumda? Aynı şekilde Sağlık ve Hamidiye´den gelip Hastane yakınından geçen bataklık kapanacaktı? Bu bataklığa kaç tane kanalizasyon bağlı bir bakın. Bu kanalı geniş borularla 2-3 km. Mesafe ile kapalı alandan geçirmek çok mi zor?

Neden bizim Tıp Fakültesi çocuklarımız Konya´da okuyor? Şu gereksiz yere yapılan Özel İdare yurdu uzun zamandır Kredi Yurtlar Kurumuna verilmeye çalışıldı. Zaten Aksaray´da yurtlar %70 dolulukla çalışıyor.

Bu yurdu henüz tam teslim alınmadan tekrar geri alarak, Tıp Fakültesine çevrilemez mi? hazır bina uzun zaman beklemek yerine bu bina tekrar alınarak Tıp Fakültesi yapılmalı. Zaten bu yurt Üniversitenin yakınında bulunmaktadır.

Ben bu tür çalışmaları artık görmek istiyorum. Hem hastanede stajlarını yaparlar, hemde artık Tıp Fakültesi hayata geçmiş olur. Siyasilerimizden bu tür çalışmaları beklemekteyiz. Hastanemizde şikayetler hızla artmaktadır. Yine siyasi ve yetkililerimiz bu konu üzerinde araştırma yaparak vatandaşa sağlıklı hizmet verilmesi sağlanmalı. Neden doktorlar bizim hastanemizde çalışmak istemiyorlar bunlar araştırılmalıdır.

  • Çarşamba 9.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,08% 0,05
  • EURO

    51,05% -0,31
  • GRAM ALTIN

    7333,73% -0,29
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32

Zonguldak

11.03.2026

  • İMSAK 05:40
  • GÜNEŞ 07:05
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:24
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:21
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI HER GÜN ŞEHRİ TEMİZLEYEN ELLER BU KEZ KADINLARA GÜL UZATTI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI AKSARAY’DA HASTA YAKINLARI KIŞ ŞARTLARINDA YOLCULUK YAPMADAN KONAKLADI
22,23 VE 24 DÖNEM  AKSARAY MİLLETVEKİLİ  AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 22,23 VE 24 DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ AK PARTİ BELÇIKA TEMSİLCİSİ RUHİ AÇIKGÖZ DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI
AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI AKSARAY’DA YASA DIŞI BAHİS,ŞANS OYUNLARI KUMARLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI