Ali Genç


AHDE VEFA İÇİN 1.- 2. VİLAYETİ GERÇEKLEŞTİRENLERİ UNUTTURMAMAKTA BAŞKAN DİNÇER’E NASİP OLSUN!

AHDE VEFA İÇİN 1.- 2. VİLAYETİ GERÇEKLEŞTİRENLERİ UNUTTURMAMAKTA BAŞKAN DİNÇER’E NASİP OLSUN!


    Görevleri olanı yeri ve zamanında yapanların hem Hakkın yanında bahşedilen mükafata kavuşacakları, hem de millet nezdinde puan kazanacakları, hatta başarılarının nesiller boyu hayırla anılmasının yanında başarılı olanların  nice ,nice nesiller ininde bu bunun mükâfatını görecekleri .

  Görevlerini yapmayanların ise mutlaka bunun için dinimize göre karşılığı olan cezayı çekmelerinin yanında ,nesillerinin de yapılmayanın yergisine muhatap olacağı bir su götürmez gerçektir.

 Bunun kanıtı ise fiilen ikinci ilçeliğe çarptırılmamızın bu seneki yıl dönümünde yazdığım gibi görevini yapanların taktir edilmelerinin aksine yapmayanların aradan onlarca, yüzlerce hatta binlerce yılda geçse de dönemlerini yazacak olanlar tarafından sıgaya çekilecekleri gerçeğini somut olarak ortay koymuştum.!!!

   Bu bilinçle 18.10.2019 Cuma günü 31 Mayıs 2007’den buyana aralıksız olarak kadrolu muhabir ve yazarı olduğum Aksaray Yenigün gazetesindeki 1. sürekli köşem olan Bana Göre ‘de 19.08.2014 Çarşamba günkü yazımı da ilgi tutarak AKSARAY’I VİLAYET YAPANLARIN UNUTULMAMASI VE UNUTTURULMAMASI’DA EVREN BAŞKANA NASİP OLSUN!!! Başlığı altında;

    Aksaray’ın resmen il oluşunun 25. yılını 4 gün önce geride bıraktık.

     4. gündür de 26. yılının içindeyiz.

    Vilayetlikle  ve vilayet yapanlarla ilgili olarak ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen hayırlı evlatlarından Eğitimci- Yazar Orhan Aydın beyin fiilen vilayet oluşumuzun 11. yıl dönümüne denk gelen 15 Ağustos 2000 yılında yaptığı kutlama ile 2004-2014 yılları arasında 10 yıl Belediye başkanlığı yapan Nevzat Palta beyin Aksaray’ı vilayet yaptıran memleketimizin hayırlı evladı Mehmet Altınsoy’un vefatından sonra  tutmasa da ismini Bankalar Caddesine verdi.

      Bu iki çalışmanın dışında aradan geçen çeyrek asır boyunca  iki ilçelik esaretine çarptırılmamızı hak etmediğimiz konusundada,1861-1989 yılları arasında toplam olarak 115 yıl süren ilçelik esareti boyunca çektiğimiz maddi ve manevi sıkıntılar konusunda da hiçbir atanmış ve seçilmişle Meslek Odaları ve STK’ların çalışması olmadı.

       Vilayetliğin sağladığı unvanlar ve bu unvanın verdiği temsili yüksek makamları kullanan atanmış ve seçilmişler ile Meslek Odaları ve STK’lardan vilayet olmanın avantajı ve bu avantajla  sağlanan maddi ve manevi imkanları da anan, gündeme getiren olmadı.

     Nevzat Beyin bile çoğu konuşmasında Altınsoy ismini verdiği yeri eski ismiyle anmasından da anlaşılacağı gibi tutmayan Altınsoy Caddesi isminden başka ne iki defa bin bir zahmetle gerçekleştirilen vilayet oluşumuzu.

     Nede bu iki güzel hizmetin gerçekleştirilmesini maddi ve manevi meşakkatlerle yıllarca sabırla, istikrarla ve fedakarlıkla bir elin parmaklarını geçmeyen kurmay heyetin ve onlara yardımcı olan sayısız  isimli ve isimsiz kahramanı da onlarca defa belirtmeme rağmen onları bilip anan olmadı.!!!

     Her sene ortalama olarak  8 defa bu konuda özel haberler yapmama ,o günlerde yüzlerce yetkiliye cep telefonlarıyla mesajlar göndermeme rağmen bunlar dan da bir şeyler öğrenip gereğini vilayetlik nimetlerinden yararlananlar tarafından akla ziyan şekilde maalesef şimdiye kadar yapan olmadı.!!!

ŞİMDİYE KADAR YAPILMAYANLARI HALUK BAŞKAN YAPSIN

    Şimdiye kadar yapılmaması ilanihaye bu konuda bir şeyin yapılmayacağı anlamına gelmez.

     Şimdiye kadarki tüm yanlışlıklardan dönülmesi ve memleketimiz için hayırlı ve güzel olan her şeyi gerçekleştirme umudu bağlanan bu nedenle  hemşerilerimizin kendisinden beklentileri hayli yüksek olan genç ve dinamik Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı bey ile kendisi gibi genç ve dinamik olan ekibi tarafından şimdiye kadar yapılmayanların yapılması.

    Bu çerçevede Aksaray’ımızın mutlu istikbali için gerekli imar ve alt yapıyla ile üst yapıların, sosyal belediyeciliğin yanında vilayetimizin de hızla gelişmesi için başta tren ve tıp fakültesiyle duble yıllarımızın cazibesinin sürdürebilmesi için gerekenlerin yapılması olmak üzere kara bahtımızı ak edecek tüm  yatırımların gerçekleştirilmesini sağlamaları, yatırımların önündeki engelleri kaldırmaları.

      Bu çalışmalarla birlikte 13 Ekim 1920 ve 15 Haziran 1989’daki vilayet oluşumuzun öncesi ve  Vilayet oluşumuzla, vilayet olmamızdan sonraki gelişmesini sağlayanların öğrenilmesi.

     Öğrenilenlerin unutulmamalarını sağlayacak çalışmaların yapılması ve yaptırılması dileğiyle.” Diye belirttim. 

      Bu şekilde dile getirilenlerin bir kısmı  Haluk başkan tarafından döneminde gerçekleştirilse de dün yazdığım gibi dönemindeki  genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş referandumu, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş seçim ile 15 Temmuz Alçak kalkışması nedeniyle  Haluk Başkan tarafından yapılamayanın Evren Başkan ve ekibine nasip olması bunun dünya ve ahiret mükafatından da kendilerinin faydalanmaları dileğiyle.” diye getirdim.

BAŞKAN DR. EVREN DİNÇER GEREKENİ YAPARAK BUNUN MADDİ VE MANEVİ ARTILARIN HANELERİNE YAZDIRTSIN!!!

   Dile getirdiklerimden şimdiye kadar gerçekleştirilemeyenlerin Başkan Dr. Evren Dinçer ve ekibine kalfalık döneminde nasip olmasıyla bunun maddi ve manevi artılarını da hanelerine yazdırılmasını sağlamaları ,aksinin ise kendileri için sebep olacak maddi ve manevi sıkıntıların yanında ,onlarca nesillerini de olumsuz manada etkileyeceği için kaçınmaları dileğiyle.

      Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 

 

  • Pazar 27.4 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 29.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45

Aksaray

30.06.2024

  • İMSAK 03:27
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 20:19
  • YATSI 22:00
LGS TÜRKİYE 1. LERİ AK İRFAN KOLEJİ’NDEN LGS TÜRKİYE 1. LERİ AK İRFAN KOLEJİ’NDEN
36 GENÇ HEKİM MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞADI 36 GENÇ HEKİM MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞADI
AKSARAY’DA ŞEHİR GENELİNDE EŞ ZAMANLI DİLENCİ OPERASYONU YAPILDI AKSARAY’DA ŞEHİR GENELİNDE EŞ ZAMANLI DİLENCİ OPERASYONU YAPILDI
Aksaray Jandarması 7 Ton kıyılmış Kaçak Tütün Ele Geçirdi Aksaray Jandarması 7 Ton kıyılmış Kaçak Tütün Ele Geçirdi
ZABITA EKİPLERİ SU TASARRUFU İLE İLGİLİ VATANDAŞLARA UYARILARDA BULUNDU ZABITA EKİPLERİ SU TASARRUFU İLE İLGİLİ VATANDAŞLARA UYARILARDA BULUNDU
AKSARAYLI YETKİLİLER ORMAN YANGINLARINA KARŞI VATANDAŞLARI SÜREKLİ UYARIYOR AKSARAYLI YETKİLİLER ORMAN YANGINLARINA KARŞI VATANDAŞLARI SÜREKLİ UYARIYOR
MAMASIN BARAJINDA SU MİKTARI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ MAMASIN BARAJINDA SU MİKTARI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ
Aksaray daki tarihi höyükte inceleme başlatıldı Aksaray daki tarihi höyükte inceleme başlatıldı
Aksaray sarımsağı Almanya ve Rusya da Aksaray sarımsağı Almanya ve Rusya da
Sosyal medyada terör provokatörlüğü yapan şahıs tutuklandı Sosyal medyada terör provokatörlüğü yapan şahıs tutuklandı
GÖZ KAMAŞTIRAN MOR TARLALAR YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR GÖZ KAMAŞTIRAN MOR TARLALAR YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU
Aksaray'da Düğünde Aracının lastıklerini yakan sürücüye vatandaş tepki gösterdi Aksaray'da Düğünde Aracının lastıklerini yakan sürücüye vatandaş tepki gösterdi
Aksaray'da aküsü patlayan araç yandı Aksaray'da aküsü patlayan araç yandı
Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı Aksaray da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı