Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği gönüllüleri ve bağışçıları geleneksel hale gelen ücretli kahvaltı programında bir araya geldiler. Geliri yetimler yararına düzenlenen etkinliğe yoğun katılım olduğu görüldü.
Kahvaltı programına yetimlerden sorumlu İHH Genel Başkan Yardımcısı Reşad Başer'in katıldığı bildirildi.
Program Hafız Ömer Yılmaz'ın Kur'an tilaveti ile başladı.
Selamlama konuşması için kürsüye gelen Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Vekili Şenol Korkmaz, Aksaray'lı hayırseverlerin Yetim konusunda oldukça hassas olduklarını ve bu dayanışmanın güzel çalışmalara vesile olduğunu söyledi. Proje kapsamında halihazırda 374 özel çocuğa aylık 125₺ burs desteği sağlandığını söyleyen Korkmaz, maddi desteğin yanında çocuklar ve annelerine yönelik eğitim ve manevi hizmetlerin de sunulduğunu belirtti. Yetimlerin esasında milletçe hepimizin sorumluluk alanına girdiğini hatırlatan Korkmaz, bu özel imtihanı birlikte yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla aşılabileceğini söyledi.
Her yıl Yetim Dayanışma Günleri diye adlandırılan bir dönemde Türkiye ve Dünya yetimlerinin yararına projeler geliştirdiklerini ifade eden Korkmaz, bu yıl da Pakistan'da 100 Yetim Annesine Dikiş Makinesi Dağıtım Projesini sahiplendiklerini sözlerine ekledi. Pakistan ile Türkiye arasında kadim bir dostluğun varlığına değinen Aksaray İHH Başkan Vekili Korkmaz, Osmanlı-Rus Harbi, Osmanlı-Yunan Savaşı, Trablusgarp, Balkan savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Milli Mücadele ve Kıbrıs'ta Pakistanlıların sadece kalplerinin değil, ellerinin de bizimle birlik olduğunu hatırlattı. Bu vesileyle projeye destek beklediklerini belirten Korkmaz, İstanbul'dan İHH Yetim çalışmalarını anlatmak üzere Aksaray'a gelen İHH Genel Başkan Yardımcısı Reşad Başer'e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Reşad Başer Aksaray İHH'nın yetim çalışmalarının diğer illere örnek nitelikte, takdire şayan olduğunu söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.
Başer şunları söyledi: "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak dokuzuncusunu düzenlediğimiz Yetim Dayanışma Günleri vesilesiyle Türkiye dahil 33 farklı ülkeden 607 farklı projeyi yetim çocuklarımız ve aileleri için gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Özellikle ailelerin sosyo ekonomik durumlarını önceleyerek yürüttüğümüz çalışmalarda mikro kalkındırma projeleri ile ailelerin hayat şartlarını iyileştirmeye gayret ediyoruz. Yetim Dayanışma Günleri projeleriyle Orta Asya’daki bir aileye süt keçisi koyunu, Orta Doğu’daki bir aileye sağmal inek projesi, Güney Asya’daki aileye balıkçı teknesi, Afrika’daki bir aileye bakkal, manav dükkanı olmak üzere çok çeşitli kalkındırma projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerle yetim annelerimiz çocuklarının eğitim, sağlık, gıda başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını giderip, aile ortamının iyileşmesine vesile oluyoruz. Her birinizin bir yetimi sahiplenmesi, yıllar sonrasına iyilik tohumları serpmek, bu vesileyle örnek insanların yetişmesine yardımcı olmak anlamına gelmektedir. Herkesin imkanlar doğrultusunda yapabileceği hayırlı katkılar olduğunu düşünüyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olunuz."