Yer yüzünde şiddet, hiç bir zaman hiç bir sorunu çözmemiştir, çözemez!

Yer yüzünde şiddet, hiç bir zaman hiç bir sorunu çözmemiştir, çözemez!

Yer yüzünde şiddet, hiç bir zaman hiç bir sorunu çözmemiştir, çözemez!

Cansu BÜLBÜL Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi.Biz toplum olarak şiddete eğilim sorununu çözmek zorundayız.  Aksi taktirde toplum olarak yaralar alıyoruz. Ahlaki yara alıyoruz, vicdani yara alıyoruz, fiziksel yara alıyoruz. Psikolojisi bozuk insanlar, aileler, toplumlar yaratıyoruz. Hatta daha ileri gidip can alıyoruz. Allah’ın verdiği canı hiç kimse alma hakkına sahip değildir. Şiddete meyilli bireylerin psikolojik tedavi görmeleri ve buna teşvik edilmeleri gerekiyor. Devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi imkanları var. Eşine şiddet uygulayan erkek, çocuğuna şiddet uygulayan anne baba, hayvanlara şiddet uygulayan insanlar gitsin devlet hastanelerinde tedavi olsun. Hatta devlet, yeni bir proje geliştirerek her vatandaşın düzenli psikolojik teste tabi tutulmasını, gerekli görüldüğünde tedavi uygulanmasını sağlamalıdır.  Bu uygulama zorunlu olmalıdır. Hatta daha ileri gidip aile kuracak bireylere aile olabilme ehliyeti verilmelidir. Bu konuda da devletin ciddi anlamda çalışmalar yapması gerekir. Şiddet sorun çözemediği gibi telafisi mümkün olmayan yaralar açıyor. Şiddet içeren ailelerde sorunlu bireyler yetişiyor. Fiziksel değildir sadece şiddetin ölçütü. Psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, toplumsal şiddet, cinsiyetçi şiddet de şiddet türlerindendir. 
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şiddetin tümüne karşıyız ve olmaya da devam edeceğiz. Devletin şiddeti bitirmeye yönelik, ya da her türlü şiddeti en aza indirgeyecek, kadın cinayetlerine son verecek etkili cezai yaptırımlar uygulamasını, şiddeti engelleyecek hamlelerde bulunmalarını istiyoruz. Hükümetin bu konudaki politikalarını etkisiz buluyor attığı adımları samimi bulmuyoruz. 
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, Genel Başkanımız Sayın Aylin Nazlıaka’nın öncülüğünde her türlü şiddete karşı tutumumuz doğrultusunda “YAŞAMHAK” sloganıyla bir proje geliştirdik. Şiddet gören her kim olursa bize ulaşıp destek talep etmeleri durumunda ücretsiz psikolojik destek, hukuki destek, sığınma desteği, kadın dernekleriyle iletişim desteği, karakol ve savcılık desteği, duruşma desteği, manevi destek gibi destekler sağlayarak, 7/24 saat ulaşabilecekleri çağrı merkezlerimize ulaşan her mağdura destek hizmeti vereceğiz. Kimse yalnız değil, çaresiz değil! Biz çaresiz hisseden her kardeşimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. 
İnsanlık kuş gibidir; bir kanadı kadın bir kanadı erkektir. Hiç bir kuş tek kanatla uçamaz. Bu dünyada kadınların erkeklere, erkeklerin kadınlara ihtiyacı vardır. Tabiatın kanunu budur çünkü. Unutmayalım ki her erkeği dünyaya getiren de bir kadındır. Her kadın bir erkeğin ya annesi ya kızı ya kız kardeşidir. Kadın, erkeğin hayatının diğer yarısıdır. Hayatlarınıza sahip çıkın. Hayatlarımıza sahip çıkalım. Kimse mükemmel değildir, hatasız değildir. Yanlışlarımız da doğrularımız da eksilerimiz de artılarımız da bizi biz yapan tecrübelerdir. Sevgi diliyle çözemediğimiz sorunları şiddet diliyle çözmemiz mümkün değildir. Sorunları çözmek adına şiddete başvurarak hem karşınızdaki insanın, hem varsa çocuklarınızın, ailelerinizin hayatlarını hem kendi hayatlarınızı zehr ediyorsunuz. Şiddet çözüm değil daha büyük sorunların sebebidir. Şiddete hep birlikte “HAYIR” diyelim. Yaşanılabilir bir dünyayı birlikte inşaa edelim. Eşit, özgür, adil, sevgi dolu bir dünya. 



  • Perşembe 2.5 ° / -1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 3.4 ° / -4 ° Güneşli
  • Cumartesi 7.8 ° / 0.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Zonguldak

01.01.2026

  • İMSAK 06:40
  • GÜNEŞ 08:12
  • ÖĞLE 13:01
  • İKİNDİ 15:19
  • AKŞAM 17:40
  • YATSI 19:07
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray–Akin–Balcı–Ortaköy Yolu Yoğun Kar Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı

​AKSARAY 2026'YA BEYAZ ÖRTÜYLE MERHABA DEDİ: YOLLARDA KAR MESAİSİ BAŞLADI!

ORTAKÖY’DE ÜLKÜ OCAKLARINDAN MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI

ŞANLIURFA B.Ş.B. BAŞKANI VE GAZETİCİNİN MAKAMINI SULTANHANI MAKETİ SÜSLEYECEK

ASÜ Mühendislik Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden Oğuzata Ortaokulunda anlamlı proje

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9