Ali Genç


63 YILDIR KEDER, KIVANÇ VE TASADA YANIMIZDAKİ VELİNİMETLERİMİZ!

63 YILDIR KEDER, KIVANÇ VE TASADA YANIMIZDAKİ VELİNİMETLERİMİZ!


     Cuma günkü yazımın devamı olan bu yazının tam olarak anlaşılabilmesi için lütfen önce “ https://aksarayolay.com/koseyazilari/63_yilda_gayri_safi_milli_hasilamiz_kadar_destek_olan_velinimetlerimiz_-6554.html” okuyun.

  Cuma’dan devam

     Cuma  günkü yazımda da belirttiğim gibi  Türkiye’nin  dünya geneline dağılan ve bir diğer ismi ile de “ Türk Diasporası” olarak anılan gurbetçilerimizin toplam sayıları ülkemiz nüfusunun %10’nu  civarında.

GURBETÇİLERİMİZ 1964’DEN İTİBAREN MEYDANA GELEN DEPREMLER BAŞTA OLMAK ÜZERE AKLA GELEN TÜM SIKINTILARIMIZDA CANLARI VE MALLARIYLA DAİMA ÜLKEMİZİN YANINDA OLDULAR!

   Dünyanın dört bir yanına rızıkları için dağılan ciğerleri vatan hasretiyle yanan bu gurbetçilerimizin ülkemize  olan maddi katkılarının yanında 1964 den itibaren ülkemizde meydana gelen depremlerin tamamında tıpkı 6 şubat depreminde olduğu gibi maddi ve manevi olarak sağladıkları katkılarının ise haddi hesabı yok.

   Ülke olarak her başımız sıkıştığında maddi ve manevi olarak yanımızda bulunan gurbetçilerimizin Kıbrıs Barış Harekatıyla başlayıp ülkemizin tüm milli meselelerinde canla başla yanımızda oldular. 

  Yani 63 yıldır kederimizde, kıvancımızda ve tasamızda daima var güçleriyle yanımızda oldular.

GURBETÇİLERİMİZİN DESTEĞİYLE DEPLASMAN MAÇLARI KENDİ EVİMİZDE GİB OYNANDI!!!

   A Milli Futbol takımımızın ve kulüplerin tüm milletler arası karşılaşmalarının kendi evimizde oynanıyormuş gibi sağlanan seyirci desteği.

GURBETÇİLERİMİZİN BİZZAT VEYA BULUNDUKLARI ÜLKE İŞ ADAMLARIYLA ÜLKEMİZİN HER YERİNDE YATIRIMLARI VAR

  Gurbetçiler ülkemiz geneline kendi birikimleri ve bulundukları yerden buldukları ortaklarıyla ülkemiz genelinde başta kuru gıda alımı ve paketlenmesiyle ihracatı olmak üzere akla gelen her iş kolunda yaptıkları yatırımlar ve bunlar la sağlanan istihdam, vergi ile direk ve dolayı diğer katkıları ilave olarak  ürettiklerinin ihracatıyla da  ihracat pastamızın sürekli artmasına da katkı sağlıyorlar.

ALMANYA'NIN İHRACATIMIZDA SÜREKLİ 1. SIRASI GURBETÇİMİZİN TÜRK MALLARINI TERCİHLERİDİR!!!

   Ülkemizin en çok ihracatında yıllardır ilk sırada Almanya’nın olmasını yeme içme başta olmak üzere Almanya ile Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin  giyimden .züccaciyeye ,kına ,nişan ve düğün kıyafetleriyle altınları da dahil ihtiyaçlarını ülkemizden sağlanmasıyla Türkiye sistemine girmesine vesile oldukları 700 Milyar dolara en az bir %20 nin daha ilave edilmesini sağlamalarıyla bu rakam 850 Milyar dolara ulaşıyor.

KENDİLERİ VE  ECNEBİ ORTAKLARIYLA YAPTIKLARI YATIRIMLAR VE BU YATIRIMLARLA SAĞLANAN MAAŞ,SİGORTA,EMEKLİLİK KESENEĞİ VE BUNLARLA DÖNEN İÇ TİCARETLE ÜLKEMİZE 63 YILDA GETİRDİKLERİ  TOPLAM DÖVİZ 1 TRİLYON DOLARI GEÇEREK ÜLKEMİZİN ŞU ANKİ GAYRİ SAFİ MİLLİ HASILASI OLAN DÖVİZ RAKAMINA RAHATLIKLA ULAŞIYOR!!

   Türkiye de çalışanlara ödenen maaşlar, SGK primleriyle vergileri ,işveren vergileri ,çalışanların servis ve yemek bedelleri ile akla gelmeyen nice kalemler göz önüne alındığında 1961 den şu ana kadar sağlanan katkı şu anki ülkemizin gayri safi milli hasılası olan 1 trilyon 344,3 milyar dolar civarındadır.

   Yazının girişinden itibaren yaptıklarının sadece bir kısmını yazabildiğim Çarşamba günü” https://aksarayolay.com/kose-yazilari/eli_opulesi_birinci_nesil_gurbetciler-6553.html”de yayınlanan

yazımda gurbetçi iş insanı hemşerimiz  Mehmet Kocagöl tarafından anlatılanlardır.

 Bunlardan başta babam merhum Sarı resul zade Kalaycı Hacı Şammas ve annem Hacı Ayşe Genç olmak üzere sayıları milyonları bulan Hakka yürüyen “1. Nesil gurbetçilerimiz” ve onların 2.,3. hatta 4.nesilleri olanları Balkanlar’dan, Batı Avrupa’nın İngiltere ,Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Norveç  in yanında dünyanın dört bir tarafına dağılanların 2.  Nesil ile 1. neslin azalan sıkıntıları 2. ve 3. nesilde ise hizmet sektöründe akla gelen her türlü  iş kolu ile eğitim ve sanayicilikte ülkemizin medarı iftarı oldular.

ONBİNLERCE SANAYİCİ VE HİZMET SEKTÖRÜNDEKİ İŞ İNSANIMIZIN YANINDA SPORUN TÜM DALLARINDAKİ BİNLERCESİ İLE BİRKTE SİYASET, SİNEMA ,TİYATRO VE GAZETECİLİK MESLEĞİYLEDE İSE NİCE BİNLERCESİ  MİLLETİMİZİ ONURLANDIRIYOR

  Sayıları ülkemiz genel nüfusunun %10’u civarındaki gurbetçilerimiz bulundukları ülkelerdeki binlerce iş yeri ile işletme ve fabrikaya sahip olanların yanında toplamda sayıları yüzlercesini bulan milletvekillikleriyle, bakanlıklar ve  belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ile il meclisleri üyelikleriyle, Avrupa Parlamentosu milletvekillikleriyle eyalet ve genel hükümetlerde bakanlık yapanlardan istisna dışında kalanları tarafından onurlu şekilde milletimizi temsil eden  vatan evlatlarımızdır.

   Ülke ve millet olarak Çarşamba ve Cuma ile bu günkü yazımda haklarında Nasrettin hoca merhumun meşhur hikayesinde gibi haklarında tavşanın su ’yunun, suyu kadar bile bilgi veremediğim gurbetçilerimizin velini metliklerinin daima farkında olmamız ve gereğini hakkıyla yapmamız dileğiyle.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

  • Cumartesi 9.9 ° / 8.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 10 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 8.4 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Zonguldak

07.02.2026

  • İMSAK 06:24
  • GÜNEŞ 07:51
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:23
  • YATSI 19:44
TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL “6 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız” TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL “6 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız”
Aksaray’da Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 15 Yaralı Aksaray’da Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 15 Yaralı
HEMŞEHRİMİZ ELİTAŞ SGK BAŞKANI OLDU HEMŞEHRİMİZ ELİTAŞ SGK BAŞKANI OLDU
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN BAKAN IŞIKHAN’A TEŞEKKÜR ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN BAKAN IŞIKHAN’A TEŞEKKÜR
HİZMET VE YATIRIMLAR GRUP TOPLANTISINDA MASAYA YATIRILDI HİZMET VE YATIRIMLAR GRUP TOPLANTISINDA MASAYA YATIRILDI
Aksaray'da Polis Ekiplerinden Zamanında Müdahale: 800 Bin TL’lik Dolandırıcılık Önledi Aksaray'da Polis Ekiplerinden Zamanında Müdahale: 800 Bin TL’lik Dolandırıcılık Önledi
Aksaray’da Narkotik Operasyonu: 11 Şüpheli Tutuklandı Aksaray’da Narkotik Operasyonu: 11 Şüpheli Tutuklandı
Aksaray’da “1+1” Dairelere Yönelik Uygulama: Aranan Şahıslar Yakalandı Aksaray’da “1+1” Dairelere Yönelik Uygulama: Aranan Şahıslar Yakalandı
Aksaray Valisi Murat Duru Ocak Ayı Asayişini Değerlendirdi Aksaray Valisi Murat Duru Ocak Ayı Asayişini Değerlendirdi
Aksaray Üniversitesinden üç farklı spor branşında şampiyonluk Aksaray Üniversitesinden üç farklı spor branşında şampiyonluk
Aksaray’da Firari Hükümlülere Operasyon: 2 Kişi Tutuklandı Aksaray’da Firari Hükümlülere Operasyon: 2 Kişi Tutuklandı
İHTİŞAMLI KEMER YAPILARIYLA YÜKSELEN KÜLTÜR KONAĞI BÖLGENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR İHTİŞAMLI KEMER YAPILARIYLA YÜKSELEN KÜLTÜR KONAĞI BÖLGENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı
Güvenlik-İş’ten AKSF ve TFF İl Temsilciliğine Ziyaret Güvenlik-İş’ten AKSF ve TFF İl Temsilciliğine Ziyaret
EMI Kongresi 12. Kez Uluslararası Akademisyenleri Buluşturacak EMI Kongresi 12. Kez Uluslararası Akademisyenleri Buluşturacak