Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) bir ilk yaşandı ve Veteriner Fakültelerinde bir gelenek olan Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Böylece Veteriner Fakültesinin 20 öğrencisi mesleğe ilk adımı atmış oldu.
- Veteriner Fakültesi Aksaray İçin Çok Önemli -
Törenin açılışında konuşan ve tedavi sanatının insanlığın kendisi kadar eski olduğunu söyleyen Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Aslım, Veterinerliğin de insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisi olduğunu belirtti. Veteriner Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Faruk Kahraman ise Veteriner Hekimliğin sorumluluğu büyük, geleceği ve geçmişi parlak, yelpazesi çok geniş, ülke ekonomisine ve insan sağlığına büyük faydalar sağlayan, öğrenilmesi zor ve zevkli bir meslek olduğunu vurguladı. Veteriner Fakültesinin bir tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray için büyük bir kazanç ve şans olduğunu söyleyen Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız da, Biz de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için üniversitemizle uyumlu bir şekilde çalışıp, üzerimize düşeni yerine getireceğiz dedi. 19uncu Dönem Aksaray Milletvekili olan Veteriner Hekim İsmet Gür de törende bir konuşma yaparak, Veteriner Hekimin hayvanata ve insanlara her zaman bir merhamet borcu olduğunu söyledi. Gürün konuşması özetle şöyle: Bugün dünya nüfusu 7,5 milyar ve 3,5 milyar insanın mal varlığına sadece 85 kişi sahip. Dünyada her beş saniyede iki insan açlıktan ölüyor. Cahillik küfürden, açlık ateşten daha şiddetlidir. İnsan dışında bütün canlılar açken tehlikelidir ancak, insan tok ve güçlü olduğu zaman tehlikelidir. Bugünün sorunu ise açları doyurmaktan çok tokları doyurmaktır.
- Malaklı İçin Enstitü Kurulması Planlanıyor -
Bu yıl fakültenin ilk öğrencilerini aldıklarını ve planladıkları noktaya erişmek amacında olduklarını söyleyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik, hedeflerden söz etti. Fakültenin Temel Bilimler Binasının yapımının sürdüğünü, bu binanın bitiminin hemen ardından Hayvan Hastanesi kurmak istediklerini ifade eden Selçukbiricik, Bunun yanı sıra Aksarayı, Mandacılıkta eski düzeyine getirmek için bir Manda Çiftliği kurmayı düşünüyoruz. Embriyo Transfer Merkezi, Malaklı Araştırma Enstitüsünü kurmak ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği alanlarında atılımlar yapmak da planlarımız arasında yer almaktadır dedi.
- Veteriner Hekimlerin İşi Tıpçılarınkinden Zor -
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise Veteriner Fakültesinin hem Aksaray Üniversitesinin bölgeyle, bölge ekonomisiyle bütünleşmesinde anahtar rol oynayan kurumlardan birisi, hem de en az insan sağlığı kadar önemli olan bir alanda iştigal etmesi nedeniyle önemli bir kurum olduğunu söyledi. Veteriner Hekimlerin işinin Tıpçılarınkinden daha zor olduğuna dikkat çeken Rektör Acar, İnsanlar hekime başvurduklarında kendi dertlerini anlatabilirler ve hekimi yönlendirebilirler. Ama bir hayvan dilsizdir ve derdini anlatamaz. Sorunun ve tedavinin ne olduğunu Veteriner Hekim anlamak durumundadır dedi. ASÜ Rektörü konuşmasının son bölümünde Veteriner Fakültesi inşaat çalışmalarının sürdüğünü anımsatarak, Binanın yapımını üstlenen değerli hayırsever işadamı Sayın Osman Altuntaşa bir kere daha teşekkür ediyorum dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Veteriner Fakültesinde eğitim-öğretim gören 20 öğrenciye, protokol mensupları tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Törenin son bölümünde, organizasyonun düzenlenmesine emek veren kurum ve firma temsilcilerine Teşekkür Belgesi verildi. Törene Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Veteriner Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirkan, Aksarayda faaliyet gösteren Tarım ve Hayvancılık Birliklerinin Başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
9367,77%3,72
34,49% 0,09
36,24% -0,28
2961,76% 0,91
4956,37% 0,55
Aksaray
22.11.2024