Ali Genç


14 MAYIS’TA SONUÇ BÜYÜK ŞEHİRLERDE PARTİ,KÜÇÜK İLLERDE İSE ADAYIN TERCİHİNDE!!!

14 MAYIS’TA SONUÇ BÜYÜK ŞEHİRLERDE PARTİ,KÜÇÜK İLLERDE İSE ADAYIN TERCİHİNDE!!!


   Ülkemiz geneliyle birlikte Kayseri, Aksaray, Karaman, Niğde ve Afyonkarahisar’da da 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle Milletvekilliği Seçimi’nin hazırlıklarının yavaştan da olsa başlamasıyla milletvekili namzetleri de arzı endam etmeye başladılar.!!!

NÜFUSU BİR MİLYONUN ÜSTÜNDEKİ İLLERDE SEÇİMİN SONUCUNU SEÇMENİN PARTİLERE İLGİSİ BELİRLEYECEK!!!

   İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinin kalabalıklığı nedeniyle genel manada aday gösterilenin seçim sonucunu etkilemede önemli bir katkısı olmazken, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi teşkilatına sahip olan bu 24 vilayette seçimin sonucunu genel manada seçmenin partilere olan meyili belirleyecek.!!!

 750 İLE 900 BİN ARASINDAKİ 6 İLDE SEÇİMİN SONUCUNU SEÇMENİN ÖNCE ADAY,SONRA PARTİ TERCİHİNDE !!!

   Pazartesi ve Çarşamba günkü yazılarımda 1973 Genel Seçimleriyle, Mahalli Seçimlerini vatandaş,1977 de yapılan Genel ve Mahalli Seçimlerden günümüze kadarki tüm genel ile mahalli seçimlerle anayasa referandumlarının tamamını gazeteci olarak takip ederek sonuçlarını yazan olarak milletimiz adına serzenişim var.

  Bu serzenişim 14 Mayıs’taki Genel Seçiminde de maalesef milli iradenin sahibi olan milletin aday belirlemede milli iradelerini kullanamamalarıyla noterlikten kurtarılamadığıdır.

GENEL MERKEZİN ADAYLARI MİLLETİN ADAMI OLMA YERİNE MERKEZLE LİDERİN ADAMI OLMAYI SEÇİYOR!!!

  Milletin aday belirleme yetkisinin genel başkanlar ve genel merkezlerle teşkilatlara verilerek seçmenin noter konumuna getirilmesiyle genelde liyakatli olanların yerine torpili olan liyakatsizlerden aday yapılanların şahsi oyları olmadığından seçimi genel başkan ve partinin oyuyla kazanmaları nedeniyle millete hizmet etme yerine genel başkan ve genel merkezlere şirin görünmeyi tercih ediyorlar.

    Nüfusu 1 milyonun üstünde olan büyükşehir statüsündeki 24 ilde genelde sonucu seçmenin partilere olan meyili belirlerken aynı statüde olmaları yani büyükşehir olmalarına rağmen nüfusu 750 ile 900 bin arası olan 6 ilde nüfusu kendilerine göre çok yüksek olan büyükşehirlerin aksine seçimin sonucunda adaylar yarı yarıya etkili olurken,  geriye kalan yüzde ellilik oran ise seçmenin partilere olan meyili etkili olacak.

51 İLİN SEÇİM SONUCUNU BAŞARILI VEKİLLERİN TEKRAR ADAYLIĞIYLA,YENİLERİ İÇİN BAŞARI HİKAYESİ OLANLARININ TERCİHİYLE, HÜKÜMET TARAFINDAN VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLİP GETİRİLMEMESİ ETKİLİ OLACAK!!! 

   Türkiye’nin büyükşehir statüsünde olmayan 51 vilayetin merkez ilçesiyle bağlı ilçeleriyle beldelerinde de insanların geneli birbirine akraba olan veya olmayanlarında büyüklerin ve dolayısıyla evlatlarında kahır ek serisi birbirini tanıyor.

   En az nüfusu olan illerde etkisi daha çok olmasına, nüfus arttıkça şehirler de birbirilerini tanıyan oranı kısmi olarak azalsa da parti ve liderden daha fazla orandaki etkiyi mevcut vekillerden başarılı olanların aday yapılıp, yapılmamalarıyla yeni adayların başarı hikâyelerinin olup olmaması etkileyecek.

KONU SOMUTLAŞTIRILARAK İL ÖZELİNE GİRİLDİĞİNDE ERTUĞRUL’LA İNCEÖZ’ÜN ADAYLIĞI BİLE BİLE LADESTİR!!!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta partisinin grubunda yaptığı konuşmada Meclis Genel Kuruluna gelmeyen milletvekillerinin aldıkları maaşlarını hak etmediklerinden bunun helal olmadığını belirttiklerinden diğer illerdeki vekillerin durumunu bilmiyorum.!

   Fakat Aksaray’ın biri eski, biri ise halen vekil olan ve tüm vekillik haklarından faydalanın aday olacakları ve aday yapılmaları halinde yaşanacak yüksek ihtimalli sonuca geçmeden bu iki vekile gönderdiğim SMS ve  WhatsApp mesajlarıyla vatandaşın adaylıkları konusunda iddia ettiklerinin doğru olup olmadığını sormama rağmen cevaplarını alamadığımdan sukutun ikrardan geldiği gerçeğiyle seçmenin söylediklerine tercüman olarak yazıyorum.

   Vatandaşlar Koray Aydın ile olan samimiyetiyle İYİ Partiden veya bu olmaz ise MHP’den Aksaray Milletvekili  Adayı olacağı vatandaşlar arasında söylenen Osman Ertuğrul 2007’de vekil seçildiğinde sadece bir defa milletvekilliği yemini  için kürsüye çıkmasının dışında görev süresince bir daha kürsüde görünmemesi ve görevi boyunca seçim bölgesi olan Aksaray için bir tek talebi bile kamuoyuna aksetmeyen Osman Ertuğrul aday yapılırsa.!!!

    İkincisi 2007’den bu yana 16 yıldır vekil olan, uzun zaman Ak Parti Grup Başkan Vekilliği ve partinin MYK üyeliği yapan.

    Bu görevlerinde kendisine de defalarca belirttiğim gibi Aksaray’ın başkent olmasını sağlaması dışında akla gelebilecek ilimizi her yönüyle ihya edecek tüm hizmetleri alması mümkünken bunu yapmayan.

   2004’den bu yana 19 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, o zamandan günümüze kadar gelen tüm ulaştırma bakanlarıyla DDY Genel Müdürleri ve bizzat kendisi tarafından ihale sözü verilen Aksaray-Ulukışla Demiryolunu hizmete açtırmamasını bırakın ihalesinin yapılmasını bile gerçekleştirilmesini sağlatamaması.

    Artıları olmadığı gibi kamuoyuna CHP ve İYİ Parti tarafından taşınan birçok yolsuzluğun gerçekleşmesinde nüfuzunu kullandığı iddia edilen İlknur İnceöz Ak Parti tarafından aday yapılırsa rakipleri alacakları oylarla Ak Partiye toz yutturacaklarından yapılacak olan peşinen lades olacaktır.

    Buraya kadar büyükşehirler ile küçük şehirlerin analizini yaptım.

        Kimlerin aday gösterilecekleri partilerine katkı yapacağını yazmaya yerimiz yetmedi.

   Mevla’mızın izni ve sizlerin hoşgörüsüyle konuya Pazartesi günü devam edeceğim.

   Milli istikbalimiz için takip edilmesi ve ettirilmesi dileğiyle.

    Cuma’mız mübarek olsun. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devamı 6 Şubat Pazartesiye.

  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54
SIĞIRLARIN SOLUNUM HASTALIKLARINA İLİŞKİN PROJE DESTEK ALDI SIĞIRLARIN SOLUNUM HASTALIKLARINA İLİŞKİN PROJE DESTEK ALDI
AKSARAY'DA LAVANTA BAHÇESİNİN AKSARAY'DA LAVANTA BAHÇESİNİN BAHAR BAKIMLARI YAPILDI
Aksaray da gece yarısı depodan hırsızlık yapan 2 kişiyi polis kıskıvrak yakaladı Aksaray da gece yarısı depodan hırsızlık yapan 2 kişiyi polis kıskıvrak yakaladı
Aksaray Emniyetine Gençlerimizden Anlamlı ziyaret Aksaray Emniyetine Gençlerimizden Anlamlı ziyaret
Aksaray polisi aranan 70 kişiyi yakaladı Aksaray polisi aranan 70 kişiyi yakaladı
MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK
AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK
Aksaray'da Devleti Dolandıran Doktor ve Medikal'cı Tutuklandı Aksaray'da Devleti Dolandıran Doktor ve Medikal'cı Tutuklandı
      Aksaray’da Cezaevi Firarisi Yurtdışına Çıkmak Üzere İken Yakalandı          Aksaray’da Cezaevi Firarisi Yurtdışına Çıkmak Üzere İken Yakalandı
Tokat'ta Deprem Oldu Aksaray Sallandı Tokat'ta Deprem Oldu Aksaray Sallandı
Aksaray da bir kişi gasp ettiği şahsı darp ederek yaraladı Aksaray da bir kişi gasp ettiği şahsı darp ederek yaraladı
YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR
Aksaray da DEAŞ Mensubu bir kişi yaralandı Aksaray da DEAŞ Mensubu bir kişi yaralandı
ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİNDE BAHAR KURSLARI BAŞLIYOR ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİNDE BAHAR KURSLARI BAŞLIYOR