Yusuf Şahin, Beyazay Derneğini Ziyaret Etti

Yusuf Şahin, Beyazay Derneğini Ziyaret Etti

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma sürecinde, paralimpik oyunlar alanında yapılabilecekler üzerine de çalıştıklarını söyledi.

Rektör Şahin, Rektör Yardımcısı Ayhan Özçifçi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Keleş ve ASÜ Engelsiz Birim Koordinatörü Doç. Dr. Emine Fırat´la birlikte Beyazay Derneği´ni ziyaret etti. Yeşil Bayrak için Eğitim Fakültesi kapsamında yürütülen çalışmaları anlatan Prof. Şahin, ASÜ´nün, daha önce mekânda erişilebilirlik anlamına gelen ?Turuncu Bayrak? aldığını, şimdi de eğitimde erişilebilirlik anlamına gelen ?Yeşil Bayrak? için çalışmalar yaptığını belirtti. Buna ek olarak Engelli Öğrenci Sınav Yönergesinde, güncel gelişmeler ışığında yapılan ve planlanan değişiklikleri anlatan Şahin, ?İşaret dili konusunda da önemli bir mesafe aldık. Ayrıca, Üniversite Seçmeli Dersler havuzunda, engellilerle ilgili dört dersin yer almasına dair çalışmalarımız da son aşamaya geldi? dedi. Spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşmaya dikkat çeken Rektör Şahin, bu kapsamda paralimpik oyunlar alanında yapılabilecek çalışmalar üzerine çalıştıklarını da vurguladı. Kampüste engellilerin hayatını kolaylaştıracak her çalışmaya imkânlar çerçevesinde katkı sunduklarının da altını çizen ASÜ Rektörü, ?Engelsiz Yaşam Topluluğu öğrencileri yıl içinde pek çok önemli organizasyon düzenliyor. Biz, bu meseleye kanuni bir zorunluluk olarak değil, gerçekten olması gerektiğine inandığımız bir çalışma olarak bakıyoruz. Tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde etkinliklerimizi yürütüyoruz? dedi.

Beyazay Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş ve Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya da, Rektör Şahin´e ve ekibine, engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik yaptığı çalışmalar münasebetiyle teşekkür etti.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
Iğdır Üniversitesi Öğrencileri Filistin İçin Çadır Nöbetinde!
TÜRKİYENİN DÜNYA AÇILAN MEDYA KURULUŞU TİGAD AVRUPA TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI!!!
*Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği' TİGAD''tan Anneler Günü Açıklaması*

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor