Vali Ataklı tarafından kamu kurumlarına proje hazırlayın çağrısı

Vali Ataklı tarafından kamu kurumlarına proje hazırlayın çağrısı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı kamu kurumlarından proje üretmelerini beklediklerini belirterek, Ahiler Kalkınma Ajansının Enerji ve Sosyal Yaşama Entegrasyon ile ilgili projelere toplamda 10 Milyon TL destek vereceğini söyledi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı kamu kurumlarından proje üretmelerini beklediklerini belirterek, Ahiler Kalkınma Ajansının Enerji ve Sosyal Yaşama Entegrasyon ile ilgili projelere toplamda 10 Milyon TL destek vereceğini söyledi.

Kamu kurumlarının uygulanabilir projeler ile ilgili çalışma başlatmasını isteyen Vali Ataklı, Aksaray’ın mali destek sağlanan projelerden en iyi şekilde yararlanması gerektiğini söyledi.

İlki Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde düzenlenen Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısının ikincisi Polisevinde yapıldı. Toplantının her ay yapılacağını yineleyen Vali Ataklı, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyon ve işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini belirterek hizmetlerin aksamaya meydan verilmeden ve verilen görevlerin eksiksiz yerine getirilmesini istedi.

-Enerji ve Sosyal Destek projelerine 10 Milyon TL destek verilecek

Aksaray’daki bütün kamu kurumlarından Ahiler Kalkınma Ajansı, AB Projeleri ve bakanlıkların hazırlanan projelere verdiği desteklemelerden mutlaka yararlanması için çalışmalarını ciddiyetle takip etmeleri talimatını veren Vali Ataklı,

Ahiler Kalkınma Ajansının bu yıl için Enerji ve Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyon ile ilgili destek programı hazırladığını söyledi.

10 Milyon TL olarak belirlenen programda Enerji projelerine 7 milyon, Sosyal Destek Projelerine 3 milyon mali destek sağlanacağını ifade eden Vali Ataklı, tüm kamu kurumlarının uygulanabilir projeler hazırlayarak bu desteklemelerden yararlanmak için çalışma başlatmasını istedi.

-Kamu kurumlarımız uygulanabilir projeler hazırlamalı

İlçeler, kamu kurumları, birlikler, OSB’nin de bu destek programına proje sunabileceğini vurgulayan Vali Ataklı, ‘. Aksaray da özellikle güneş enerjisi ile ilgili proje hazırlanabilir. Dezavantajlı gruplar içinde uygun projeler Aile Sosyal Politikalar ile Emniyet Müdürlüğümüz ve Soysal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ve diğer bütün kurumlarımız uygun projeler hazırlayabilir. Mali Destek Programına göre Enerji alanındaki projelere 75-500 bin TL,  Sosyal Destek projelerine ise 50-150 bin TL tutarında destek verilecek’ dedi.

10 Milyon TL Mali Destek Programının Aksaray’ın dahil olduğu 4 ilin yararlanabileceğini belirten Vali Ataklı, proje değerlendirmelerinin niteliklerine göre yapıldığını  iyi projeler hazırlanarak sunulan desteklemelerden yararlanabileceğini bildirdi.

Toplantıda daha sonra Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Aslan tarafından Emniyet Müdürlüğünce yapılan sosyal destek projeleri ile genel asayiş ve bağımlılık yapan maddelerle mücadele konularında yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Bağımlılık yapan maddelerle mücadele konusunda Vali Şeref Ataklı’nın talimatları ile çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Aslan, gerekli donanımları sağlanarak kurulan narkotimler sayesinde özellikle eğitim kurumları ve sosyal yaşam alanlarında etkin şekilde çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun’da yaptığı sunumla tarımda 5 yıllık uygulama esaslarının belirlendiği Tarım stratejik planı hakkında bilgiler verdi.

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlık ettiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levnet Ölmez, Vali Yardımcıları Şahin Bayhan, Tolga Polat, Kubliay Ant, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı.

 



  • Cumartesi 20.7 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.1 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.3 ° / 15.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,67% 0,19
  • EURO

    48,95% 0,23
  • GRAM ALTIN

    5211,17% 1,04
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Zonguldak

04.10.2025

  • İMSAK 05:21
  • GÜNEŞ 06:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:01
  • AKŞAM 18:38
  • YATSI 19:57
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ASÜ'de "İn Vitro Oosit ve Embriyo Teknikleri" Eğitim Programı Başladı

7. Aksaray Kitap Günleri’nde Filistin ve Sumud Filosu Vurgusu

Aksaray Belediyesi'nden Balık Satış Noktalarına Sıkı Denetim

80 Yaşındaki Saim Yılmaz, Almanya'da Maraton Şampiyonu Oldu!

68 Aksaray Kültür Derneği’nden Üyelerine Müjde: Ziga Kapadokus Termal Tesisleri ile %20 İndirim Anlaşması

Zerhun’un dev oyuncu kadrosuna Şırnaklı Gazeteci 'de katıldı!

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2