Tarih: 17.11.2018 14:29

Yazgı; Şehrimiz İçin Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray, 11 bin yıllık geçmişe sahip Orta Anadolu´nun en eski yerleşim birimlerinden biridir. Güzel Atlar Diyarı anlamına gelen Kapadokya´nın giriş kapısı niteliğinde olan Aksaray birçok medeniyete ev sahipliği yaptı.

4,5 yıl önce göreve başlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, göreve geldiğinden itibaren önemli projeler başlattı. Göreve başladığında kentin sahip olduğu dinamikleri tespit eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehre hizmet sunarken ?Medeniyetin yeniden tasavvur ettiği bir şehrin inşası? için insan odaklı birçok özgün projeye imza attı.

Kente kazandırdığı her projede istişareye vurgu yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray için başlattığı her projenin temelinde istişareye önem verdi. Projelerin uyguladığı her alanda değişim ve dönüşüm yaşandı.

Aksaray son 4,5 yılda 1 Milyarın üzerinde yatırım aldı. Belediye Başkanın başlattığı en büyük proje Bakanlık kaynaklarıyla 375 Milyon TL değerindeki Aksaray Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesidir. TOKİ´nin tek seferde yaptığı Türkiye´nin en büyük projesi; yine sanayi esnaflarıyla yapılan istişare toplantıları sonucu şekillendi.

Göreve gelmeden önce söz veren ve göreve başladığında söz verdiği gibi ilk olarak içme suyu konusunu gündemine alana Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonucu yine eski Kalkınma Bakanlığı Kaynaklarıyla başlattığı 110 Milyonluk içme suyu projesini hayata geçirdi. Aksaray´ın 50 yıllık içme suyunu karşılayacak olan projenin bugün itibariyle yüzde 95´i tamamlandı. Proje 2019 yılı öncesinde tamamlanacak ve Aksaraylılar yeni yılda kaliteli içme suyuna kavuşmuş olacak.

Kentsel dönüşümle ilgili olarak istişare sonucu başlatılan bir diğer proje ise Piri Mehmet Paşa Çarşısı. Şehrin merkezinde metruk binaların yer aldığı görüntü kirliliğine sebep olan eksi terminal olarak adlandırılan bölgede kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Bu devasa proje ile o metruk binaların bulunduğu bölge, 8 bloktan oluşan 150 işyeri ve ofisi bulunduğu bir iş merkezine dönüştü. Projeye ise Osmanlı´nın önde gelen devlet adamlarından olan Piri Mehmet Paşa´nın adı verildi.

Aksaray´ın ilk alt geçidi; Piri Mehmet Paşa alt geçidi Aksaray şehir merkezi trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan biri olan ve eskiden Efor Caddesi olarak anılan Atatürk Bulvarı üzerine inşa edildi. 514 metre uzunluğundaki fore kazıklar üzerine yerleştirilen alt geçit, kavşak noktasındaki trafik yoğunluğunun ortadan kaldırdığı gibi trafiği daha düzenli olmasını sağladı.

Yine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın kente kazandırdığı ve şehrin en büyük parkı Merkez Cumhuriyet Mahallesinde açıldı. 180 Bin metrekare alana sahip dev parkın içinde Tenis Kortu, Basketbol, Voleybol, Halı Saha, spor aletleri ile piknik için barbeküler ve çocuklar için ayrıca oyun alanları da bulunuyor. Ve parkın adına Bağdat seferine katılan kahraman Genç Osman´ın adı verildi.

 

Aksaray´ın ilk tematik parkı olan Karabağ Tematik Parkını şehre kazandıran Belediye Başkanı, şehrin merkezinin nefes alabileceği TMO´dan devraldığı araziye Selçuklu Park kurmak için düğmeye bastı. Aksaray´ın Selçuklu tarihi temasını yansıtacak parka Selçuklu motifleriyle bezenmiş sosyal donatılar yer alacak. Ve park Selçuklu kimliğini yansıtacak. Parkın içine ise Aksaray Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi inşa edilerek insanların hizmetine sunulacak.

Yine Aksaray Belediye Başkanının Aksaraylı hanımlar için hizmete sunduğu Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi, Hamidiye-Alaca´da açılan Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezi hanımlar tarafından çok beğenildi. Yunus Emre ve Cumhuriyet Mahallesine bir yenisi daha inşa edilmeye başlandı. 2019 yılı öncesinde 3´üncü kadın aktive merkezinin açılışı gerçekleşecek.

Evliyalar diyarı Aksaray´da yetişen devlet büyükleri ve manevi önderlere ayrıca ehemmiyet veren Başkan Yazgı Aksaray´ın tarihi dokusu şehre nakış gibi işlemek için bilgi evleri ve kütüphaneler kurdu. Zinciriye Medresesini özüne uygun ve içeriği zengin bir kütüphane kuran Başkan Yazgı, şehrin muhtelif noktalarına açtığı bilgi evlerine Cemalettini Aksaray-i, 2. Kılıçarslan bilgi, Zembilli Ali Cemali Efendi bilgi evleri adını verdi.

Tacin Mahallesinde 3 ayrı etaptan oluşan Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı ilk etabı tamamlandı. 2. Etap için kazma vuruldu. Ayrıca Gençlik Parkının 2. etabında gençleri yakından ilgilendiren Gençlik Merkezi projesi için kollar sıvandı. Kılıçarslan parkının ikinci etabı ve evlendirme dairesi yeni yüzüyle halkın kullanımına sunuldu.

Aksaray´ın malaklısına sahip çıkan Aksaray Belediyesi, malaklı ırkının korunması için Malaklı Üretim Çiftliği kurdu.

Tarihimizin manevi önderi Şeyh Hamidi Veli Somuncu Baba´ya sahip çıkan Aksaray Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve TRT´nin destekleriyle Somuncu Baba´nın hayatını beyaz perdeye taşıdı. Aksaray´da galası yapılarak gösterime başlayan ?Aşkın Sırrı Somuncu Baba´ filmi yurt içi ve yurt dışı gösterimlerinde binlerce izleyici ile buluştu.     

Mahalle Meclis Toplantılarının daha kapsamlı, genişletilmiş hali olan ve 48 mahalleyi kapsayan ?Başkan Mahallemizde? projesi Türkiye´nin örnek projeler arasına girdi. Sabahın erken saatlerinde Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve 250 kişilik hizmet ekibini toplayan Başkan Yazgı, sabah mesaisine mahalle de başlıyor. Mahallede daha önce tespit edilen eksiklikleri bir gün içinde bitirilmesi için çalışma startını veriyor. Gün boyunca mahallede kalan Başkan, mahallelinin istek ve taleplerine anında çözüm üretiyor.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray´da ilk kez başlatılan ?Başkan Mahallemizde? projesi adı altında gittiği mahallelerde günün sonunda mahalle sakinleri ile mahalle meclis toplantısında bir araya geliyor. Mahalle meclisine katılan vatandaşlar istek ve taleplerini doğrudan belediye başkanına iletiyor. Belediye başkanı halkın istek ve talepleri not ederek çalışmasını bu yönlü sürdürüyor.

Toplu araçlarının tamamen yenileyen ve engellilere uyumlu hale getiren Başkan Yazgı, Kadın Koordinasyon Merkezi, Engelli Koordinasyon Merkezi, Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi, Çocuk Aktive Merkezi, Emekli Dinlenme Evi projeleri hayata geçirdi.

Engellilere yönelik birçok projeye öncülük eden Başkan Yazgı, engellilere yönelik indirimli su uygulamasını başlattı. Engelli araçlar için şehrin muhtelif noktalarına engelli şarj istasyonları, özel çocukların gelişimi için Engelli Sanat Atölyesi, son olarak Engelli Koordinasyon Merkezi ve bu merkeze tahsis ettiği engelsiz yaşam aracı ile engelleri ortadan kaldırdı.

Tarihe sahip çıkan bir belediye olan Aksaray Belediyesi, 2 Kılıçaslan Hamamı restoresi ve Tarihi tiyatro salonun yenilenen yüzüyle hizmete hazırlanıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —