Tarih: 08.01.2017 22:58

Vatandaş´ın Aksaray Belediyesinden 2017 yılı beklentileri

Facebook Twitter Linked-in

 2019 Mahalli seçimlerine 27´ay´a yakın zaman kalmasına rağmen genel olarak bir sonraki seçim tarihinden 6 ay öncesinden başlanarak başkan aday,adaylıkları yarışının başlaması nedeniyle seçimin arifesinde  yapılan bir çok  hizmetin siyaset için yapıldığı göz önüne alındığında Başkan Yazgı´nın hizmet için 2 yıldan az bir zamanının kaldığını belirten hemşerimiz kendisine bu yıl içinde yapılması veya gelecek 10 yılda yapılması gerekenlerin planlanması konusunda kendisine yaptıkları çağrıda;?

*İçme suyu çalışmasının hızlandırılarak planlanan zaman içinde tamamlanması sağlansın.

*Çeyrek asır gelecekte 1 Milyona ulaşacak nüfusumuzun içme suyu ihtiyacının karşılanabilmesi için ilimiz genelinde yeni içme suyu kaynaklarının araştırılmasına başlanılmalı.

* Efor kavşağı Battı Çıktısına başlanarak yıl içinde hizmete açılması sağlansın.

MARKA ŞEHİR OLUŞTURULABİLMESİ İÇİN ÖNCE BU ÖZELLİKLERE SAHİP HIZLA GELİŞEN,GELİŞMESİYLE BİRLİKTEDE NÜFUSUDA SÜREKLİ ARTAN MODERN BİR AKSARAY OLMALI!

 *Aksaray´ın can damarı olan E.90 Karayolunun bu sene yüksek ihtimal ile yapım ihalesinin yapılması beklenen Ankara-Pozantı Otobanından en az  şekilde etkilenebilmesi için Başkan Yazgı Şereflikoçhisar,Kulu ve Cihanbeyli ,hatta Ereğli,Altunhisar ve Ulukışla Belediyeleriyle de iş birliği yaparak.

    Bu iş birliğiyle yolun  üstünden karşıdan,karşıya geçerken seyreden trafiği tehlikeye sokan uygulamanın Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Koçhisar,Koçhisar-Kulu makası ve Kulu Makası Ankara arasındaki  yolun içinden ve mücavirinden geçtiği yerleşim yerlerinin içine ve mücavirlerine yolun üstünden geçen insanların,yüklerin,iş ve tarım makineleriyle hayvanların alttan karşıdan ,karşıya geçmesini sağlayacak genişlik ve yükseklikle sayıdaki tünellerin ileride buranın 4 şerit olacağı hesaplanarak planlanmanın buna göre yapılması!

   Yolun altından bu geçişlerini yapılmasını sağlayacak ve bununla da yoldaki trafik seyrini kesintisiz hale getirecek uygulamayla birlikte ilk etapta bu yola ilave edilecek birer şeridin ileride ise bu şerit sayısının 4 çıkartılacağı göz önüne alınarak planlamanın buna göre yapılmasıyla yolun cazibesinin devam ettirilmesinin sağlanmasıyla yüksek ihtimal dahilinde olan mağduriyetimiz tam önlenemese de milimize edilsin.

 *Atıl vaziyetteki Seyir Terasının hemşerilerimize ve şehrimize gelecek yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilmesi sağlansın.

   *Sürekli olarak Marka bir şehir oluşturmak istediğini belirten ve bu konudaki samimiyetini ?Aklımızda Aksaray Var? sloganıyla süsleyen Başkan Yazgı´nın gerçekten Aksaray´ı Marka şehir haline getirebilmesi için Aksaray´ın bu markayı oluşturacak büyüklük ve güzelliğe ulaşması gerekir.

   Fakat zamanında ve yerinde gerekli tedbirler alınmaz ise civar şehirler büyüklükleri ve modernlikleriyle bizi geçecekleri için Aksaray yine 1953´daki gibi Komşularımız Niğde,Nevşehir,Kırşehir illerinin merkez ilçeleriyle hatta Bor ilçesinden az bir nüfusa sahip olacağından buralarda,yani bunların arasında esemesi bile okunmayacak!!!

    Bu yüksek ihtimalli gelecekle Aksaray için 1861-1989 tarihleri arasındaki toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretinin yeniden oluşmaması için E. 90 Karayolunun cazibesini devam ettirecek tedbirlerin yanında bu iki ilçelik esaretine çarptırılmamızın ana sebebi olan bizi Limanlar ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan ÇED Projesi 2013´de tamamlanan,şu anda etüt projesinin ise %90´ı tamamlanan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın Nisan´da başlayarak şimdiye kadar aralıksız devam eden  çalışmanın geriye kalan %10´luk bölümünün de planlanan zamanda bitirilmesi.

   Ardından ise Zemin Etüdüne de başlanarak en geç Aksaray´ın Vilayetlik yıl dönümü olan 15 Ağustos´ta yapım ihalesinin bitim tarihide belli olacak şekilde yapılması.

    Bu tren hattımız kadar önemli olmasa da bizi kardeş Konya´mız üstünden Antalya´ya,Kardeş Nevşehir üstünden Kayseri´ye bağlayacak olan zemin etüdü çalışmaları devam eden Tren hattımızın da aynı şekilde bitim tarihi belli olacak şekilde yapım ihalesinin yapılması.

     Aksaray´da yatırım yapan sanayicilerimizin ve yeni yatırım yapacakları teşvikiyle toplam nüfusları ilimizin mevcut nüfusunun iki misli civarında olan gurbetçilerimizin de bulundukları yerlerden direk uçuşla şehrimize gelebilmelerini sağlayacak yılın 365 günü 7/24 çalışan bir havalimanına  zamanında kavuşmamız için Başkan Yazgı ilimiz Valisi Aykut Pekmez,Milletvekilleri, İl Genel Meclisi Başkanı,Siyasi partilerin il başkanları,tüm Meslek Odaları ve STK´larla iş birliği yaparak sonuç alınıncaya kadar Ankara´da ilgili bakanlıkların kapıları aşındırılmalı.

HEMŞERİLERİMİZ TELEFERİK,YENİ EMEKLİ EVLERİ,TRAFİĞİN RAHATLATILMASINI SAĞLAYACAK İLERİYE DÖNÜK PLANLAMALARA BAŞLANILMASINI İSTİYORLAR!!!

   *Kılıç Aslan Parkından başlayan bir teleferiğin planlamasına bu sene başlansın,2018 de ise ihalesi yapılsın.

   * Mevcut Emekli Evlerinin arttırılması bu çerçevede şehrimizin gelişme performansı da göz önüne alınarak ilk etapta Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahalleleriyle Kılıç aslan parkına da birer Emekli evinin açılması sağlanmalı.

 *Aksaray´ın içinden çıkılmaz hale gelen şehir içi trafiğine sebep olan tüm araçların Ulu Camii önü ve kent meydanının altına alınabilmesi için buralara çok katlı otopark yapımına başlanması.

   Şehir genelinde yapılacak yeni binaların tamamının altına her daire için ortalama en az 1.5 ila 2 şer araçlık otopark yapılmasının zorunlu hale getirilmesi ve bundan da kesinlikle taviz verilmemesi sağlanmalı..

*Aksaray´ı saracak şehir merkezinden en az10 ila 15 km mesafeden geçecek yeni çevre yolunun, ilk etapta üniversite ile şehir merkezi,şehir merkezi ile Yunus Emre ve Cumhuriyet mahallelerine kadar uzanacak,Aksaray 2019 Mahalli seçimlerinden önce veya hemen akabinde yüksek ihtimal ile Büyük Şehir olacağından ileride Hasandağı,Ekecik ve diğer grup yollarında da ulaşımın  kalkınmış ülkelerdeki gibi hafif raylı sistemle gerçekleştirilmesinin planlanmasına başlanmalı.

TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKILMASI,YIKTIRANLARIN MUTLAKA CEZALANDIRILMASI,NUMRALI CADDE VE SOKAKLARIN TARİHİ GEÇMİŞİMİZE UYGUN OLARAK YENİDEN İSİMLENDİRİLMESİYLE BIYIĞIN ŞAMMASIN KEMİKLERİNİN SIZLANMASININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ,  FESTİVALİN  VİLAYETLİK YILDÖNÜMÜNE ALINMAS,HAYIRLI EVLATLARIMIZLA BİZE HİZMET EDENLERİN BELEDİYE VE VALİLİK TARAFINDAN HER YIL BU GÜNDE ANILMASI VE TÜRBELERE LEVHALAR KONMASI İSTENİYOR!!!

*Yıktıranın yaptığı yanına kar kalan Anadolu´nun döneminin en önemli 3 Şifahanesinden birisi olan Tüm Selçuklu ve Osmanlı kaynaklarında kendisinden bahsedilen Aksaray Bimerhanesi, Timarhanesi ve Şifahanesi olarak bilinen eserle Zafer Mahallesi Anayol arasında buluna 3 evin gönüllülük esasıyla yıktırılarak bu ata yadigarımızın temelleri üstünde yeniden yapılmasının sağlanması.

 * Osman Ertuğrul´un zamanında Aksaray´ın 11000 Yıllık tarihi geçmişiyle tezat teşkil eden mahalle sınırlarının tespitinin iptal edilerek tarihi perspektife göre yeniden belirlenerek daha önce isimliyken Numaralı hale getirilen cadde ve sokaklarında yeniden eski isimlerinin iade edilmesi,.

   Teknik olarak Numara verilmesi gerekiyorsa ismin sonuna açılacak Parantez içine numaranın da  yazılması sağlanarak bu geçmişimizi yok sayan uygulamadan kurtulmamızın sağlanması,geriye kalanlarının ise tamamının şanlı tarihimizi hatırlatacak isimlerin konması sağlanmalı.

  *Aksaray´ın şanlı geçmişinde ilimize hizmet edenlerle,ilimizden çıkarak Selçuklu ve Osmanlı idareleriyle Türkiye Cumhuriyeti idaresinde göğsümüzü kabartacak bir kısmını bu haberimizle birlikte fotoğraflarıyla yayınlayacağım hizmetler veren hemşerilerimizin ve Aksaray´ımızda görev yaparlarken yaptıkları hizmetleriyle bizi sevdiklerini kanıtlayanların.

     Özellikle 1861-1989 yılları arasında toplam olarak 115 yıl süren ve bizi adeta yeryüzünden silen1. Ve 2. ilçelik esaretimizden kurtuluşumuz özelliklede 2. İlçelikten kurtulmamızın fiilen uygulandığı her yılın 15 Ağustos günlerinde hayırlı evlatlarımızla,yaptıkları hizmetleriyle bizi sevdiklerini kanıtlayanların birlikte anılmalarının Vilayet ve Belediye tarafından ortaklaşarak düzenlenecek programlarla kutlanması.

     Bu çerçevede ilimizin en önemli günü olabilmesi için Festivalinde bu güne alınması sağlanmalı.

*Başta Valilik ve Belediye olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının medya organlarında yayınlanan haberler ile köşe yazılarında belirtilen eleştirilerin gereğini zaman geçirmeden yapmaları, tüm medya mensuplarının Vali,Belediye Başkanı ile ilgili il birim amirlerine 7/24 ulaşabilmenin kanalları oluşturulmalı ve bu kanallardan gelecek bilgilerin gereğinin zamanında yapılması sağlanmalı.

*42 Yıldır her türlü kaynaktan ve bilenlerden yapılan araştırmada yer yüzünde 2. bir eşinin bulunmadığı belirlenen Zafer mahallesindeki dev Afrodit heykelini andıran ve iyi bir tanıtımla her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin şehrimizi ziyaret etmeleri sağlanacak Memeli Kaya´nın yanındaki evin içinde oturanları mağdur edilmeden,aksine sağlanacak teşvikle gönüllülük esasıyla oradan kaldırılarak etrafının açtırılıp tabiatın tahrifatının engellenmesi maksadıyla koruma altına alınması sağlandıktan sonra iç ve dış turizme açılması sağlanmalı.

   *2013 yılında Belediye tarafından restoresi yapılan şehir genelindeki tüm türbe ve Evliya kabirlerinin sökülen levhaları konmadığı veya yenileri takılmadığı için bu türbe ve kabirlerin tamına yakını ?Sarı Çizmeli Mehmet Ağa? gibi.

     O dönemde restore ettirilen tüm türbe ile Evliya kabirlerinin levhalarının yeniden yazdırılarak bulundukları mekana takılması,ayrıca belirli ana ve ara yollara da takılacak yön levhalarıyla buraların ziyaret etmek isteyenler tarafından rahatlıkla bulunmaları sağlanmalı.

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİN RAHATLATILMASI İÇİN TÜM KAMU KURUMLARININ MERKEZDEN ÇIKARTILMASI,TÜM ALT YAPI ŞİRKETLERİYLE BELEDİYENİN İŞBİRLİĞİYLE ŞEBEKELERİN MEDENİ DÜNYADAKİ GİBİ TAMİR VE BAKIMLA ARIZAYI SIFIRLAYAN TÜNEL SİSTEMİNE GEÇİLSİN!

* 1. Vilayetliğimizin şahitleri 3 tarihi binanın birisinde Vali,birinde Belediye Başkanı,diğerinde ise Rektörlük makamı ve bu kurumların özel kalemleri bırakılarak diğer bağlı bulunan tüm kurumlarının şehir merkezinden çıkartılmasına başlanarak yapılacak bir planla bu çalışmanın mümkün olan en kısa zamanda tamamlanması sağlanmalı.

* Sürekli olarak arızalar sebep olan ilkel,çağ dışı alt yapı hizmetlerinin sebep olduğu,gerekli tedbirlerin zamanında ve yerinde alınmaması halinde ila nihaide devam edecek insanları maddi ve manevi olarak mağdur eden,kamu bütçesinden ise her yıl etek dolusu bakım onarım gideri çıkartan yolların kesilmesi mağduriyetlerinin,dolayısıyla yeni arızaların oluşmasının da tamamen ortadan kaldırılması için Belediye Medaş,Enerya,Telekom tarafından ayrı,ayrı şebekeye harcanan masraflı ve zahmetli ,sürekli bakım ve arıza gideri olan medeni ülkelerde bilinmeyen bu ilkel uygulamalardan vaz geçilmeli.

   Bu kaynak öğüten uygulama yerine Belediye tarafından tüm kurumlara gönderilecek bir yazıyla 2018 yatırımlarından başlanarak bu kurumların yatırımlarının Belediyeye bildirilmesi sağlanarak oradan gelecek yazıya göre  belirtilen bilgiler ışığında birlikte planlanarak medeni ülkelerdeki gibi tüm şebekeleri  içine alan ve gereğinde içine küçük bir kepçenin de girebileceği yükseklik ve genişlikteki tünel sistemine geçilmesi planlansın.

TARİHE ŞAN VEREN BÜYÜKLERİMİZİN VE GÜNÜMÜZDEKİ DEVLET ADAMLARIMIZIN İSİMLERİ MAHALLELERE VERİLSİN,TMO SİLOLARININ KALDIRILIP KALDIRILMAMASI İÇİN ANKET YAPILSIN,40 METRELİK YOL İLE 30METRELİK YOL ALTTAN BİRLEŞTİRİLSİN

*Manevi büyüklerimizin, ilimize tarih boyunca ve yakın tarihimizde hizmet eden Devlet ile Siyaset adamlarımızın isimlerinin mevcut bazı mahallelere verilmesi.

   *Coğlakı Mahallesinin Atatürk Bulvarından girişte sağda kalan yerin Kurtuluş Caddesine kadarki bölümünün ayrı bir mahalle haline getirilerek buraya ?Somuncu Baba Mahallesi? isminin verilmesi,mevcut Somuncu Baba mahallesine ise 2. İlçelik esaretimizin bitirilmesini sağlayanların baş mimarı Mehmet Altınsoy isminin verilmesi sağlanmalı.

 * Aksaray´ın kartpostallarında onlarca yıl şehrimizin sembollerinden olan Toprak Mahsulleri silosunun vatandaşlarımız arasında yapılacak anketle kaldırılıp, kaldırılmamasına karar verilmeli!

  Alınacak cevaplarda çoğunluk 70 yıldan fazla Aksaray siluetindeki en önemli obje olma özelliğini koruyan yerin tamamen yıkılmaması çıkarsa büyük silo ile yanındaki iki sinin çeşitli sosyal etkinlikler için kullanılması için bırakılmasın,geriye kalan alanın tamamının altının ise mümkünse minibüslerinde girebileceği yükseklikte 2 katlı otopark yapılıp üstünün ise yeşil alan yapılmasına geçilmeli..

   *Efor önüne yapılacak battı çıktının oradan başlanarak üstteki araç trafiğini tamamen yer altına almak için köstebekle  delinecek sistemle resmiyette  isimleri ?Bediuzaman  ve Altınsoy  Caddeleri? olan, fakat  vatandaşlar arasında ?Eski Sanayi ve Bankalar Caddeleri? olarak bilinen yollar ile Necip Fazıl  Kısakürek caddesinin altından Atatürk Bulvarı ile Cumhuriyet Bulvarının birleştirilmesinin,yine bu çerçevede Ankara Caddesinin trafiğin inde yer altına alınmasının planlanmasıyla çekilen sıkıntılara  kesin çarenin bulunması.

   Bu konuda komşu ve kardeş Kayseri,Konya ve Başkent Ankara Büyük Şehir Belediyelerinden bu tünellerin her birinin bir Belediye tarafından ilimize hediye olarak yapılması için girişimlerde bulunulmalı.

GEÇMİŞİ GÜNÜMÜZE,GÜNÜMÜZÜ İSE GELECEĞE TAŞIYACAK AKSARAY KENT MÜZESİ KURULMALI,BÜYÜK ŞEHİRE GÖRE ŞİMDİDEN KIRSALDA PLANLAMALARA BAŞLANSIN PAMUK HAN YENİDEN YAPILSIN!

*Yüksek ihtimal ile 2019 Mahalli seçimlerinden sonra içinde Aksaray´ında olduğu 40 İlin Büyük Şehir olacağı.

    Bunun gerçekleşmesiyle kırsal kesime hizmet veren İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Genel Meclislerinin de kaldırılacağı,İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince verilen hizmetlerin Merkez Belediye tarafından yerine getirileceği göz önüne alınarak bu uygulama başladığında sıkıntıların oluşmaması için  şimdiden gerekli planlamaların yapılması.

 Bu çerçevede ilimiz genelindeki tüm Beldeler,Köyler ile Mezraların haritası çıkartılarak nüfus ve yüz ölçümleri ile ihtiyaçları olan hizmetler için gerekli planlamalar şimdiden yapılmaya başlanmalı.

*Aksaray´ımızın coğrafi konumu bu konumundan gelen kadim geçmişi,bu geçmişindeki medeniyetler ile coğrafyamızdaki yer altı ile üstü zenginliklerimiz ile bitkilerimizin tanıtılabileceği,geçmişi günümüze,günümüzü ise geleceğe taşıyacak bir ?Şehir Müzesi?nin kurulması ve buraya gelecek ziyaretçilerin ortalama 2 saat içinde önünde durdukları objenin üstünde bulunan düğmeye basarak sesli ve görüntülü olarak bizi tanıyabilmeleri veyahut ta özel  kulaklıklı cihazla istenen bilgileri en az 5 dilde bilgi verecek Aksaray Şehir Müzesinin kurulması çalışmalarına başlanmalı.

*Aksaray merkezde bulunan Selçuklu döneminde yapılan en görkemli şehir içi kervansarayı olan Pamuk Hanın yıkılarak bu tarihi eserin arsası üstüne yapılan ucube MEDAŞ binasının yıkılarak, buraya Vakıflardan da yardım alınarak yeraltına teknik olarak kaç kat mümkün ise bu oranda otopark yapılması.

    Bu otoparkın üstüne ise yıkılan Pamuk hanın orijinaline uygun  ticaret ile turizm hizmetinde kullanılacak kervansarayın yapılması ve çevresinin yeşil alan olarak halka açılması sağlanmalı.

 SANAYİ SİTELERİNİN YERİNE YENİ MODERN YERLEŞİM BİRİMLERİ YAPILSIN,AKSARAY´IN TEKRAR TARİHTEKİ ?YEŞİL AKSARAY? OLMASI  ÇALIŞMALARINA BAŞLANSIN, YENİ KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİ KURULSUN!
  *Kentleşmenin kalkınmış ve modern şehirler kurmuş olan ülkelerin şehirlerindeki gibi mevcut şehir merkezlerinin korunabilmesi için merkeze yakın yerlere yapı ruhsatının,özelliklede çok katlı bina yapı ruhsatlarının verilmemesiyle yerleşim yerlerinin dışarılara çıkartılarak buralarda geniş cadde ile sokakları,park ile bahçeleri de olan çok katlı önceden tünel sistemiyle her parsele alt yapıları ulaştırılmış yerleşim yerleri planlanmalı.
     Bu çerçevede şehrimizin 20 ila 25 yıl sonra şu anki Konya olacağı göz önüne alınarak bu komşu ve kardeş şehrimizdeki  BOSNA mh. Örneğinde ve bizdeki Yunus Emre ve Cumhuriyet mahalleleri örneğinde olduğu gibi Yeni bir Aksaray yapılanması için ısrarlı ve kararlı bir strateji ve projelendirme ortaya konulmalıdır,
   * Eskiden şehrimizin ismi ?Yeşil Aksaray´dı.

      Şimdilerde başıboş yapılaşma nedeniyle beton yığınına dönen şehrimizin yine ismindeki gibi? Yeşil Aksaray? olabilmesi için en az 10 yıl sürecek AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI başlatılmalı ve tercihen de Aksaray Toprağına en uyumlu ağaç çeşitleri olan ÇINAR ve IHLAMUR ağaçlarının dikilmesi sağlanmalı.

   Aksaray içindeki  Yeşil yerine,Yeşillikler içindeki Aksaray olabilmesi için bu konuda orta vadede konan hedef en az 100 milyon ağaç olmalıdır. 
*Şehir genelinde gençlerimizin kötü alışkanlıklar yerine spor yapabilecekleri yanlarında ibadethanelerde bulunan Semt Spor Komplekslerine ağırlık verilmesi için bunların bu sene planlamaları yapılmalı.
    İnşaatı devam eden modern Kadın Aktivite merkezi büyüklüğünde olmasa da şehrimizin muhtelif yerlerine buna benzer Semt Hanım Aktivite Merkezi şubelerinin yapılması planlanmalı ve önümüzdeki yıldan itibaren bunların gerçekleştirilmesi düşünülmeli.

AZMİ MİLLİ MÜZESİNDE TARİHİMİZİN ŞAHİDİ VİLAYET MATBAA MAKİNASI MUTLAKA SERGİLENMELİ,AKSARAY TARİHİNİN HEMŞERİLERİMİZ OLAN TARİHÇİLERİN GÖZETİMİNDE YENİDEN YAZILMASI SAĞLANSIN!

   *Azmi Milli Sanayi Müzesinde Türkiye genelinde bulunan 3 Matbaa makinesinden olan 1926-33 yıllarında Vilayet gazetesinin basıldığı, Aksaray´ın hiç hak etmediği asla ve asla da hak etmeyeceği 56 yıl süren 2. Vilayetlik esaretine çarptırılmasıyla Vilayetteki diğer birçok demirbaşla birlikte o zaman elektriği olmayan Niğde´ye götürülen.

     1963-73 yılları arasında Aksaray Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Dalkılıç tarafından açılan davanın lehimize sonuçlanmasıyla geri getirilip 2000 yılına kadar kurulan belediye matbaasının basım işlerinin yanı sıra çeşitli kamu kuruluşlarının da matbuu evraklarının basıldığı.

     1979 yılı sonuna kadar Aksaray Uluırmak gazetesinin de basıldığı bu kıymet biçilmeyen makinenin  işinin ehli bir montöre kurdurularak  Azmi Milli Müzesini ziyaret gelenlerin ziyaretine açılması sağlansın.

    *Aksaray´ın 11000 yıllık geçmişinin bilinir hale getirilmesi için Aksaraylı tarihçiler ile Üniversitemizin işbirliğinin Belediye tarafından organize edilerek Türkiye ve dünya genelindeki Aksaray la ilgili çalışmaları da bulunan akademisyenlerde davet edilerek kendilerinin vereceği akademik bilgilerden de faydalanılarak,.

    Bu bilgilerin halen elimizde bulunan Aksaray Belediyesi tarafından 1973 yılında bastırılan tarihçi merhum İbrahim Hakkı Konyalı tarafından uzun saha çalışmaları ile arşivler ve kütüphanelerdeki eserler taranarak yazılan ?Abideleri ve Kitabeleriyle Aksaray Tarihi? isimli eserdeki bilgilerle de karşılaştırılarak bizi olabildiğince her yönüyle yazacak bir tarih kitabının hazırlıklarına başlanarak birkaç yıl içinde basılacak hale getirilmeli.

AKSARAY VİLAYETİNİN TAMAMININ ÇOĞRAFYASIDA  AKADEMİSYENLER TARAFINDAN ARAŞTIRILARAK COĞRAFYAMIZIN BİLİNMESİ GEREKEN TÜM BİLGİLERİNİN A´DAN,Z´YE MEYDANA ÇIKARTILMASI VE BU BİLGİLERİN BASTIRILACAĞI ESERLER İLİMİZ VE TÜRKİYE KAMU OYUNUN HİZMETİNE SUNULMALI!!!

   Aksaray´ın 1861-1989 yılları arasında toplam olarak 115 yıl süren hiç hak etmediğimiz,asla ve asla da hak etmeyeceğimiz iki ilçelik esaretine çarptırılmamızın sebep olacağı olumsuzlukların kısmen telafi edilebilmesi için İslam Tarihi boyunca bağlı olduğumuz  ve bize her yönden artı  imkanlar katacak olan Konya yerine birde akla ziyan bir şekilde kendisinden alabileceğimiz hiçbir maddi ve manevi şey olmayan.

   Tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de hiçbir coğrafi,ticari ve kültürel bağımız bulunmayan Niğde´ye bağlanmamız,Niğde´nin ise bizi kaybetmemek için her türlü gelişmemizi  engellemek için adeta preslemesiyle sahip olduğumuz yer altı ve üstü zenginliklerimiz ve kültürümüzde yok sayıldığından bilinememektedir.

   2019 Mahalle seçimlerinden sonra Aksaray´ın Büyük Şehir olacağı ve hizmet alan ilimiz geneli olacağı göz önüne alınarak coğrafyasının araştırılmasına bu yıl içinde kurulacak bir komisyonca başlanmalı.

AKSARAY´IN YAYINA HAZIR OLAN 1. İLÇELİK İLE 2.İLÇELİK ESARETİNDEN KURTARILMASININ PERDE ÖNÜ VE ARKASI MÜCADELESİNİ BELİRTEN ,YİNE MEDARI İFTARIMIZ MEHMET ALTINSOY´U ANLATAN ÇALIŞMA ZAMAN GEÇİRİLMEDEN BASTIRILARAK YAKIN TARİHİMİZİN BİLİNMEYENLERİ YENİ NESİLLER TARAFINDANDA ÖĞRENİLMESİ VE GELECEĞE AKTARILMASI SAĞLANMALI!

   Aksaray´ın bir eksiği de Coğrafyamızın araştırılması bölümünün özetinde de belirtildiği  gibi toplam 115 yıl süren2 ilçelik esaretinde bize yaşatılan olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını sağlayan çalışmaların ise maalesef vilayet olmazında sonrada hakkıyla araştırılmasıdır.

   Oysa 1. İlçeliğin perde önü ve arkasının araştırılarak 2. İlçelik esaretinden kurtulmazı sağlayan çalışmanın günümüzün yaşayan tek kurmayı tarafından hazırlanan mücadelemizle bu mücadelemiz başta olmak üzere başkent Ankara?nın kara bahtını ak eden hizmetleri veren ayrıca da tüm camii imam ve müezzinlerini cemaatin ianesinden kurtarılarak onurlu birer devlet memuru  olmalarını sağlaması olmak üzere Türkiye´nin son 60 yılına damga vuran Mehmet Altınsoy´u anlatan çalışmanın zaman geçirilmeden kitap haline getirilmesi sağlanmalı.

AKSARAY´IN YAŞAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN BİR ÇALIŞMA YERİ OLUŞTURULARAK KENDİLERİNİN BİLGİ VE BİRİKİMLERİNDEN FAYDALANILMASI SAĞLANILMALI!!!

  *Belediyenin vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltecek yeni hizmetleri mümkün olan en az harcama ile ve en kısa zamanda yerine getirebilmesi için birçok konuda Amerika´yı yeniden keşfetmekle zaman geçirilmesi yerine Aksaray´da son çeyrek asırda görev yapan Belediye Başkanlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanılmalı.

   Bu maksatla Belediye sarayında uygun bir yerde eski Belediye Başkanlarının isterlerse haftanın 7 günü gelebilecekleri,tecrübelerini paylaşabilecekleri,zamanında yapmak istemelerine rağmen çeşitli maddi ve manevi sebeplerle engeller nedeniyle uygulayamadıkları projelerini teknik adamlara aktaracakları,gereğinde başkanın kendilerine fikir danışacağı bir ortam oluşturulmalı.

   Eski Belediye başkanları Bizzat Başkan Yazgı tarafından ziyaret edilip buraya davet edilmeli.

   Davetin kabul edilmesiyle katılım sağlandığında kendilerine hizmet edecek bir sekretarya oluşturulmalı.

   Eski başkanların öneri ve dilekleri burada değerlendirilmeli.

   Bu sekreter ya tarafından ayrıca  yine yakın zamanda Belediye başkanlığına aday adayı olan veya aday olup ta seçilemeyenlerinde projeleri kendilerinden rica edilip  uygulanabilir olanların belirlenip  yapımı için başkanlığa sunulması sağlanmalı.

MAHALLE MECLİSLERİ,AYLIK BASIN TOPLANTILARI YENİDEN CANLANDIRILSIN,BAŞKAN SÜREKLİ OLARAK VATANDAŞIN İÇİNDE BULUNARAK GEREĞİ İÇİN  İSTEK VE ŞİKAYETLERİNİ ÖĞRENSİN!!!

  *Başkan Yazgı göreve başladığında sıkça yapılan mahalle meclisleri toplantılarıyla,yine o dönemde her ay yapılacağı belirtilen basın toplantılarının da ilk zamanlardaki gibi  sürekli hale getirilmeli.

  Başkan´ın mutlaka haftanın belirli zamanlarını çarşı içi ve  şehir genelindeki esnafları çat kapı ziyaret etmesi,kendilerinden gelecek hizmet taleplerini ve yapılan hizmetler konusundaki eleştiri ve övgülerini alarak iletilecek eleştirilerin ortadan kaldırılmasının sağlanmalı.

*Yeni Sanayi Sitesinde yapılacak olan iş yerlerinin fiyatlarının yüksek olduğu yönündeki bazı esnafların Medya organlarına akseden şikayetleri de dahil bu konuda ve Belediye tarafından genel uygulamalar konusundaki vatandaşlardan gelecek tüm dilek,temenni ve eleştirilerin dikkate alınması,bunların ortadan kaldırılması için gereken tedbirlerin alınması.

    Fakat yapılacak uygulamalarda her zaman Hakkaniyet kurallarından ve kamu çıkarı gözetilmeli,kişilerin istekleri bu çerçevede genel ahlak ile yasaların mihengine vurulduktan sonra gereken yapılırken,fırsatçılığa ve popülizme ise asla izin verilmemeli.?diye belirttiler.

TÜM ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERLE MESLEK ODALARIYLA STK´LARHİZMETLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN BELEDİYE YARDIMCI OLSUNLAR,VERİLEN SÖZLERİN İSE GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİ TAKİP ETSİNLER!!!

    Hemşerilerimiz İlimiz milletvekilleri Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile  Vali Aykut Pekmez´le birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müsteşarı Cenap Aşçı,Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok Asü Rektörü Prof Yusuf Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün,25. Dönem Milletvekilleri Nevzat Palta ve Turan Yaldır,Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay,CHP il Başkanı Ali Rıza Toprak ve MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı´yada çağrıda bulunarak yapılmak istenen hizmetlerin gerçekleştirilmesiyle,devam edenlerin hızlandırılması için Belediye ye maddi ve manevi tüm imkanlarıyla yardımcı olmalarını.

    Söz verilmesine rağmen tutulmayanların ise gerçekleştirilmesi için özellikle muhalefet partileriyle Meslek Odaları ve STK yetkilileri tarafından takipçi olmalarını istediler.(Özel Haber Ali Genç)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —