Ali Genç


17 YILDIR GAZETELERDE KESİNTİSİZ YAZIP,PARTİLER,MESLEK ODALARIYLA STK YETKİLİLERİ NEZDİNDE DEMİRYOLU İŞLENDİ!

17 YILDIR GAZETELERDE KESİNTİSİZ YAZIP,PARTİLER,MESLEK ODALARIYLA STK YETKİLİLERİ NEZDİNDE DEMİRYOLU İŞLENDİ!


 Bu günkü yazılanların anlaşılabilmesi için lütfen önce dün yani Cuma günkü yazıyı”https://aksarayolay.com/koseyazilari/aksaray_demir_yolunun_gecikmesinde_iktidar_kadar_muhalefetle_meslek_odalarida_sorumlu-6610.html” okuduktan sonra bu günkü yazıya geçin.

   Dünden devam.(*)

  Dünkü yazımda da belirttiğim gibi bir taraftan kesintisiz her vesile ile Aksaray’ın iki ilçelik prangasına çarptırılmasının ana sebeplerinden olan şehrimizin 125 yıllık hasreti, Hükümetin ise 21 yıllık sözü olan demiryolunu 13 Ekim 2008’den itibaren yazmaya başladık.

  Aksaray Yenigün gazetemizde başladığımız haberlerimiz ve köşe yazılarımıza Yenigün gazetemizle birlikte o zamanki  Yenigün bünyesinde yayınlana yazılarımı yayınlayan Güncel, Ortaköy Yenigün ile Kırşehir Yenigün gazetelerinde ,2010 dan itibaren ise İnternet gazetelerinde yayınlarken etkinin arttırılması için siyasileri, Meslek Odaları ile STK’ yetkililerinin yanında gazeteleri de ziyaret ederek meselenin top yekun olarak birlikte işlenmesini diledim.

26 MAYIS 2011’DE İKİ CEMİYET BAŞKANIN İSTEĞİYLE 11 GAZETEDE AYNI HABERİN YAYINLANMASIYLA ERDOĞAN PARTİSİNİN MİTİNGİNDE DEMİRYOLU HATTIN SÖZÜNÜ VE BAŞLAMA TALİMATINI VERDİ!!!

   28 Mayıs 2011 günü Başbakan Erdoğan’ın Aksaray’a gelmesi kesinleşince ilimizdeki tüm gazetelerde aynı haberin yayınlanmasını atalarına rahmet Gazeteciler Cemiyetlerin başkanları Ali Südemen ve Celil Acar’a Aksaray’ın tüm gazetelerinin o gün konuyu işleyen haberi yayınlamalarını teklif ettim.

 Teklifimin kabul edilmesiyle yazdığım haberi attıkları ecdatları nur içinde yatsın ,kendilerinin de işleri güçleri rast gelsin o zaman şehrimizde yayınlanan 13 gazetenin 11’inin sahiplerinin samimiyetiyle haberin yayınlanmasıyla Başbakan Erdoğan Ak Parti  Aksaray mitinginde hem hattın  müjdesini ,hem de başlatılması talimatını verdi.

  Bugünün dışında basınımızda gereken istikrarlı şekilde maalesef bir daha yapılmadığı gibi hükümetin Cumhuriyetimizin 2023 yılı hedefleri içinde olan Akdeniz’i Kara denize bağlayan hatta sahip çıkılması gibi saçmalığın yanında Aksaray-Ulukışla hattının itibarsızlaştırılması için ”Cuf , Cuf tren, Bize ne kodamanlara hizmet edecek hattan” gibi sözlerle birde bu hat kendilerince itibarsızlaştırılmaya çalışılırken bazıları ise on yıllardır sürdürülen çalışmadan bi haber olduklarını “Bize ne Ulukışla demir yolundan” mealinde yazılar yazdı.

HER YIL 10 DAN FAZLA HABER, KÖŞE YAZISIYLA BİRLİKTE SİYASİLERLE,ATANMIŞLARLA SEÇİLMİŞLERE,MESLEK ODALARI,STK YETKİLİLERİYLE GAZETECİLERE CEP TELEFONU MESAJLARI ATTIM 

  Mümkün olduğunca haber ve köşe yazılarıyla konuyu gündemde tutmanın yanında bire bir ve iktidar siyasetçileri, Meslek Odaları ile STK yetkilileriyle gazeteci meslektaşlarımızla ,meslek örgütlerimizin yetkililerine de ve har yıl attığım 10 dan fazla cep telefonu mesajlarıyla da konuyu gündemde tuttuk.

    Selami Altınok Vali İstanbul’a İl Emniyet Müdürü olarak atanınca  uğurlamaya katılanlardan iki partinin il başkanına, ve aynı çerçevede irili ufaklı tüm muhalefet partilerinin il başkanlarını da demir yolunun Aksaray için olan önemini anlatarak konuyu yapacakları basın toplantıları ve basına verecekleri demeçlerle zinde tutulması için ziyaret ettim.

MESLEK ODALARI İLE ST’KLAR VE MUHAFEFET PARTİLERİ BİLGİLENDİRMENİNDE GEREĞİNİ YAPMADI!

 Meslek Odaları yetkililerine sonuncusu 2024’dün 26 Mart’ında ve ondan önce ise 2 Haziran 2018 günkü Aksaray mitinglerinden 1 gün  fiilen 2. İlçelik prangasının başlangıcının yıl dönümüne denk gelen 1 Haziran günü ve miting günü yaptığım haberlere konuyu gündeme getirmeme rağmen istisna dışında Ak Partinin Aksaray mitingleri öncesi basın yoluyla konuyu gündeme getiren olmadı. 

  Bazılar o akşam yani 2 Haziran 2018 günü mitingden sonra Pazar Pazarında yapılan iftar yemeğinde konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiler.

  Muhalefet siyasi partilerin durumu da  Meslek odaları ile STK’lardan pekte farklı  olmadı.

 EFSANE SİYASETÇİ AYHAN EREL VE EVRENSEL SOLCU ERTÜRK DEVAMLI KONUYU İŞLEDİLER!!!

   27. Dönem Aksaray milletvekili mecliste 4 yıl boyunca her gün Aksaray ve Aksaray’ın meseleleriyle uyanıp, Aksaray meseleleriyle uyuyan .

  Aksaray’ın ilçe ve beldelerini, hatta bir çok köyünün bile isimlerini 27. Dönem milletvekillerine ezberletecek kadar başta demiryolu hattı ile E.90’ın otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak çalışmalar ile birlikte ilimizin tüm meselelerini yasama önemi boyunca dile getiren efsane siyasetçisi Ayhan Erel MHP il başkanlığındaki konuyu takip etmesini Mecliste de  hiç ara vermeden sürdürdü.!!!

  İl başkanlığındaki inanç ve fikir hürriyetine olan saygısıyla öne çıkan CHP kurultayında geldiği meclis üyeliğiyle göğsümüzü kabartan ve bu göreve seçilmesinden sonra örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı ile birlikte çalışan 5 kişiden biri olan Ali Abbas Ertürk te CHP Aksaray il başkanlığından başlayarak sürekli olarak konunun takipçisi oldu.

   Ayhan Erel ve Ali Abbas Ertürk dışındakilerin gerekeni zamanında yapmamaları nedeniyle demir yolu hattının şimdiye kadarki gecikmesinde iktidardan sonraki sorumlularıdır.!!!

GEÇMİŞE HAYIFLANMAK YERİNE AZİMLİ ÇALIŞMAYLA ELDE EDİLECEK BAŞARIYLA İSTİKBAL AK OLSUN

  Mevlâna hazretlerinin geçmişin geçmişte kaldığı şimdi yeni şeyler yapmak gerektiği yönündeki haklı sözlerinin gereğinin yapılarak geçmişe hayıflanma yerine iktidar ve muhalefet partileriyle Meslek Odalarıyla STK’ların ve Aksaray medyasının topyekun olarak hattın hizmete girmesine kadar meşru çerçevede  kesintisiz olarak güç ve gönül birliğiyle yapacakları işbirliğiyle geçmişi telafi ettirerek istikbalimizi ak etmeleri dileğiyle. 

Rabbim yar ve yardımcımız olsun

(*)Bu yazıyı Mevla’mızın izniyle Onun yüce rızası için Pazartesi günü yazmayı planlıyordum fakat 18 Mart’ın Şanlı Çanakkale Destanımızın yıl dönümü olması nedeniyle bu güne aldım. Ali Genç

 

  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Aksaray

05.07.2025

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 21:58
Aksaray'da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Şüpheliye Adli İşlem Aksaray'da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Şüpheliye Adli İşlem
Aksaray'da İŞKUR’dan 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Desteği Aksaray'da İŞKUR’dan 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Desteği
Gazeteci Yazar Rasim Gül Beyin Kanaması Geçirdi, Yoğun Bakıma Alındı Gazeteci Yazar Rasim Gül Beyin Kanaması Geçirdi, Yoğun Bakıma Alındı
Vali Kumbuzoğlu: “Aksaray’da Suç Oranları Düşüyor, Denetimler Artıyor” Vali Kumbuzoğlu: “Aksaray’da Suç Oranları Düşüyor, Denetimler Artıyor”
Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı
ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi
ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DOĞALGAZDA %50 İNDİRİM MÜJDESİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DOĞALGAZDA %50 İNDİRİM MÜJDESİ
YENİ SANAYİ SİTESİNDE OTO HIRSIZLIĞI 24 SAATTE AYDINLATILDI YENİ SANAYİ SİTESİNDE OTO HIRSIZLIĞI 24 SAATTE AYDINLATILDI
Aksaray’da “Gece Vakti Silahla Yağma” Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı Aksaray’da “Gece Vakti Silahla Yağma” Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
Türkiye İstatistik Kurumu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.
“Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı “Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı
Aksaray’da Kasa Hırsızlığı 3 Şüpheliyle Birlikte Çözüldü: Suç Makinesi Zanlılar Tutuklandı Aksaray’da Kasa Hırsızlığı 3 Şüpheliyle Birlikte Çözüldü: Suç Makinesi Zanlılar Tutuklandı
Aksaray’da 24 Yıl Cezası Bulunan Hırsızlık Şüphelisi Yorgan Altında Yakalandı Aksaray’da 24 Yıl Cezası Bulunan Hırsızlık Şüphelisi Yorgan Altında Yakalandı
3268 METREDE SSCB SEVGİSİ VE HASRETİYLE KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI!!! 3268 METREDE SSCB SEVGİSİ VE HASRETİYLE KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI!!!
Aksaray Müftülüğü’nde İŞKUR Kapsamında Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı Aksaray Müftülüğü’nde İŞKUR Kapsamında Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı