Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, kiliselerin ihya edildiğini ileri sürerek, bunun ne için gerçekleştirildiğini bilmediğini söyledi.
Vural, partisinin il kongresine katılmak için Aksaraya geldi. Tiyatro salonunda gerçekleştirilen kongre öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oktay Vural, Cumhuriyet tarihinde ilk kez kilise açılmasına izin verilmesini değerlendirdi. Kiliselerin son dönemlerde oldukça arttığını ileri süren Vural, "Doğrusu böyle bir ihtiyaç nereden kaynaklandı bilemiyorum ama zaten Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde, apartman kiliseleri oldukça artmıştır. Misyonerlik çalışmaları da oldukça artmıştır. Dolayısı ile Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde, anlaşılan o ki kilise ihtiyacı artmış olacak ki bu ihtiyaçtan dolayı bunu açma durumuna geldiler. Doğrusu zaten kiliseler ihya ediliyor ama bunu bir ihtiyaçtan mı, yoksa siyasi bir amaç için mi gerçekleştiriyorlar, bilemiyorum. Eğer bir ihtiyaç söz konusu ise siyasi amaç ise bunun hangi siyasi amaçla gerçekleştirildiğini öğrenmemiz gerekiyor. Yani bu Adalet ve Kalkınma Partisi zannederim, yeni seçim döneminde kilise açmayı seçim vaadi olarak göstermiş olabilir. Kendi takdirleridir. Söyleyecek bir şeyimiz yok dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın kızı Sümeyye Erdoğanın AK Partiden milletvekili adayı olabileceği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Oktay Vural, "Süleyman Soylu aslında ezel ve ebed başkan olarak gördüğü Erdoğanı zannederim, vesayetinin devam etmesi için böyle bir talepte bulunmuş olabilir. Bireysel bir tercihtir. Herkes milletvekili adayı olabilir. Ama milletin vekili olmak lazım. Paraşüt ile inmemek lazım. Bu bakımdan milletin vekili olacaklarla ilgili atama yolu ile değil de doğrudan halka gitmek lazım. Ama anlaşılan o ki Adalet ve Kalkınma Partisi bir vesayet rejimi sürdürüyor. Aynı şekilde partisini de bir vesayet anlayışı ile götürüyor. Siyaset böyle babadan oğla aile boyu tekel altına alınacak bir mesele değildir. Sevda meselesidir, böyle babadan oğla geçen bir husus değildir. Babadan kıza geçen bir husus değildir. İnsanların bu millete vereceği bir şey varsa herkes aday olabilir. Ama bir kimsenin siyasetçi olması illa çocuklarının da siyasetçi olması anlamına gelmiyor. Öyle bir zorunluluk yok. Gerçekten milletvekilliği halka hizmet için istenir. Dolayısı ile babadan oğla giden bir husus değildir. Babadan oğla geçtiğini söyleyenler eğer siyasetçi olmuşlarsa acaba kendilerine babalarından mı kalmış, babalarından mı aldılar" şeklinde konuştu.
9293,99%2,90
34,48% 0,06
36,42% 0,23
2953,86% 0,65
4949,95% 0,45
Aksaray
21.11.2024