Ali Genç


42 YIL ÖNCESİNE GÖTÜREN BAŞARI VE ALTINA İMZA ATILACAK ELEŞTİRİ! (*)

42 YIL ÖNCESİNE GÖTÜREN BAŞARI VE ALTINA İMZA ATILACAK ELEŞTİRİ! (*)


    Sıcak nedeniyle miting alanına gidemesem de  iki televizyon kanalından baştan sonuna kadar seyrettiğim başarı beni 42 yıl öncesindeki organizatör Erkan Zenger engelini aşarak fotoğrafladığım 1983 yılı Ekim’inin son haftasındaki şehrimizin şu anki konumunun temelinin atıldığı ANAP’ın ilk Aksaray mitingine götürdü.

ERTÜRK, ÖZDEMİR VE ALTINPINAR’IN İSMET DEMİR’İN FEDAKARLIĞIYLA BAŞARDIKLARI MİTİNG!

    12 Eylül darbesinden sonra 1983’ün 6 Kasım’ında yapılan genel seçimlerden 1 hafta öncesine kadar MDP’nin 1., HP’nin ise 2. parti olacağı, ANAP’ın ise belki grup kuracak kadar oy alacağı yönündeki kamuoyunun genel beklentisi nedeniyle sabah Adana’da yapılan mitingin sönük geçmesi nedeniyle Özal’ın morali bozulmuştu.

  Bu genel beklentiye rağmen Mehmet Altınsoy’un kadim siyaset arkadaşı darbe öncesi Belediye Meclis üyeliği, daha sonra ise ANAP ilçe başkanlığı ve uzun yıllar Ziraat Odası başkanlığı yapan  İsmet Demir başardığıyla Özal’ın moralinin yerine gelmesini sağlamıştı.

   Demir siyasetteki kadim arkadaşı ANAP’ın kurucularından ve iki genel başkan yardımcılığını yürüten  Mehmet Altınsoy’un yaptığı ricanın gereğini samimi şekilde yerine getirilmesiyle günümüz 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nın dolmasıyla ve Özal’ın moralinin yerine gelmesiyle 6 yıllık aralıksız fedakar bir çalışmanın ardından gerçekleşen Aksaray’ın vilayetliğinin temeli atılmıştı.

ALİ ABBAS ERTÜRK VE SİYASET ARKADAŞLARI 42 YIL SONRA DEMİR’İN BAŞARISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

 CHP mitinginin intizamı ile dolan meydan 42 yıl önceki İsmet Demir’in samimi çabasının parti meclis üyesi, önceki dönem Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, İl Başkanı Bilal Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Sibel Altınpınar’ın samimi çalışmaları ve bu çalışmalara destek veren partinin Aksaray il ve ilçe ile diğer ilçelerle beldelerin samimi çalışmasının ürünüydü.

  Ali Abbas Ertürk Başkan ve ekibinin bir diğer samimi çalışması ise Gazeteci-Şair Sarraf Yaşar Akbaş’ın Aksaray’ı anlatan şiiri ile Gazeteci-Yazar Merhum Mahir Südemen hoca, tarih araştırmacısı Dr. Mustafa Fırat Gül ile 17 yıldır tarafımdan kamuoyuyla her yıl paylaşılan yazılardan faydalanılarak Milli Mücadele kahramanı ve Aksaray’ı 64 yıllık ilk ilçelik prangasından kurtaran hemşehrimiz Merhum Vehbi Çorakçı ile ilgili sözlerinin Genel Başkan Özel tarafından dile getirilmesi oldu.

MEYDANI DOLDURANLAR ALİ ABBAS ERTÜRK’ÜN BAŞARILARINI TEZAHÜRATLARIYLA ONAYLADILAR!

 Ali Abbas Ertürk’ün isminin anons edilmesinden sonra meydandakilerin Ali Abbas Ertürk’e yaptıkları tezahürat emeklerinin kamuoyu tarafından nasıl bilinip satın alındığının ete kemiğe bürünmüş haliydi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN BU SÖZLERİNİN ALTINA HER AKSARAYLI İMZA ATAR!!!

   Hakkın doğrusu kayırılacak ve siyaset yapılmayacaksa CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Aksaray mitinginde dile getirdiği ”Tuz Gölü Aksaray’ın göz bebeği. Havalimanı, tren, çevre yolu sözü verdiler, hiçbiri yapılmadı.

  Mersin limanına trenle yük inseydi sanayimiz gelişirdi.” sözlerinin eksiği var fazlası yok.!!!

  Bundan dolayı her Aksaraylı bunun altına imza atacağı gibi 2008’den itibaren bu konuda her yıl en az 10 defa haber ve köşe yazısı yayınlayan  olarak bende başta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da olmak üzere 2004’ten bu yana sözü verilen fakat şimdiye kadar hiçbir ilerleme kaydedilmeyen Aksaray-Ulukışla demiryolu konusu başta olmak üzere Özel tarafından Aksaray için dile getirilenlerin altına çekinmeden imzamı atarım.

  Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Ak Parti ve Cumhur İttifakı’nın ikinci ortağı MHP teşkilatları ile milletvekilleri tarafından gerekenin zaman geçirilmeden yapılması ve yaptırılmasıyla geçmişin telafi edilmesi, aksinden ise sebep olunacak olumsuzluk nedeniyle kaçınılması dileğiyle.

 Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*) Cuma günkü yazımda bugün basın hürriyeti konusundaki seri yazıma devam edeceğimi belirtmeme rağmen Aksaray gündemi nedeniyle CHP mitingini yazdım. Bunun için okuyucularımın affını diliyorum.  Ali Genç

 

  • Pazartesi 26.9 ° / 22 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 22.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.2 ° / 23.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,68% 0,09
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4392,24% -0,06
  • Ç. ALTIN

    7037,45% 0,00

Zonguldak

04.08.2025

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:28
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Aksaray’da: “Biz Buraya Miting Yapmaya Değil, Hak, Hukuk, Adalet Aramaya Geldik” CHP Genel Başkanı Özgür Özel Aksaray’da: “Biz Buraya Miting Yapmaya Değil, Hak, Hukuk, Adalet Aramaya Geldik”
Aksaray’da Kıskançlık Cinayeti: Kuzenini Pompalı Tüfekle Öldürdü Aksaray’da Kıskançlık Cinayeti: Kuzenini Pompalı Tüfekle Öldürdü
Konya Valisi’nden Aksaray Belediyesine Ziyaret Konya Valisi’nden Aksaray Belediyesine Ziyaret
Aksaray’da Geniş Çaplı Asayiş Uygulaması: Şehir Abluka Altına Alındı Aksaray’da Geniş Çaplı Asayiş Uygulaması: Şehir Abluka Altına Alındı
Aksaray’da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi Aksaray’da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Başkan Dinçer;“Vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan kısa bir süre daha sabır ve anlayış bekliyoruz" Başkan Dinçer;“Vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan kısa bir süre daha sabır ve anlayış bekliyoruz"
Aksaray Belediyesi’nden Atatürk Spor Salonu Çevresine Yağmur Suyu Hattı Projesi Aksaray Belediyesi’nden Atatürk Spor Salonu Çevresine Yağmur Suyu Hattı Projesi
Aksaray’da “Gazze İçin Ayağa Kalk” Yürüyüşü Düzenleniyor Aksaray’da “Gazze İçin Ayağa Kalk” Yürüyüşü Düzenleniyor
BAŞKAN AĞIR: “İÇME SUYU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM GETİRİYORUZ” BAŞKAN AĞIR: “İÇME SUYU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM GETİRİYORUZ”
Ülkü Ocakları’ndan Şehitler İçin 10 Ton Karpuz Dağıtımı Ülkü Ocakları’ndan Şehitler İçin 10 Ton Karpuz Dağıtımı
Kadın, Genç ve Engelli İstihdamı İl Gündeminde: İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Aksaray’da Toplandı Kadın, Genç ve Engelli İstihdamı İl Gündeminde: İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Aksaray’da Toplandı
Aksaray Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yeni Dönem Kayıtlarını Başlattı Aksaray Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yeni Dönem Kayıtlarını Başlattı
Aksaray Belediyesi’nden Sosyal Belediyeciliğe Örnek Proje: Yemek Fabrikası İnşaatı Hızla Devam Ediyor Aksaray Belediyesi’nden Sosyal Belediyeciliğe Örnek Proje: Yemek Fabrikası İnşaatı Hızla Devam Ediyor
Aksaray'da Sağlıkta Dijital Dönüşüm Tamamlandı: Aile Hekimleri ile Hastaneler Entegre Edildi Aksaray'da Sağlıkta Dijital Dönüşüm Tamamlandı: Aile Hekimleri ile Hastaneler Entegre Edildi
Cemaleddin Aksarayî Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda Aşure Programı Düzenlendi Cemaleddin Aksarayî Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda Aşure Programı Düzenlendi