Yörex´te Aksaray Tanıtıldı

Yörex´te Aksaray Tanıtıldı

Yörex´te Aksaray Tanıtıldı

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyon olan YÖREX ( Yöresel Ürünler ) fuarı Antalya´da gerçekleşirken, Fuarda Aksaray Standı büyük ilgi gördü.

Yörex Yöresel Ürünler Fuarı´nın açılışı 26 Ekim 2016 Çarşamba günü Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu´nun da katılımlarıyla gerçekleştirilirken, Fuarda 68 ilden 101 Oda ve Borsa, 11 Kalkınma Ajansı, 52 Kurum ve 150 den fazla firma yaklaşık 10.000 metrekare alanda kendi şehrine ve yöresine özgü yöresel ürünleri ve marka değerleri sergilendi.

26 ? 30 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen fuarda ilimizi temsilen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve Aksaray Ticaret Borsası ortak stand kurarken, ilimizin taınıtımı Antalya Yörex´te en iyi şekilde yapıldı.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ ? AKSARAY´I EN İYİ ŞEKİLDE TANITTIK?

İlimizi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; ? Anfaş Antalya Fuar merkezinde gerçekleşen ülkemizin en büyük fuar organizasyonlarından birisi olan Yörex ( Yöresel Ürünler ) fuarında Aksaray´ı tanıtmak adına Ticaret Borsamızla birlikte yer aldık.

Anadolu´nun ruhu, kimliği, tüm renklerinin toplandığı ve illerimizin ürünlerini sergilediği, tanıtımını yapmış olduğu Yörex, katılımcı sayısı olarak ´ta ülkemizin en büyük fuar organizasyonların başında gelmektedir.

Aksaray olarak bizler fuarda ilimizde yetişen ve üretilen ürünler olan Ay çekirdeği, Kabak Çekirdeği, Ceviz Reçeli, Gojiberi, Ceviz, Süt ve Süt ürünleri, Pişmaniye Çeşitleri, Köpük Helva´mızın tanıtımını yaptık.

Antalya´da bir şeyi çok iyi gözlemledik. Başta Antalya ve çevre iller olmak üzere ülkemizin dört bir yanından gelen katılımcılar Aksaray´a karşı büyük ilgi gösteriyorlar ve ilimiz hakkında bilgi almak istiyorlar. Burada marka şehir olma yolunda ilerleyin Aksaray´ın tanıtım noktasında biraz daha fazla organizasyonlar ve ülkede adından söz ettirecek işlere imza atılması gerektiğini gördük.

 Geçtiğimiz yıllar içerisinde yatırımda Brisa Lastik Fabrikası, Sinemada Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmi Aksaray´ı tanıtmak adına büyük çalışmalardı. Buna benzer organizasyonlarla ilimizin tanıtımlarını artırmalıyız.

Antalya Yörex, bu noktada bize çok şeyler katarak eksiklerimizi görme imkânı yarattı. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin tanıtımı noktasında eksiklerimizi görerek çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirterek, Standımızı ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz? Dedi.

TEKİN ? YÖRESEL ÜRÜNLERİN SERGİLENDİĞİ EN İYİ ORTAM YÖREX?

Yörex ( Yöresel Ürünler ) fuarının, ülkemiz genelinde illerimizin kendi ürünlerini sergilediği en büyük organizasyon olduğunu belirten ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, yapmış olduğu açıklama da; ?  Aksaray´ın böylesine önemli bir organizasyonda yer almasına gerektiğine inanarak kardeş kuruluşumuz olan Aksaray Ticaret Borsamızla birlikte Yörex´te yer aldık.  26 ? 30 Ekim tarihleri arasında yapılan organizasyonda Aksaray´ımızın tanıtımını yaparak, katılımcılara şehrimiz hakkında bilgiler verdik.

  Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi´nin, 2017 yılında Yörex fuarının yurt dışına taşınması için çalışmalar yapılacağını belirtmesi organizasyonun daha geniş kitlelere ve pazarlara açılacağını belirtti.

Bu tür organizasyonlar yapıldığı sürece bizler ilimizi tanıtmak adına her türlü adımlar atacağımızı belirtmek istiyorum. Bu nokta da Aksaray´ımızın tanıtımını yapmak adına katıldığımız Yörex´te Aksaray standımızı ziyaret eden tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum? Dedi.



Anahtar Kelimeler: Yörex Aksaray Tanıtıldı
  • Pazartesi 3.1 ° / 2.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 3.3 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 4.7 ° / 0.6 ° false
  • BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,17% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6252,85% 0,04
  • Ç. ALTIN

    10168,66% 0,00

Zonguldak

12.01.2026

  • İMSAK 06:40
  • GÜNEŞ 08:11
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 15:29
  • AKŞAM 17:51
  • YATSI 19:17
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in

Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir”

Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı

TİGAD Genel Başkanı Geçgel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde de medyayı bitiren tasarruf tedbirlerine tepki “Tasarruf Tedbirleri Anadolu Medyasını Bitiriyor”

Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9